Miért Horthy Miklós a magyar történelem egyik legnegatívabb személyisége?
a Nemzeti Hadsereget „tömeggyilkos bandája” mely az Osztrák–Magyar Monarchia „népellenes tisztjeiből, kulákokból, és a társadalom lezüllött söpredékéből” alakult. Horthy „a Habsburgok egykori szolgálója”, „a cattarói matrózok felkelésének leverője”, valamint az „antant-imperialistákkal” és „bandájával” közösen felelős a „fehérterror rémtetteiért”. „Törve beszélt magyarul”, valamint „munkásgyűlöletéről, szovjetellenességéről” volt közismert. A Horthy-rendszer „első pillanattól kezdve fasiszta rendszer”, Horthy maga pedig „véreskezű katonai diktátor” volt. A Jugoszlávia ellen intézett támadásért és a Szovjetunió elleni „rablóhadjáratért”, a német megszállás harc nélküli tudomásulvételéért, a háborúból való kiugrási kísérlet sikertelenségéért, a vidéki zsidóság deportálásáért és Szálasi hatalomra jutásának legitimálásáért is felelős.
Önállótlan, könnyen befolyásolható, környezete által irányított, szűk látókörű, a dolgozó osztályokkal szemben úri megvetést tanúsító, nyers katona volt.
És még sorolhatnánk vég nélkül...
13/13:
Figyelmesen olvasva a "13-as" hozzászólás írójának STÍLUSÁT valami nagyon ismerős...PONTOSAN ILYEN STÍLUSBAN ÍRÓDOTT SZÁLASI FERENC NAPLÓJA.
Erről ennyit.
A kérdésem alatti hozzászólásomhoz illetve hozzászólásaimhoz pedig csak annyit, hogy amiket leírtam azok megtalálhatóak a felszabadulás és a rendszerváltás között írott könyvekben. Most erre könnyű azt válaszolni, hogy ezek hazugságok! Igen ám, csakhogy ezek a könyvek nemcsak, hogy dokumentumok alapján íródtak hanem ezek a dokumentumok idézve is vannak. Hoppá...! Az meg, hogy a szerzők a véleményüket ezen dokumentumok alapján leszűrik és közlik? Még jó...
Úgyhogy erről megintcsak ennyit.
És igen. Horthy Miklós a magyar történelem egyik legnegatívabb személyisége.
Én meg ezt szürtem le ezeket a könyveket elovasva!
A Dilidiák jelenetét fogalmaztam át / igazítottam, nem Szálasitól idéztem, te nagyon értelmes.
Mit vesződsz vele? Már jeleztem fentebb, hogy egy rossz troll :)
A Tanácsköztársaság az 100 éve volt, ki az, aki nosztalgiázna aziránt ?
Az átlag hobbi meg nyugger kommer az csak Che Guevara meg Kádár iránt romantikázik, vaskalapos, szektás kommernek kell lenni Rákosi vagy akár a Tanácsköztársaság Vörösterroristáinak imádatához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!