Ellenzéki szavazók; miért éppen a DK?
egnéztem a mérvadó közvélemény-kutatásokat és azok átlaga alapján:
- a DK a legerősebb ellenzéki párt 17%-al
- a Momentumnak 12%-a van
- a többi párt igazából jelentéktelen bár a Jobbik és az MSZP még a parlamenti küszöb felett van.
Mit tud a DK, ami miatt benne bíznak leginkább az ellenzéki szavazók?
Ez jó kérdés. Szerintem azért, mert a DK a leginkább az ellentéte a Fidesznek. (Mondjuk a Puzsér-félék szerint meg pont hogy ugyanannak az éremnek a két oldala.)
Tehát Orbán ellenpárja eleve Gyurcsány. A keleti nyitás és EU-szkepticizmus ellenpárja az Európai Egyesült Államok. A DK egyetlen ellenzéki párt, aki megvonná a határon túli magyarok szavazati jogát. Továbbá hangosan egyházellenes.
"Mert vannak elveink, amikhez tartjuk magunkat."
És ezek az elvek mik lennének?
Remekül sikerült összeporszívózniuk a fragmentált ellenzéki bázist. Jelenleg a leginkább ők a Fidesz ellenpólusai, ami nyilván vonzó egy olyan időszakban, ahol éppen azt hazudja Pártunk és Kormányunk, hogy a jogállamisággal kapcsolatos vádak valójában migránsbetelepítésről szólnak (nyilván nem) és ezért bukhat az ország eurómillárdokat.
Amúgy szavazzon a rosseb a DK-ra, majd behúzom arra az ellenzéki pártra, amelyik leginkább billeg a küszöb körül, hogy legalább azok a szavazatok ne a Fidesznek lejtsenek. Amennyire lehet kivonultam a Magyarországot érintő dolgokból, ide adózom meg itt élek, de külföldről kapom a fizetésemet, nem vagyok túlzottan kitéve a politika szeszélyeinek, de a Fidesszel egyet nem értő emberek nonstop szopatása lassan elég lesz és inkább elhordom máshova azt a havi fél milla adót, amit kipengetek azért, hogy évi egyszer rám nézzen a háziorvosom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!