Karácsonyi vacsorákból és újévi partikból jöhet a harmadik hullám?
Persze. De ez szinte senkit sem érdekel most. A fórumokon az "inkább kifizetjük a büntetést, ha megbírságolnak, de akkor is együtt fogunk 15-en zabálni a déditől a karonülőig" hangulat uralkodik. Ennek a fokozott id*óta változata a "csak beugunk", mintha az kevésbé lenne veszélyes. Mint a gyermekvállalás kategóriában a "csak bedugom egy kicsit, ugye attól nem lehet terhes?"
Ma volt esedékes a nagybevásárlásom. Kb. havonta egyszer megyek hipermarketbe. Mintha bejelentették volna, hogy itt a következő világháború. Az utolsó bevásárlókocsit vittem el, alig tudtam parkolni! És legalább 5 babkocsis gyereket láttam, amíg benn voltam:( Minek kell még most is ilyen helyekre hurcolni a szerencsétleneket?
Teljesen mindegy hogyan sorszámozod, az egészségügyi ellátás bele fog roppanni. A kijárási korlátozás nem ér semmit. Folyamatosan emelkedik a járványgörbe.
Vagy brutális karantén intézkedések lesznek vagy januárban-februárban megtapasztaluk az olasz helyzetet.
7-es: az olasz helyzet: 990 halott volt tegnap kb. 60 millió főre. Nálunk 160 a szűk 10 millióra. Már most ugyanott vagyunk, csak nálunk még nem régóta tart, így még van egy minimális "tartalék" az amúgy is halott rendszerben.
Kérdező: előírni elő lehetne, de nem tudnák betartatni. Mivel a "védekezés" meglehetősen populista alapon megy, semmi hasonlót nem fognak merni meglépni.
Szerintem most majd csökkenőre maszkírozzák a számokat a döntésig, engedik majd a karácsonyt és a szilvesztert ilyen semmitmondó korlátozásokkal, hogy azért úgy tűnjön, csinálnak valamit, aztán majd januárban lesz nagy sírás!
Egyetemista vagyok, nekem semmi kifogásom az ellen, hogy minél tovább tartson az online oktatás - hogy már valami jó oldalát is nézzük a dolognak. Kivéve persze, ha behívnak "önkénteskedni":(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!