A fizetést sem fogják felvenni az SZFE-n, ha az oktatást nem ismerik el?
Betiltották az SZFE-n az oktatást, bemondták, hogy a félév február 1-én kezdődik majd, a jelenlegi félév kreditjeit pedig nem fogadják el.
A legrosszabb, hogy a döntések hivatalosan nem eredményezik a hallgatók jogviszonyának szüneteltetését vagy megszűnését, nem érintik a hallgatói munkaszerződéseket és nem eredményez utólagos passziváltatást. Ez csak képletesen igaz, ugyanis ha nem teljesítenek 2 félév alatt X (tudomásom szerint 36) kreditet, azt is adott (ha jól tudom 3,0) kreditátlag felett.
Továbbá a hallgatói szerződések között is biztosan van olyan, ami időben való végzéshez kötött (azaz 7 félév alatt végezzen), akkor átsorolják őket.
Ráadásul így a tárgyak egymásra épülése miatt is megcsúszhatnak, hiszen ami 3. féléves tárgy, nem fog átkerülni 4-be és így tovább.
Márpedig ha ők így megzsarolják, meggátolják a hallgatókat mindenben, csak mert nem hajlandóak tárgyalni, akkor a fizetést se veszik fel, ugye? Hiszen így nekik sincs munkavégzésük.
"meggátolják a hallgatókat mindenben, csak mert nem hajlandóak tárgyalni"
Ha én nem tárgyalok a munkaadómmal, akkor ő kirúg engem.
Az SZFE-sek még jól jártak. Majd tanulnak többet a többi félévben. Ha csúsznak fél évet, akkor meg csak a saját jövőjüket szúrták el a tüntizéssel meg a nagyfiús viselkedéssel.
Amúgy eddig itt a gyakorin is végig azt olvastam, hogy tüntetnek a diákok, de közben szorgalmasan tanulnak is. Most akkor mégsem? Nyilván a vizsgákon majd a jól fognak szerepelni, ha tanultak eddig. A tüntizés meg egy jó buli volt nekik legalább.
Irigylem őket!
"Ha csúsznak fél évet, akkor meg csak a saját jövőjüket szúrták el a tüntizéssel meg a nagyfiús viselkedéssel."
Bizonyára megszokta már a hatalom, hogy ha bárki szembe megy velük mert nem megfelelő intézkedéseket hoztak vagy nem megfelelő személyeket neveztek ki, akkor ott mindenki hülye rajtuk kívül. Ja és természetesen Gyurcsány, Soros, libsik és hazaárulók. Mert ha nem egyezik a véleményük, az csak azért lehet mert le vannak fizetve, nem azért mert ők tévednek. Ezt pedig meg kell torolni.
"Nyilván a vizsgákon majd a jól fognak szerepelni, ha tanultak eddig."
Nem lesznek vizsgák. Az egyetemnek ez a legújabb válasza a tüntetésekre. Aki most ott tanul automatikusan csúszik egy fél évet.
Egyébként nagyon érdekes milyen egyszerű "trükköket" vet be a hatalom. Mivel jelenleg nem tudják/nehéz támadni a diákokat, illetve a közvélemény jó része sem ellenzi a tevékenységüket, kivárnak. Ha eddig nem sikerült megtörni őket, most szó szerint beszüntetik az oktatást és ahogy te is mondtad, kockára teszik a hallgatók jövőjét. Nekik pedig választani kell. Vagy elfogadják hogy nem lehet szembe menni a hatalommal vagy ki tudja mi lesz az életükben... Mert ez a bélyeg egy életen át ott lesz az rajtuk.
"a közvélemény jó része sem ellenzi a tevékenységüket,"
Dehogynem ellenzi, már mindenkinek most elege van az SZFE-sek sírásából.
"Mert ez a bélyeg egy életen át ott lesz az rajtuk."
Ha szerinted társadalmilag elfogadott amit az SZFE-sek csinálnak, akkor milyen bélyeg lenne rajtuk? Ellentmond a két mondatod egymásnak.
"Ha szerinted társadalmilag elfogadott amit az SZFE-sek csinálnak, akkor milyen bélyeg lenne rajtuk?"
Magyarországon a politikának elég nagy beleszólása van a művészetbe. Legyen szó akár színészekről, színházakról, filmekről, rendezőkről, stb.
És ha Ők fent nem értenek egyet ezzel, nem számít a társadalom mit gondol. Erre az elmúlt 30 évben már bőven láttunk példát (mert nem lenne igaz azt állítani hogy csak a Fidesz ilyen, mikor az MSZP ugyanúgy a saját embereit ültette mindenhová és bizonyos helyeken, bizonyos szektorokban ugyanúgy hátrányból indult akiről tudták hogy tett a kormány ellen).
Egyébként én nem tapasztalom hogy mindenkinek elege lenne belőle. Azt inkább hogy már nincs akkora média értéke mint az elején, akkor naponta több cikk jött ki róla, utána már csak naponta, most az amerikai elnök választások alatt már címlapon sincsenek. De a társadalom részéről érkező elutasítást amit mondasz nem tapasztalom.
Tanulni akarnak.. ezt mondják ha ezt akarnák, akkor nem az lenne a problémájuk hogy az igazgató Fideszes.... ja hogy ez a tanár problémája ?
Akkor a gyerek miért lázong? Ja hogy szegény gyerek aki oda ment tanulni liberáális értékeket adtak neki, és most így használják ki a gyereket ?
Beszarás a liberálisoknak semmi nem szent
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!