Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Időseknek újra vásárlási idősáv?

Időseknek újra vásárlási idősáv?

Figyelt kérdés
Most mindössze 1-2 órás lenne, és Novák Katalin EMMI államtitkár szerint az időseknek fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhatnának. Akkor mifenének az idősáv?

2020. nov. 23. 11:25
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Érdekesek az idősek, ha nézed ezt a fotót:

[link]

Ma 70-75 év közöttiek, megfontoltabb magatartást várnék tőlük. Ők a nagy beat nemzedék, de lehetnek köztük akár vietnámi veteránok is, és hazatért disszidensként élnek ma köztünk.

2020. nov. 23. 12:08
 12/19 A kérdező kommentje:

Orbán Viktor üzent az FB oldalán:

"az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak, vagyis ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban. Hétvégén, szombat és vasárnap pedig 8 és 10 óra között érvényes ugyanez. A pontosság kedvéért: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, 9 és 11, illetve 8 és 10 óra között, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban."

hm.

2020. nov. 23. 12:52
 13/19 anonim ***** válasza:
83%
Én ötig dolgozom, múlt héten se csütörtökön, se pénteken nem tudtam normális húst venni (megyei jogú város, nekem az Interspar esik útba). Most keljek hétvégén csak azért hatkor, hogy nyolcra be tudjak vásárolni :( Én baromi toleráns vagyok, de idős szüleim vannak, idős anyósom, ők nem mászkálnak, nekik is én vásárolok, de a nyakamat rá, hogy nyugdíjasokat fogok kerülteni szombaton nyolc előtt a piacon.
2020. nov. 23. 13:03
 14/19 anonim ***** válasza:
14%
Persze az egyik válaszolónak nem jutott az eszébe, hogy ebben az idősávban esetleg a boltok dolgozói is fellélegezhetnek egy kicsit vagy fertőtlenítési műveleteket végezhetnek. Az aktív korosztályokat szinte soha nem érintette komolyan az érintett idősáv bevásárlás tekintetében, - teljesen felesleges csinálni a fesztivált. A munkahelyek túlnyomó hányadán már minden dolgozó ember bent tartózkodik a munkahelyén, - legálisan kevés ember teheti meg, hogy kimegy munka közben a munkahelyéről vásárolgatni és létezik az átütemezés is, mint olyan. -Előre meg kell venni a szeszt, ha az a gond! Ha nem él az adott lehetőséggel a célzott korosztály, megteheti, de innentől a felelősség is azokra hárul, akik nem éltek a lehetőséggel.
2020. nov. 23. 13:33
 15/19 anonim ***** válasza:
72%

14-es kérdezd már meg a bolti eladókat, hogy ez mekkora fellélegzés nekik. Elárulom, az én édesanyám sírásközeli állapotban jött haza tavasszal minden nap, mert napi szinten k*rvázták le, és akarták megverni, mikor szépen megkérte az adott illetőt, hogy hagyja el a boltot, mert csak az idősek vásárolhatnak.

Ha valamiről nincs fogalmad sem, akkor ne írkálj hülyeségeket! Köszi!

2020. nov. 23. 13:39
 16/19 anonim ***** válasza:
72%
15, dettó, anyukámat teljesen kicsinálták a nyugdíjasok, reggel hívogatták, akik 9 leőtt szoktak menni, hogy mit rakjon félre nekik (ő is nyugdíjas, úgy dolgozik, egyedül van a boltban). Egész reggel a telefont kapkodta. Aztán kilenckor levonultak a mamák egyszerre, majd fél órát ott parádéztak és csacsogtak egymással.
2020. nov. 23. 13:41
 17/19 anonim ***** válasza:
41%

#14: Az kozmetikázott agresszivitásoddal magadat minősítetted, - több betűt nem érsz!

#15: Az anyukád magából csinált bolondot, hogy ilyen "rendeléseket" felvett. Aki vásárolni akar, fáradjon el az érintett helyre és ejtse meg a bevásárlást! Egy közért, nem ügyfélszolgálat!

2020. nov. 23. 13:57
 18/19 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok, nem 14-es, még a számokat se ismered:D

Hú, de befenyítettél :( Mindjárt sírok.

2020. nov. 23. 14:01
 19/19 anonim ***** válasza:
17, bolond, aki mondja...
2020. nov. 23. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!