Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek van esély arra,...

Szerintetek van esély arra, hogy a fidesz média annyira túl fogja tölteni a nemzetieskedést, hogy valódi nemzetellenes ellenállás fog létre jönni ellenük?

Figyelt kérdés

Néha szoktam olvasni fidesz közeli oldalakat, és nagyon gyakran elhangzik az, hogy ez az ember hazaáruló, trianongyalázó, idegenszívő, szélsőliberális stb. Ezzel talán azt fogják elérni, hogy olyan emberek fognak ebből kialakulni, akik tényleg nemzetellenesek lesznek, nyilvánosan magyar zászlót fognak égetni, mert ha túltolják a biciklit, akkor ne csodálkozzanak azon, hogy egyszer tényleg bekövetkezik ez. A vadhajtások nevű szélsőjobboldali kormányközeli oldal azon is hisztizett, hogy a kétfarkú kutyapárt poénból kartonos magyar zászló közepéből marihuána formát vágtak ki. Ez akkora nagy bűn? Nem loptak zászlót, mint ahogy a Novák Előd tette, nem is égettek, nem gyaláztak nemzeti jelképeket, de ha ennyire túltolják a nemzetieskedő hisztériájukat lehet befog ez következni, és csak magukra vessenek, hogy nem tudtak konszolidálni.

Egyébként azon is elgondolkoztam, hogy a hazaszeretetből miért kell politikát kovácsolni, amikor sokkal fontosabb és égetőbb kérdések vannak, minthogy ki mennyire magyar vagy hazaáruló.

2020. nov. 21. 12:52
1 2
 11/15 anonim válasza:
Tényleg? És szerinted mik azok a "fontos kérdések"
2020. nov. 21. 22:44
 12/15 A kérdező kommentje:

[link]

Ehhez pl. mit szóltok? A tetves nemzeti kormány eredménye ez. Ligetvédőket, akik a pusztítás ellen akartak valamit csinálni, semmirekellő, drogos, libsicsürhének állították be. Ide vezet a szorgalom, a pusztításokhoz. Bárcsak olyan kormányunk, akik inkább a semmittevést jutalmaznák az ilyen beteg rombolói szorgalmat megvetnék. Ja és milyen nemzeti kormány az aki pusztítja a saját hazáját? Ennyit ér a 21. századi nacionalizmus, konzervativizmus. Látvány szarokkal próbálják azt mutatni, hogy ők egy MAGYAR kormány és közbe pusztítanak. A ligetvédőket ki kell tüntetni a bátor kiállásukért!

2020. nov. 22. 07:04
 13/15 Gymnospermatophyta válasza:
35%

De kérdező. Nem ennyit ér a 21. századi nacionalizmus, mivel a kormány nem nacionalista. Te magad mondtad ki, hogy milyen nemzeti kormány az ilyen. Hát pont ez az. Nem beszélhetünk nemzeti kormányról, maximum álnemzetiről. Egy nemzeti kormány jót akar a nemzetének, óvja annak környezetét is. Tehát a zöld politika és a nemzeti politika pont, hogy nem zárja ki egymást. Nem kellene, hogy kizárja. (van egyébkén magyarországon olyan, valódi nemzeti (remélem, hogy az) párt, akiknek foglalkoznak környezetvédelemmel is, nem mondom ki a nevét)

A jelenlegi kormány intézett jó dolgokat, nemzeti szemszögből, de lehetne sokkal jobb e tekintetben is. Hiszen a nemzetinek mondott vagy épp ténylegesen nemzeti intézkedések többsége nem kielígítő, látszatintézkedés a szavazóik felé, hogy elhitessék, hogy ők tényleg nemzetiek. De az a kormány, aki teli van kommunistával, KISZ titkárokkal és itt még sorolhatnánk... az soha nem lesz valóban nemzeti.

Előző hozzászólásod nem olvastam el végig, de a világkormány nem megvalósítható szerintem. Tök jó lenne papíron, mint a Star Wars-ban meg minden, de... a gyakorlatban nem működne. Rohadt sokan vagyunk, egyrészt. Másrészt pedig emberek vagyunk. Mindig lenne széthúzás, nem tetszik és arányaiban világ szinten sokkal több embernél. most ha 1 milliárd embernek nagyon nem tetszik a kormány intézkedése és neki állnak tüntetni az durva lenne. :) Biztos kilehetne rá találni okos dolgokat, de szerintem nem kivitelezhető, többek között emberi mivoltunkból.

A "nemzetieskedés" megmondom, hogy szerintem (vagy talán mondhatom úgy, hogy szerintünk) miért jó. Kapaszkodj: a sokszínűség miatt. A Földön sok nemzet van. Ezzel együtt sok nyelv, sok szokás, sok hagyomány, sok étel és minden ami ezekekkel jár. És ez érdekes és szerintem értékelendő és hatalmas érték, változatosság a bolygó szempontjából. Minden nemzetnek saját történelme, története van, saját személyisége, tulajdonságai. És ez szép. Ha egybe gyúrnánk ezeket, csak idő kérdése, míg nem alakulna egy nagy masszává az egész, felejtődnének el nyelvek, keverednének még jobban emberek és... elveszíti a bolygó ezen varázsát. Unalmasabb lesz, megszűnik a sokszínűség. Érted? Én például ezért szeretném, hogy ne legyen központosítás (mint amcsiba), minden maradjon a helyén és tegyünk érte ha/ahogy tudunk, hogy az értékeink fennmaradjanak. Lehet ezzel egyetérteni meg nem, de azt hiszem normálisan adtam egy lehetséges választ a kérdésedre. :)

2020. nov. 22. 08:08
 14/15 anonim ***** válasza:
52%

#12 Az jó, hogy már ennyire kétségbeesetten kell valamibe kapaszkodnotok hogy valamiféleképpen bele tudjatok kötni a kormányzat munkájába, mint ez amit belinkeltél.

Szánalmas, de jó hír, azt jelenti hogy semmitek nincsen a kormány ellen.

A megmaradt 1-2 agysejtednek láthatólag nehéz volt feldolgozni azt a pár mondatot ami a cikkben van, megpróbálok segíteni.

Ez egy kutyafuttató. A kutyák nem vigyáznak a gyepre, hanem használják és futnak rajta - ezért van. A kutyafuttatóban vannak dombok - éppen azért hogy neked szebben nézzen ki és legyen értelmes tevékenysége is a kutyáknak. A dombokon viszont nem tud megmaradni a fű ilyen igénybevételnél. Tehát olyan megoldást csinálnak amivel a kutyák is jól járnak, te is szépnek látod a területet, és nem kell 3 naponta friss gyeptéglákkal kirakni, ami miatt napokra le kell zárni a kutyák elől.

Van másik megoldás ha nem tetszik az a pár nm műfüves terület, akkor el lehet keríteni hogy a kutyák ne tegyék tönkre, vagy el lehet dózerolni, hogy egy szimpla sima placcon futkossanak a kutyák. Ez jobb lenne?

De csak erőlködj tovább, csak vigyázz mert megüt a guta!

2020. nov. 22. 12:17
 15/15 anonim ***** válasza:

#8, olyan szépen írod ezeket a szép célokat, de elég volt egy pár lajtos ellenőrzés még egy nap, aztán mekkorát fordult a hangnem!

Rögtön ragadt disznók lettünk... ez ismerős régről.

Kun Béla, Rákosi, még valamennyire Kádár.

Köszi, ez nem kell.

Maradok magyart.

Angolul különben hogy kell mondani, hogy "magyarkodik"?

Vagy, hogY angolkodik?

Vagy nincs is ilyen szó, csak szabadságodban áll így összerakni hangokat?

Élj ezzel a jogoddal és társalogni azzal, aki érti azt a nyelvet!

2020. dec. 23. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!