Jelenleg van szólásszabadság Magyarországon?
Lehet szidni a kormányt? Lehet. Jön a fekete autó és elvisznek hülyére verni? Nem.
Tehát van.
Ha mindezt 200ezer-1milliós követőtáború facebookoldalon vagy youtube csatornán teszed, akkor kétséges, de akkor sem ölnek meg.
Teeermészetesen. Néha azért rémhírterjesztés gyanújával tartanak egy kis házkutatást, lefoglalnak egy-két dolgot. De nyugalom! Végül nem fog eljárás indulni, így nincs is semmi baj.
Hisz a kormány sohasem veteme....
5
Volt belőle, ha a Pécsi esetre gondolsz. És az a laposföldes hibbant Tubus bizony meg is érdemelte, nem az első húzása volt már
A szólásszabadság nem arról szól, hogy bármit mondhatsz büntetlenül vagy arról, hogy ha mondasz valamit, akkor mindenképp a fekete autónak kellene érted jönnie.
Viszont, Mo-on nincs szólásszabadság, mivel nem mondhatod el következmények nélkül, ha nem értesz egyet a kormánnyal. Persze, nem visznek gulágra, de az hatalmas nagy ferdítés, hogy nem lesz következménye.
Vegyük pl. azt a kb. egy hetes esetet, amikor az egyik top középiskola (szent istván) tanárai kiálltak az SZFE mellett. Ennek következményeként hatalmas gyűlölet hullám indult ellenük, vagyis a véleményük miatt támadták őket.
Persze ez nem az első eset volt. Ugyanez történt pl. 2013-ban Hadházy Ákossal, amikor még fideszes volt és felszólalt a korrupciós ügyek ellen. Mindennek elhordták.
Ma ha elmondod azt, ami nem egyezik a kormány álláspontjával, akkor egy karaktergyilkosság indul ellened (helyenként még ki is rúgnak). Ezt nem lehet szólásszabadságnak hívni.
Ma reggel a szomszéd kopogtatott az ajtónkon és én kiszóltam, hogy szabad.
Ez szerintem arra utal, hogy szólás-szabadság van. ;)
7
Te se érted mit jelent, na sebaj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!