Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Karácsonyi vacsorákból és...

Karácsonyi vacsorákból és újévi partikból jöhet a harmadik hullám?

Figyelt kérdés
Én azt gondolom hogy lazítás helyett inkább szigorítani kéne, és megakadályozni az ilyen összejöveteleket, különben nagyon hamar lesz itt tízezer halott is akár.
2020. dec. 4. 16:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Ahhoz előbb pár hónap enyhe állapot kell hogy legyen.
2020. dec. 4. 16:42
 2/12 anonim ***** válasza:
69%
A kárcsonyi vacsora, a családi összejövetelek, az újévi partik a tuti biztos recept hogy szarrá fertőzzük egymást. Senki sem visel maszkot, nincs távolságtartás, zárt légtér.
2020. dec. 4. 16:43
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
És ki mondta, hogy lesznek ilyen partik???
2020. dec. 4. 16:45
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Olvass bele a fórumokba. Az embereknek tele van a hócipője a korlátozásokkal. Lazítani akarnak egy kicsit. Két vodka után meg nagyon.
2020. dec. 4. 16:50
 5/12 anonim ***** válasza:
25%
Ez meg nem a harmadik lesz, csak 2.1
2020. dec. 4. 16:50
 6/12 anonim ***** válasza:
19%

Persze. De ez szinte senkit sem érdekel most. A fórumokon az "inkább kifizetjük a büntetést, ha megbírságolnak, de akkor is együtt fogunk 15-en zabálni a déditől a karonülőig" hangulat uralkodik. Ennek a fokozott id*óta változata a "csak beugunk", mintha az kevésbé lenne veszélyes. Mint a gyermekvállalás kategóriában a "csak bedugom egy kicsit, ugye attól nem lehet terhes?"

Ma volt esedékes a nagybevásárlásom. Kb. havonta egyszer megyek hipermarketbe. Mintha bejelentették volna, hogy itt a következő világháború. Az utolsó bevásárlókocsit vittem el, alig tudtam parkolni! És legalább 5 babkocsis gyereket láttam, amíg benn voltam:( Minek kell még most is ilyen helyekre hurcolni a szerencsétleneket?

2020. dec. 4. 17:02
 7/12 anonim ***** válasza:
48%

Teljesen mindegy hogyan sorszámozod, az egészségügyi ellátás bele fog roppanni. A kijárási korlátozás nem ér semmit. Folyamatosan emelkedik a járványgörbe.

Vagy brutális karantén intézkedések lesznek vagy januárban-februárban megtapasztaluk az olasz helyzetet.

2020. dec. 4. 17:03
 8/12 A kérdező kommentje:
Meg lehetne vajon ezt tenni: kijárási tilalom december 24-től január 1-ig?
2020. dec. 4. 17:08
 9/12 anonim ***** válasza:
19%

7-es: az olasz helyzet: 990 halott volt tegnap kb. 60 millió főre. Nálunk 160 a szűk 10 millióra. Már most ugyanott vagyunk, csak nálunk még nem régóta tart, így még van egy minimális "tartalék" az amúgy is halott rendszerben.

Kérdező: előírni elő lehetne, de nem tudnák betartatni. Mivel a "védekezés" meglehetősen populista alapon megy, semmi hasonlót nem fognak merni meglépni.

Szerintem most majd csökkenőre maszkírozzák a számokat a döntésig, engedik majd a karácsonyt és a szilvesztert ilyen semmitmondó korlátozásokkal, hogy azért úgy tűnjön, csinálnak valamit, aztán majd januárban lesz nagy sírás!

Egyetemista vagyok, nekem semmi kifogásom az ellen, hogy minél tovább tartson az online oktatás - hogy már valami jó oldalát is nézzük a dolognak. Kivéve persze, ha behívnak "önkénteskedni":(

2020. dec. 4. 17:17
 10/12 anonim ***** válasza:
44%
A karácsonyi kijárási tilalmat egyetlen politikus sem fog bevállalni. November elején kellett volna gondolkodni és akkor december közepétől már jöhetett volna a lazítás.
2020. dec. 4. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!