Egy átlag külföldi évente több országba el tud utazni, kirándulgatni, világot tud látni a fizetéséből, míg egy átlagmagyar örül, ha el tud menni 2-3 évente valahova. Ebből nem látszik az, hogy mennyire le van maradva fizetések terén az ország?
#4 Az átlag magyar sokkal nagyobb eséllyel tud magának lakást venni, mint egy átlag nyugat-európai.
Pontosan emiatt van a lakások 90% feletti része magántulajdonban és nem valamilyen cégnek vagy az államnak a tulajdonában amit aztán bérbe ad.
ha az átlag magyar nem tudna lakást venni, akkor nem lenne Budapesten magántulajdonban az ingatlanok 93%-a és nem 85%-ban lakna a saját tulajdonosa.
Átlagosnál kevesebb bérem van. Ismerek olyat, aki ugyanennyiből évente legalább 4-5-ször megy külföldre nyaralni. Fapadossal, csak egy hátizsákkal, olcsó szállásra, itthonról vitt por-kajákkal (kis túlzással), meg persze nem több hétre, hanem csak 4-5 napra, de utazik és sokat.
Persze az átlag német friss nyugdíjas 2 hetes hajós körútja a Földközi-tengeren valóban nem megengedhető az átlag magyar friss nyugdíjasnak.
Szóval aki akar utazik, kérdés, hogy hova és milyen felszereltséggel.
Kit értesz külföldi alatt?
Egy átlag németet vagy egy átlag elefántcsontpartit?
Az még hagyján,hogy a kérdés provokatív,már hozzászoktam,de ez még ostoba is.
#15 Olvasd el a kérdést amire ez volt a válasz és értelmezd először!
"Miért pont ezt emelted ki? Miért nem azt, hogy egy átlag magyar akkor se tud lakást venni csak megtakarításból, ha 30-40 éven át spórol. "
Pontosan megjelöltem hogy kinek szólt. Az ÁLLÍTÁST cáfoltam TÉNYEKKEL, hogy az átlag magyar sokkal kevésbé tudna magának lakást venni, mint egy nem magyar. Tök teljesen mindegy hogy mennyi idő alatt és hogyan fizeti ki, a magyar emberek még Budapesten is 85%-ban saját tulajdonú lakásban laknak és nem másét bérelik. Tehát TUDNAK lakást venni, nagyobb arányban, mint máshol.
Ha megmutatod nekem hogy van a válaszomban szó arról, hogy ettől a " a magyarok jobban élnek, a hülye nyugatiak meg szenvednek", akkor megtapsollak. Nem kellene a saját agymenésedet belelátni mások szövegeibe!
"Persze az átlag német friss nyugdíjas 2 hetes hajós körútja a Földközi-tengeren valóban nem megengedhető az átlag magyar friss nyugdíjasnak". Nem tudtam, ez honnan veszed, tessék ebben a videóban van szó, arról, hogy Németroszágban minden második nyugdíjasnak 800 euro alatti a nyugdíja, a videóban szereplö nyugdíjasok, akik bezsámolnak róla milyen nehezen jönnek ki egy hónapban legalabb 40 évet ledolgoztak.
https://www.youtube.com/watch?v=Faitf__dhtA
Ebban a videóban szintúgy német n yugdíjasok esélik el, hogy milyen nehezen jönnek ki.
https://www.youtube.com/watch?v=12Igcc63QzM
Ebben a videóban, pedig szintúgy egy német nyugdíjas meséli el, hogy a 700 euros nyugdíjával, amit több, mint 40 ledolgozott év után kap, nem tud megélni Németországban, ezért Lengyelországba szeretne idesek otthonába költözni. https://www.youtube.com/watch?v=w0M4BmdXgm0
19
Nyugaton nem a nyugdíjból élnek. Ez csak a csóró szoci országok sajátossága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!