Miért van az, hogy a skandináv országokban egy 6 éves iskolás annyi pénzt kap mint nálunk egy felnőtt, főállásban dolgozó ember? Gúnyt akarnak űzni belőlünk?
Egyik barátom nem rég költözött ki Svédországba a családjával együtt. Megundorodtak a borzalmas magyar valóságtól. És mit hallok? Az idősebbik fia most kezdte az általánost, és pénzt kap az államtól, azért mert iskolába jár. Valami kétszázvalahány Euro-t. Egy 6 éves kölyök... Nálunk sokaknak ennyiből kell megélniük, felnőtt embereknek, akár családdal együtt is.
Ez már tényleg a mi nyomorunk kigúnyolása? Hogy a gazdag országokban minden jár alanyi jogon mindenkinek?
Gazdag ország.
Az 1-esnek igaza van abban, hogy nálunk is vannak szegényebbek, akik rajtunk háborodhatnak fel.
Ezzel az erővel azt is lehetne kérdezni, hogy valaki miért lakik palotában, amíg mások a híd alatt. Igazságos ez?
Máshol meg éheznek vagy a gyerekek éhen halnak. Biztos láttál már ilyet a tévében. Múltkor olvastam, hogy van olyan ország, ahol a Dacia luxusautónak számít, mert a legtöbben csak azt tudják megvenni, mint legdrágább autót.
Ehhez képest mi azért jobban állunk.
Az albérlet meg ott kezdődik, hogy egy normálisabb 2 szobás lakást körülbelül 7-800 ezer forintért tudsz kibérelni.
Mikor ként éltem Svédországban már akkor olyan árak voltak, hogy 200 euró nem futotta ki a péntek esti sörözést meg diszkózást.
Én ott jó pár éve több mint 4 millió forintnak megfelelő svéd koronát kerestem, még se éltem különösebben jobban mint itthon a havi 600 ezres fizetésemből. A lakhatás és az egyéb költségek is iszonyat drágák.
Fordítva vagy bekötve.
Orbán űz gúnyt belőled, hogy annyit kapsz mint Skandináviában egy 6 éves gyerek
Minden csak nézőpont kérdése.
"Nem hiszem, hogy ennél vannak szegényebb országok, mert mindenhol megélnek valahogy az emberek."
Hozzászólók, hagyjátok szegény kérdezőt! Egy altarnatív valóságban él.
Kedves Kérdező! Nálunk, a Föld nevű bolygón ez a helyzet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!