Trianon. Meddig siratják még bizonyos emberek a Nagy Magyarországot? Miért hazudják azt, hogy bármilyen terület reálisan visszakapható? Ha valaki nem áll be ebbe a körbe az miért " nemzetellenes hazaáruló"?
Undorító a stílusod. Egy dolog kegyelettel emlékezni trianonra és annak súlyos következményeire - lapozd fel a törikönyvet, ha ezzel nem vagy tisztában -, és megint más dolog az irredentizmus. Az, hogy valakinek fáj trianon, nem jelenti automatikusan, hogy valaki valós esélyt lát az elvesztett területek visszaszerzésére, vagy hogy egyáltalán vissza akarná szerezni. És fordítva, ha valaki nem irredenta, attól még igenis fájhat neki trianon.
Nem attól lesz valaki "nemzetellenes" vagy "hazaáruló", hogy nem vall radikális nézeteket. Az már annál inkább effelé tendál, akiben annyi jóérzés nincs, hogy felfogja ennek az egész történelmi eseménynek a súlyát, és nem képes kegyelettel lenni eziránt. Nem kötelező emlékezned, vagy foglalkoznod egyáltalán a kérdéssel, de semmi jogod ezt elvitatni másoktól, úgyhogy érdemes lenne inkább csöndben maradnod, ha már minimális tiszteletet nem tudsz kierőltetni magadból.
Nem tudom továbbá milyen "körről" beszélsz, jó lenne, ha konkretizálnál.
Nem értem azt se, hogy ki nyafog rajta, kb csak GYK-n olvasom néha a trianon szót, azon kívül az életben eddig még nem hallottam emiatt panaszkodó embert.
Idézetekkel dobálózni meg olyan dolog, hogy jól hangzik persze, de az idézet, és van a valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!