Érettségihez kötnéd a szavazati jogot?
Ha lenne arról népszavazás, hogy érettségihez kössék-e utána népszavazásokat, te hogyan szavaznál?
Talán el lehetne kerülni ezzel, hogy olyanok szavazzanak akik azt sem tudják kik a jelöltek, vagy "nem csípja mert olyan vézna"? Vagy az eféle emberek is kapjanak továbbra is szavazati jogot?
Így, ahogy megfogalmaztad a szavazást, nem lehet értelmesen választani.
Márcsak azért sem, mert attól, hogy valakinek VAN érettségije, még nem feltétlen "értelmesen politizál", illetve attól, hogy valakinek nincs érettségije, még nem feltétlen hülye!
Ugyanis még véletlen sem csak ez a két lehetöség van, föleg nem ennyire sarkítva!
Viszont az olyan emberektöl, akik ennyire mereven tudnak csak gondolkodni, azok esetében erösen megkérdöjelezném a szavazati jogát!
Nem kötném iskolai végzettséghez, inkább legyen egy 5~10 kérdésből álló teszt a szavazás előtt, ami felméri, hogy a delikvens mennyire van tisztában a politikával, és bizonyos pontszám alatt érvénytelen lenne a szavazata.
Persze ilyen sose lesz, mert akkor nem lehetne krumplival választást nyerni.
Én azt akarnám, hogy én döntsek és kész. Márpedig én egy szélsőjobboldali kormányt akarok.
Ezért azt támogatnám, hogy aki hozzám hasonlóan gondolkozik, az szavazhasson, aki meg nem, annak meg legyen kuss a neve.
Amúgy a probléma már ott kezdődik, hogy az emberek legtöbbje EL SEM MEGY SZAVAZNI. Márpedig ha egy nemzet ennyire életképtelen, hogy a saját sorsa sem érdekli, az a természet törvényei értelmében meg is érdemli a pusztulást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!