Hogyan van most Magyarország jogállamisága?
Nem nagyon követem mostanában a politikát, csak arra lettem figyelmes, hogy egy haverom írt, hogy lengyelország is feladt a veto-jat, és így magyaroszág nem fogadja el a jogállamiságát. Meg Orbán felvásárolt valami médiákat. Meg valami EU-s támogatásokat nem fogadott el.
Egyáltalán nem vagyok nagy politika követő, de ennek se eleje se hátulja, és az egésznek az a kimenetele, hogy egy messenger csoportban egymás alá adják a lovat, hogy Orbán milyen idióta,
Nem vagyok nagy kormánypárti, de feltételezem, hogy nem abszolút fogyatékos, mint amilyennek őt beállítják..
Valahol szomorú, hogy sokan nem írnak le olyan alap dolgokat mint jogállamiság, meg jogállamiság Magyarországon, te meg ezt úgy értelmezed, hogy ezek az emberek csak hülye Orbán ellenes fanatikusok, akik nem tudnak érvelni, csak mondják, hogy az Orbán lop.
Tessék nagyon nagyon leegyszerűsítve:
Akkor beszélhetünk jogállamról ha a három hatalmi ág külön van választva (egymástól független):
- törvényhozás
- végrehajtás
- igazságszolgáltatás
Kérdező, ha nem követed az eseményeket, akkor kismillió link, vagy 50-100 képernyőt betöltő válasz kéne, hogy képbe kerülj.
Pl. fogalmad sincs, mi történt az index szerkesztőségében a nyáron (gondolom erre gondoltál, hogy "Orbán felvásárolt valami médiákat") vagy mi történt már évekkel ezelőtt az origónál, vagy a (nyomtatott és elektronikus) Népszabadság hogyan lett megszüntetve. Vagy pl. kezdd el nézni/hallgatni a közszolgálati tévé- és rádióadókat, és vesd össze azokat az RTL Klub és az ATV adásaival, ill. az egyre szűkülő ellenzéki (vagy legalábbis nem kormánypárti) sajtóval (nyomtatásban gyakorlatilag a Népszava maradt, interneten a telex.hu, 24.hu, 444.hu, de a bulvár blikk.hu is részrehajlás nélkül tudósít a politikáról). Aztán akkor fél-egy év múlva már tisztábban látsz és értelmesebben tudsz kérdezni.
Mert úgy, hogy semmivel se vagy képbe és megkérdezed, hogy van a jogállamiság Magyarországon, nem lehet mást írni, hogy rosszul (ill. ezt képekben megfogalmazni). De hogy emögött mi van, azt aligha fogja neked bárki is sok-sok oldalon át leírni. Fél oldalban meg nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!