Mikortol adhatjak be maguknak az emberek Magyarorszagon a vakcinat?
Magának senki nem adhatja be a vakcinát.
Hallgasd meg rendesen hogy mit mondott Orbán! Szépen elmondta azt is benne, hogy milyen időhatárok azok amik most láthatóak HA a vakcinák jók lesznek.
Én se fogom beoltatni magam.
H1N1 is mekkora para volt... Akkor se oltattam be magam nem lett semmi bajom
Egyelőre semmi konkrétumot nem mondtak.
Van vagy tízféle vakcina, amivel folynak a kísérletek. És mi melyikből rendeltünk? Azt mikorra ígérték? Erre konkrét választ sose mondanak.
Szerintem ők se tudnak sokkal többet, mint mi. Persze próbálják tartani a lelket az emberekben, ami érthető, mert kb. most omlik össze az egészségügy, másoknak most lesz elegük a korlátozó intézkedésekből, egyes ágazatok teljesen ellehetetlenültek szeptember óta, mellékesen az oktatást is csak hellyel-közzel tudják offline állapotban tartani.
Még nincs vakcina sehol.
Kísérletezgetés van. Lehet, hogy decemberre kész a prototípus, lehet, hogy áprilisra, lehet, 2023-ra,és lehet, hogy soha. (Lásd AIDS)
Egyelőre nem lehet tudni, mikor lesz. Ha a nyugati protokoll szerint tesztelt vakcina érkezik, akkor is valszeg várni kell több hónapot, mire nagyobb mennyiségben elérhető lesz, de szép lassan aki akar, az szerintem hozzáférhet majd. Ha kínai/orosz érkezne, úgy először csak III. fázisú tesztek kezdődhetnének itthon, illetve sürgősségi mennyiség állna rendelkezésre az eü dogozóknak. Ez utóbbi vakcináknál semi bizonyíték nincs a hatásosság és biztonság tekintetében, azért belátható, a Pfizer/Aztrazeneca/Moderna/Novavax stb. fejlesztéseire jóval inkább jellemző a transzparencia. Az Aztrazeneca esetében még egy placebot kapó és utána covidban elhunyt beteg esetét is a nagyvilág elé tárták.
Én Angela Merkelnek inkább hiszek mint Orbánnak. És előbbi jelezte a minap, hogy már közel az első vakcinák törzskönyveztetése.
Ami a gyorsaságot illeti: furcsa, én 1,2 millió ember halála, a covid hosszútávú egészségre káros hatásainak egyértelművé válása, az eü rendszerek túlfeszítettsége és a társadalmi és gazdasági életünk lebénulása után már nem tudom már azt mondani, hogy indokoatlanul gyors lenne a vakcinafejesztés. Már 10 hónapja azonosították és osztották meg a vírus szerkezetét, kézzel fogható eredmény pedig még mindig nincs. Amióta jó sok ismerősöm megfertőződött és 1-1 rokonuk is elhunyt már, hirtelen sokan vakcinapártiak lettek, kortól függetenül - előtte ugyanúgy nyilatkoztak, mint az előttem szólók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!