Az új ellenség a külföldi kiskereskedelmi láncok lesznek Soros Brüsszel után?
A kormány láthatóan szeretné kiszorítani de legalábbis visszaszorítani az Aldi, Lidl és más külföldi kisker multikat.
Nyílvám a CBA, Coop és társaik kerülnének előtérbe.
Személy szerint én nem örülnék ha CBA-ban kéne vásárolnom, nem elég hogy sokkal rosszabb minőségű termékeik vannak de még drágábbak is. Utóbbi teljesen érthetetlen számomra hiszen elvileg magyar termelőktől rendelik be a termékeik túlnyomó részét. Ezzel szemben pl egy Lidl sok terméket külföldről hozat, így őket szállítmányozási költség is terheli. Ráadásul a kiskereskedelmi különadó miatt elvileg többet kéne rátenni egy-egy termék alap árára. A valóságban azonban szignifikánsabban jobb minőségű és olcsóbb egy Lidl mint egy CBA.
Ti mit szóltok? Egyetértetek a kormánnyal hogy ki kell nyírni a külföldi láncokat és a helyükbe mindenhol CBA-t és Coopot kell nyitni? Ti hol szoktatok vásárolni és milyen tapasztalataitok vannak?
Lel.
Munkahelyen pont ma szóbajött. Egyuk kolléga vett egy parkside fúrót. Ráment a falra, nemhogy a lidlis fúrófej eltört, de maga a fúró is. Vitte magával a hűtőt ajtaját is ami mellette volt. Szerencséjére neki nem esett baja, a hűtő is működőképes maradt, csak csúnya
én vok a szép kártyás.
szóval novemberben mint írtam,700ft volt 200g bacon a coop ban.
tegnap ugyanaz már 890ft lett volna,de otthagytam ennyiért.
a spárban meg 2 éve 500ft.
am alapból szemétség,hogy a coop al van szerződésben ez a genya szép kártya.
ha bevásárolok 10e ért,akk kapásból bukok minimum 3 ezret a spárhoz képest.
39
Lehet, hogy olcsóbb egy húsos szalonna -csak mert "bacon"nek hívják-, de könnyen lehet, hogy ízére nézve még olcsóbb is, amiért többet fizet az ember.
Érdemes nézni azt a műsort, amelyikben két ürge sorba kóstolgatja a mindenféle ételeket, és véleményezik, hogy melyik milyen. Arról ugyan nem beszélnek, hogy melyik boltban vették, és nagyon nem tetszik, hogy csodáskodnak pl. a finom sonkán, amikor kiderül, hogy magyar volt, pedig tiszta olasz ízt érzett rajta az olasz ürge.
Szóval, csak azt akartam mondani, hogy az ÁR nem a legjellemzőbb tulajdonsága a terméknek. Van, hogy az árban drágább pl. tojás ÉRTÉKBEN jobb vásárlás, mert nagyobb-súlyosabb vagy tényleg sárga a sárgája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!