Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amikor az itt "lipsiző" tömeg...

Amikor az itt "lipsiző" tömeg ránéz az egyébként liberális országokra, nem jut eszébe valami?

Figyelt kérdés
Nem tűnik fel nekik, hogy általában véve ezen országok sikeresebbek, jobban élnek és az élet alapvetően sokkal jobb, mint itt? Nem látnak összefüggést?
2020. nov. 16. 21:35
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
38%

#20 Jól érthetően megadtam neked a választ. Hülyeséget írtál le akkor azt ne másra próbáld rákenni.

Amúgy "elfelejtettél" válaszolni a kérdésemre: miért is kell mindig hazudni? Soha nem mondott Orbán olyat amit próbálsz behazudni.

2020. nov. 17. 00:20
 22/35 anonim ***** válasza:
44%

16os ez azert erdekes.

A rendszerváltás óta most elöszőr volt (amég nem volt ez a vírus vállság), hogy nem csak normálisan megtudok élni egy szakmunkás fizetésből es félre is tudok rakni, hanem attól se kell félnem hogy elvesztem az állasom.

A ballib kormányzás alatt azért kellett plusz munkát vállalnom, hogy miután befizetemna rezsit a fizuból, kaját is tudjak venni valamiből.

Nem tudom mi az oka csak ezt tapasztalom. Na mindegy!

2020. nov. 17. 00:58
 23/35 anonim ***** válasza:
55%

szeretem ezeket az összehasonlításokat.

Mintha valami perti-csészében élnénk. Még csak véletlenül se vedd bele az egyenletedbe a világgazdaság alakulását, felpörgését.

Mert a siker csak a viktoré.

Na ja.

2020. nov. 17. 01:42
 24/35 A kérdező kommentje:

11, angliában az utolsó 8évben minden évben volt több min. bér emelés is például, nem tudom te mit szedsz :D Egyébként nem a kormányokra gondoltam, hanem a nép alapvető beállítottságára.

13

Japánról volt szó, nem a németekről.

2020. nov. 17. 02:21
 25/35 anonim ***** válasza:
60%

Amikor Európa "nagy" lett, akkor bizony nem volt liberalizmus! Kiírtottuk az indiánokat, tüzes vízre cseréltük a földjüket őket pedig lemészároltuk, majd birtokba vettük amerikát. A spanyolok is remekül kiírtották a latin amerikai civilizációkat, az aztékok is mentek a levesbe az aranyukért, ásványkincseikért. Az angolok még ennél is nagyonn írtást hajtottak végre afrikában, indiában.(búrok, szipolyok) Totálisan kifosztottuk őket és persze ennek köszönhető európa aranykora

Sajnos egy ideje már hanyatlik nyugat-európa. A rendszerváltást követően voltegy kis löket, amikor a keleti blokk piaca megnyílt és a volt szocik mindent elprivatizáltak. A nyugat minden céget felvásárolt bagóért majd bezárta és a saját szemetét kezdte el árulni az új gyarmatain. Már ez a lökés is kezd kifulladni...

Most itt a liberalizmus. Beengedjük azokat a vadembereket, akiket írtottunk évszázadokig. Szerinted mit fognak ezek csinálni velünk köszönetképpen, ha a 5.4-es szülési rátájukkal annyian lesznek, mint mi?

2020. nov. 17. 08:18
 26/35 anonim ***** válasza:
59%
#25 Túl sokat kérsz tőle. Hogy egyszerre ismerje a történelmet, tanuljon és okuljon is belőle és még a jövőre is le tudjon vonni belőle értelmes következtetéseket - na ez már a hozzá hasonlóknak túl nagy feladat. Mennyivel egyszerűbb azt mondani, hogy o1g meg hogy el kell fogadni amit a nagyonhaladóprogresszív liberalizmus akar.
2020. nov. 17. 10:14
 27/35 A kérdező kommentje:

25

Mi az, hogy annyian lesznek, mint mi? A nagy fehér ember, akit te itt nem vadnak nevezel arra képtelen, hogy ne vigye magát demográfiai katasztrófába. Nem mellesleg nem gondoltam, hogy nem volt liberalizmus például a 15. században,, dee kösz a töri órát, egy zseni vagy láthatóan....

Egyébként mitől is hanyatlott Európa vagy Amerika például az 50-es, 60-as, 70-es, 80-as években? Én nem látok hanyatlást... Igazából most sem. Csak a hozzád hasonló fejében van az, hogy, ha például Ázsia fejlődik, és nincs akkora szakadék közöttük meg a nyugat között, akkor nyugat hanyatlik. Nem, semmi olyan nagy baj nincs, csak elkellene felejteni a törzsi gondolkodást, és azt képzelni, hogy kötelező jelleggel kell a világ urának lenni

2020. nov. 17. 10:23
 28/35 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező olvas el Oswald Spengler-től a Nyugat alkonyát. Részletesen ki van elemezve, hogy már egy jó ideje hanyatlik a nyugat is. Ebben részben a liberális törekvések segítették elő a koporsószögeket.

Az sem igaz, hogy társadalmi katasztrófába visszük magunk. Egyszerűen a bankszektornak van szüksége növekvő gazdaságra, amit növekvő emberek idéznek elő, hogy a számok folyton nöjjenek, mert a hitellevelet törleszteni kell. Ez a pénzrendszer alapja, ami miatt gazdasági válságok törtek ki. Nem a reálgazdaság az alapja mindennek, aminek lennie kellene, hanem a spekulatív gazdaság sajnos

Ott van Svájc pl, egy Magyarországnyi területen élnek 5 millióan boldogan. Nem feltétlen kell ide sem 10 millió ember. Boldogan élnénk stabilan 4-5 milliónan is. Nem kellenek ide robbantgató vademberek

2020. nov. 17. 10:45
 29/35 anonim ***** válasza:
40%
#27 Mert szerinted a Nyugat kikerülése a vezető pozícióból, a központi szerepből, annak átadása másnak, kiszolgáltatottá válás stb. az mi, ha nem hanyatlás? Egyébként sem a gazdag országbeliek jönnek ide elintézni a Nyugatot, ők csak leuralják, felvásárolják, hanem a közönséges barbárok. Az ázsiaiaknak is ugyanakkora gond/gond lesz a demográfia, lásd Japán. A "törzsi gondolkodás" meg minden kultúrában megvan, erre pedig csak "törzsi" gondolkodással lehet válaszolni, csak túlságosan el vagy bájolódva a lila ködben, hogy ezt be tudd látni.
2020. nov. 17. 10:45
 30/35 A kérdező kommentje:

28

Nem arról van szó, hogy hányan legyünk, arról, hogy legyen ki a nyugdíjat kitermelje majd például. Ha a reprodukciós ráta folyamatosan 1 alatt van, akkor kipusztulsz, ehhez nem kell olvasni, elég 95 IQ.

29

Amíg ilyen szemmel nézed a dolgot, hogy ki a "király", addig biztos hanyatlik. Én úgy nézem, hogy jól él a nyugati ember, és ma már például nem kell azért félnie, hogy például elszívjon 1 füves cigit, befesse a haját "lilára", ha problémája van a lelkével kap profi segítséget, és mindezt úgy teheti meg, hogy az átlagos várható életkora nő, stb.

Amíg te a farkad méregeted a többiekkel, addig én élvezem az életem, sok más társammal együtt, és jókat derülök rajtatok, akik örökre kisebbségi komplexustól fűtve akarjátok a másikat ütni.

2020. nov. 17. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!