Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért Horthy Miklós a magyar...

Miért Horthy Miklós a magyar történelem egyik legnegatívabb személyisége?

Figyelt kérdés

a Nemzeti Hadsereget „tömeggyilkos bandája” mely az Osztrák–Magyar Monarchia „népellenes tisztjeiből, kulákokból, és a társadalom lezüllött söpredékéből” alakult. Horthy „a Habsburgok egykori szolgálója”, „a cattarói matrózok felkelésének leverője”, valamint az „antant-imperialistákkal” és „bandájával” közösen felelős a „fehérterror rémtetteiért”. „Törve beszélt magyarul”, valamint „munkásgyűlöletéről, szovjetellenességéről” volt közismert. A Horthy-rendszer „első pillanattól kezdve fasiszta rendszer”, Horthy maga pedig „véreskezű katonai diktátor” volt. A Jugoszlávia ellen intézett támadásért és a Szovjetunió elleni „rablóhadjáratért”, a német megszállás harc nélküli tudomásulvételéért, a háborúból való kiugrási kísérlet sikertelenségéért, a vidéki zsidóság deportálásáért és Szálasi hatalomra jutásának legitimálásáért is felelős.

Önállótlan, könnyen befolyásolható, környezete által irányított, szűk látókörű, a dolgozó osztályokkal szemben úri megvetést tanúsító, nyers katona volt.

És még sorolhatnánk vég nélkül...

2020. nov. 25. 15:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Egyébként Fehér ezredes a fehérterror idején többször fel is szólalt, hogy ő követte el a hamisításokat de mivel nem hallgatták meg végzett magával.
2020. nov. 25. 16:23
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy húszast rá emberek, hogy egy bűnrossz troll nyomja...
2020. nov. 25. 19:03
 13/19 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%
Kedves Tanácskommunista Kérdező, amit most maga elmondott, az a legbetegebb, legostobább dolog, amit valaha hallottam. Nem hiszem, hogy a maga zavaros, széteső agyvelejében megszülethet valami olyasmi, ami értelmes gondolatnak nevezhető. Mindenki ebben a fórumban feszengve olvasta el és ülte végig ezt a zagyvaságot. Erre nem kaphatsz pontot, az egyetlen szerencséd, hogy a kérdezőt nem lehet lepontozni. És Isten legyen irgalmas a lelkedhez.
2020. nov. 25. 19:12
 14/19 A kérdező kommentje:

13/13:

Figyelmesen olvasva a "13-as" hozzászólás írójának STÍLUSÁT valami nagyon ismerős...PONTOSAN ILYEN STÍLUSBAN ÍRÓDOTT SZÁLASI FERENC NAPLÓJA.

Erről ennyit.

A kérdésem alatti hozzászólásomhoz illetve hozzászólásaimhoz pedig csak annyit, hogy amiket leírtam azok megtalálhatóak a felszabadulás és a rendszerváltás között írott könyvekben. Most erre könnyű azt válaszolni, hogy ezek hazugságok! Igen ám, csakhogy ezek a könyvek nemcsak, hogy dokumentumok alapján íródtak hanem ezek a dokumentumok idézve is vannak. Hoppá...! Az meg, hogy a szerzők a véleményüket ezen dokumentumok alapján leszűrik és közlik? Még jó...

Úgyhogy erről megintcsak ennyit.

És igen. Horthy Miklós a magyar történelem egyik legnegatívabb személyisége.

Én meg ezt szürtem le ezeket a könyveket elovasva!

2020. nov. 26. 09:54
 15/19 A kérdező kommentje:
A Zalka-féle könyvben is VILÁGOSAN le van írva dokumentumokkal alátámasztva, hogy Fehér ezredes találta ki a vörös terrort erre jön a "13-as" a zagyvaságaival...Nevetséges.
2020. nov. 26. 09:57
 16/19 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

A Dilidiák jelenetét fogalmaztam át / igazítottam, nem Szálasitól idéztem, te nagyon értelmes.

https://www.youtube.com/watch?v=Zh6-X3QdmP8

2020. nov. 26. 14:58
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Mit vesződsz vele? Már jeleztem fentebb, hogy egy rossz troll :)

2020. nov. 26. 18:16
 18/19 Amigossperanto ***** válasza:
81%
Nem kéne olyan könyvet olvasnod, ami egy olyan korszakban készült egy olyan államban, ahol választási csalások nélkül a kommunisták sose tudtak volna győzni! Úgy ítéld meg a kommunista pártot, hogy a legalapvetőbb dologba is hazudtak nekünk, akkor a könyv miért mondana igazat, amit erőteljesen cenzúráztak? A kommunisták a hazugságok mesterei voltak és már a kérdésüket sem szabadna elhinni, az írásaikat meg végképp! Pl.: Sztálin letagadta több ezer lengyel katonatiszt kivégzéséről szóló híreket, Lengyelország lerohanását követően. (Megjegyzem, ő maga írta alá a kivégzésiparancsot) Sorolhatnám a hazugságaikat több ezer soron keresztül. A fehérterrorról alkotott véleményed egy hazugságokkal teli könyvön alapszanak, így hiteltelen a szememben. Az ugyanis, válasz volt a Leninfiúk vérengzéseire. Az eredeti kérdésedre válaszolva, azért kétes a megitélése, mert a zsidók deprotálását a nevéhez kötik olyanmódon, hogy neki nem is volt már akkor ezekbe beleszólása, mert a hatalmat Szálasi kezébe adtaát (kényszer alatt). Két választása volt, hogy bólogat és, hogy leválltják egy olyan alkalmatlan emberre, aki talán Szálasinál is rosszabb lett volna és mégfeketébb lenne a történelmünk. Mint felelősség teljes vezető a jobbik rosszat választotta, de ha tehette volna elkerülte volna. A zsidótörvények a területi visszacsatolások miatt voltak, nem azért, mert zsidóellenes lett volna. Egyáltalán nem volt, sőt ő maga menekítette őket az országból, amíg ő vezetett. Bár ez a magadféle agymosott és agyhalott emberek nem tudják felfogni, így kár volt ennyi erőt pazarolnom rád.
2020. dec. 7. 18:24
 19/19 Jeffrey Spender ***** válasza:

A Tanácsköztársaság az 100 éve volt, ki az, aki nosztalgiázna aziránt ?

Az átlag hobbi meg nyugger kommer az csak Che Guevara meg Kádár iránt romantikázik, vaskalapos, szektás kommernek kell lenni Rákosi vagy akár a Tanácsköztársaság Vörösterroristáinak imádatához.

2020. dec. 7. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!