Támogatnátok a kutyák státuszának javítását illetve a jogköreik kibővítését?
Figyelt kérdés
Itt leírják a lényeget: [link]
Röviden a kutyákat nem tárgyként kezelné a törvény,hanem magas intelligenciával és érzelmekkel rendelkező élőlényként.
Ti támogatnátok egy ilyen,(alap)törvénymódosítást?
2020. nov. 21. 20:55
11/21 Alex Fly válasza:
@8: hát ha a kutyik szavaznának, lehet előrébb tartana az ország...
12/21 anonim válasza:
És a kutyák vajon kire/mire szavaznának?
13/21 anonim válasza:
Nekem van kutyám is és macskám is de ez baromság. Az állatkínzás ellen fel lehet lépni akkor is, ha nincs a kutyának jogköre. Gyászolni is lehet. Mégis milyen jog kéne nekik? Azt se tudják, hogy mi az a jog. Én szeretem a kutyánkat és a macskánkat is, ez akkor is baromság.
14/21 anonim válasza:
12-re:
Hát természetesen a Kétfarkú Kutya Pártra!
16/21 anonim válasza:
Na ilyesmi is csak a gyakorin vetődhet fel :D
Legközelebb azon megy majd a vita, milyen jogkörök illetik meg a baromfikat, disznókat, marhákat, kecskéket stb...
17/21 anonim válasza:
Én az állatokat sok esetben jobban tisztelem mint pár embert.
18/21 anonim válasza:
"Hát természetesen a Kétfarkú Kutya Pártra!"
A kutyák tudják, hogy ez egy kamupárt. Kétfarkú kutya nincs. Őket nem lehet megvezetni.
19/21 anonim válasza:
Nem. Az nem zavar, hogy a hús, amit a kutyád megeszik, az is egy “érzelmekkel rendelkező élőlényből” származik? Bírom mikor a kutyások fellépnek az állatkínzás ellen (ez rendben is van), de a többi állat szenvedése már nem érdekli őket. Egy disznó van olyan intelligens, mint egy kutya, mégsem követelsz neki jogokat. Ha kutyákat tartanak úgy, mint a haszonállatokat (bezárva, a saját mocskukban, stb.), az már állatkínzás. Inkább minden gerinces állatnak járhatna ugyanolyan “jog”.
20/21 Alex Fly válasza:
Aki tárgyként kezeli a kutyáját, annak csak annyit, hogy ez a "tárgy" egy élő, érző lény, aki úgy tekint rád, mint a világegyetem legfontosabb személyére és többre tart téged a saját életénél is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!