Milyen érdekes látvány lehet az éjszakai üres, hideg, kihalt utcákon vajon?
Nekem a felüdülés miatt kell.
A családunk szinte minden tagja mindig is pesti volt. A szüleim még születésem előtt leköltöztek vidékre (apám a katonai szolgálati lakást ügyesen cserélgette több lépcsőben egy nagy házra), én már oda születtem a Mátrába.
Relatív kicsi korom óta az erdőkben, Bükk Nemzeti Parkban éltem a fél életem, igen éjszakákat is. 14 éves koromig.
Középiskola miatt költöztem fel Pestre, egy darabig kollégiumban, majd rokonoknál lakva.
Mindig óriási hangzavar volt mindenfelé. 14 éves korom óta, már megszoktam, de valamilyen szinten mégis a mai napig zavar, a rengeteg ember, autó, fény, hang a belvárosban.
Ha normálisan a vidéki városban töltöttem volna a gyerekkoromat, és nem a természetbe járogattam volna, akkor lehet, hogy könnyebben hozzászoktam volna.
Számomra ez most kicsit "nosztalgikus" érzés. A közvilágítás nem annyira erős, a belváros fényének nagy részét mindig is inkább az autók, és a rengeteg kézben tartott telefon adta.
Így viszont, most kifejezetten kellemes sétálgatni a belvárosban Péntek este(!), például a Váci utcában, vagy a Fashion street-en, vagy a Dunakorzón, netán a Bulinegyedben, hogy alig van pár ember, azok is főként rendőrők/katonák (ennek a ténye nem kellemes, de elviselhető), a közvilágítás minősége miatt relatív sötét van, autók hangját is csak néha-néha párat hallani, főképpen csak a szél, és az éjszaka is aktív madarak, vagy a Duna hangját hallani.
Nekem ez nem úgy jött, hogy "hirtelen mindenki most akar éjjel hobbisétálni"!
Én mindig is vágytam legalább egy ilyen HÉTVÉGI estére/éjszakára, mikor a fentebb említett helyeket, a fent leírt módon (csak mondjuk rendőrök/katonák nélkül) végigjárhatom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!