Miért kell BÁRMI ÁRON ragaszkodni a jelenléti oktatáshoz? Miért nem vezetnek be távoktatást, mikor már százasával halnak az emberek?
Hát mert kockáztatjátok több100 ember életét, csak mert ki akartok cseszni a fiatalokkál
Kérdező!
A 33-as válaszoló vagyok (illetve a 6-os választ is én írtam). Mint már írtam, én is diák vagyok, sőt egy olyan diák, aki nem a lakóhelyén jár iskolába, hanem naponta ingázik. Ha azt hiszed nekem nem lenne kényelmesebb az online oktatás akkor tévedsz: március közepétől a tanév végéig naponta kb 2,5 órám felszabadult csak amiatt, mert nem kellet beutaznom az iskolába.
Van néhány tantárgy, amiből évek óta ugyanazt a módszert alkalmazom és mégis évek óta ötös vagyok: óra előtt egyszer-kétszer átolvasom. És tudod, miért hatásos nekem ez? Mert órán figyelek, és megjegyzem amit HALLOK. Annak hogy valaki tanulhasson, alapfeltétele az, hogy az anyagot értékelhető módon adják le. A Classroomon keresztül "dolgozzátok fel önállóan a tananyagot"/"az új témával önállóan fogtok megismerkedni" üzenetekkel kapott "feladatok" NEM számítanak értékelhető módnak.
Ha pedig az iskolákat bezárják, akkor annyi erővel miért ne zárják be a boltokat/mozikat/színházakat/szórakozóhelyeket/stadionokat/óvodákat/stb? Ezekben az intézményekben is naponta több százan megfordulnak (egy-egy meccs alkalmával mondjuk több ezren/tízezren tartózkodnak a stadionokban). Ráadásul aki pl a bolt után még ide meg oda meg amoda is megy, az sokkal jobban széthordja a vírust, mint egy diák, aki elmegy reggel az iskolába majd délután hazamegy.
Végül engedd meg, hogy én is kérdezzek: a válaszaidból az jön le, hogy te magad is diák vagy még. NEKED miért lenne jó, ha online oktatás lenne? A következő hozzászólásodban kérlek mindenképp válaszolj erre a kérdésre.
(Ha meg mégsem vagy diák, akkor miért harcoskodsz az iskolák bezárása mellet? Ha te már végeztél az iskolával akkor neked miért nem mindegy, hogy online oktatás van vagy rendes?)
Amúgy gratulálok a kérdés rendkívül találékony kiírásához: te legalább nem a Miért nem zárják be az iskolákat a "TANÁROK ÉRDEKÉBEN" kezdetű sablonszöveget írtad ki.
Köszönöm szépen, ha végigolvastad és esetleg nem pontozod le egyből, hanem egy picit átgondolod. (Bár az eddigi válaszok százalékolását elnézve nem lesz túl népszerű a véleményem)
További szép estét mindenkinek! :)
#35, nalatok a tanarok nem tartanak orat? Gimis vagy?
Kivancsisagbol kerdezem csak, ugyanis a mi sulinkba minden ora megvan tartva, meg az olyanok is mint az enek es tesi. Es minden anyagot ugyanugy leadnak es elmagyaraznak egy 45 perces ora keretein belul, mint ahogy szemelyesen a suliba is.
(Nem kotekedesbol irom, tenyleg erdekel masnal hogy van ez. Nem tudom elkepzelni, hogy lehet egy tanar, igazgato stb ilyen felelotlen.)
"Nem kotekedesbol irom, tenyleg erdekel masnal hogy van ez. "
Hát nálunk márc- jún abból állt a suliban hogy jött egy mondat a tanártól mialben hogy mit kell elolvasni a könyvben. Ennyi volt a nagy "tanítás".
meg néha jöttek nonszensz feladatlapok, mindenki kitöltötte ugyanazt visszaküldte ugyanazt és mindenkinek ötös.
Sok értelme volt, de legalább BEJÁRNI nem kellett abba a kuplerájba.
Én a tavasziról beszélek :)
Idén nekünk még nem volt online (szerencsére)
"nálunk a márc-jún abból állt..."
Nálunk is kb (továbbra is 33-as)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!