Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért nem rendel el...

A kormány miért nem rendel el végre, egy igazi, valódi bezárkózást, hogy tényleg vége legyen a covid-nak?

Figyelt kérdés

Ahogy már Yoda mester is megmondta: "Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld."

Most látom, hogy milyen igaz ez a mondás. Ezek csak tessék-lássék hatástalan hülye próbálkozások, amik végül nagyobb kárt okoznak a gazdaságban mint amennyire segítenének a covid helyzeten. Miért nem zárják le akkor tényleg teljesen a gazdaságot? A munkahelyeket, gyárakat, építkezéseket, minden felesleges dolgot ami most nélkülözhető azt be kéne zárni, csak a túléléshez legszükségesebb dolgokat nyitva tartani, azt is idősávval. Online oktatás, online home office menne. Akik nem tudnak home office-ból dolgozni, azoknak pedig adnia kellene az államnak havi 100 ezer forint kamat mentes hitelt, hosszú törlesztési idővel. Akár 10-20 év múlva is ráérne törleszteni. Annyi pénzből elvileg meg lehet ebben az országban élni. Akik albérletben laknak, azoknak pedig átmenetileg nem kellene bérleti díjat fizetnie. A tulajdonos hitelre kapná a bérleti díjat, ha igényli, szintén kamat mentesre. De az ingatlanból való nyerészkedést, fel kéne függeszteni. Nem azokat az időket éljük már.

Közös összefogás nélkül, nem lehet megállítani a járványt. Minél tovább várunk a radikális intézkedésekkel, később annál nehezebb dolgunk lesz. A vakcinára várni pedig felesleges, mivel egyelőre teszt fázisban van, az sem biztos, hogy elkészül valaha. Mint ahogy az AIDS elleni vakcina sem készült el soha. Tehát lehetséges, hogy nekünk kell végül, közös összefogással megállítani ezt a járványt.

Te támogatnál egy ilyen radikális lezárást?

2020. nov. 9. 15:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
10: Jövőre már lesz vakcina ...
2020. nov. 9. 16:36
 12/23 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
Nem lehet megállítani a járványt, csak lassítani. Erről szól minden tavasz óta, de sokaknak még mindig nem sikerült megérteni.
2020. nov. 9. 16:41
 13/23 anonim ***** válasza:

Már vagy öt kérdéshez beírtam, hogy mutasd már meg légyszi, hogy hogyan kell munka, és fizetés nélkül élni.

Érdekes, még egy esetben sem kaptam rá választ, pedig ezek a kérdezők, és kommentelők pont emellett kardoskodnak.

2020. nov. 9. 16:42
 14/23 A kérdező kommentje:
13: Most írtam le a kérdés alatti szövegben, hogy én személy szerint milyen átmeneti megoldást javasolnék, hogy mindenki át tudja vészelni a válságot. Mit nem értesz? Segítek szívesen
2020. nov. 9. 16:51
 15/23 A kérdező kommentje:

"hogyan kell munka, és fizetés nélkül élni."

Lesz fizetésed, havi 100 ezer forint kamat mentes, nagyon hosszú távú hitelre.

2020. nov. 9. 16:53
 16/23 anonim ***** válasza:
Éljél te albérletben 100 ezer forintból:D Ja és majd ha ki leszel semmizve még törleszd is:D Hogy lehetnek emberek mint te? Én téged zárnálak karanténba, jó hosszú időre.
2020. nov. 9. 16:58
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező.

Miért pont hitel az alternatíva? Már megbocsáss de örülök ha lecseng egyszer a hitelem és nem újat felvenni. Tehát ha adna az állam a kényszerleálláshoz minimum mindenkinek csak annyit amennyit a munkahely(ein) megkeres továbbá a munkanélküli ellátást meghosszabítaná minimum 6 hónapra akkor biztos más is örülne a kényszerpihenőnek.De addig amíg nincs ilyen alternatíva addig úgy rossz ahogy van.

2020. nov. 9. 16:59
 18/23 A kérdező kommentje:

Azért hitel az alternatíva, mert Orbán királyunk leszögezte a válság elején, hogy "ingyen pénzt még a világ nem látott", viszont a hiteleknek nagy rajongója.

Az albérletesek helyzetére pedig külön kitértem, hogy nem kell fizetni albérleti díjat, és teljes kilakoltatási moratóriumot kell bevezetni. A tulajokat majd kárpótolják utólag, de azt is csak kamat mentes hitel formájában, mondom, mert a királyunk azt szereti az ingyen pénz helyett.

2020. nov. 9. 17:03
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Na én meg tudod mit javasolok? A hozzád hasonló elmebeteg bezárkózni vágyók szépen lemondanak a fizetésük akkora részéről, hogy 100 ezer forintjuk marad, és az így létrejött alapból lehetne azokat támogatni, akik nem tudnak home officeból dolgozni. Így mindenki jól jár. Te bezárkózhatsz, mindenkinek lesz pénze, happy end.
2020. nov. 9. 17:07
 20/23 anonim ***** válasza:
39%

19:

És ki nem tud dolgozni? Ki nem kap fizetést?

1 hónapról van szó ember!

És 70%-ban állja az állam a kiesett bért.

Akkor mi a tökömről beszélsz?

2020. nov. 9. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!