Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz az a híresztelés, hogy a...

Igaz az a híresztelés, hogy a magyar EÜ már csak napokig bírja?

Figyelt kérdés

Olyasmit hallottam, hogy a budapesti kórházak már szarásig megteltek. És a vidéki kórházakban is alig van már hely. Ha ilyen tempóban növekszik tovább az új betegek száma, akkor ez a magyar EÜ összeomlásához fog vezetni?

Bónusz kérdés: Ha esetleg így történne, akkor ebbe belebukhatna a Fidesz? Hiszen ők rohasztották le 10 éven át az egészségügyet, miattuk menekült el innen ilyen sok orvos és egyéb eü-s dolgozó külföldre.

2020. nov. 2. 13:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Olyan szempontból igaza van a 8-asnak, hogy nincs definíció társítva az összeomláshoz. Mikor betelt a kapacitás, akkor beszéljünk összeomlásról? Vagy amikor az egészségügyi dolgozok 10-20-40-60-70%-a is lebetegszik? Vagy beszélhetünk már most is összeomlásról, mert a Covid mentők 3-4-5 napos csúszásokban vannak a túlterhelés miatt?

Így összességében miknek kell teljesülnie?

2020. nov. 2. 15:24
 12/23 anonim ***** válasza:
74%
Felesleges ezt relatívizálni. Akkor beszélhetünk róla, h már képtelen ellátni a rendszer a sürgős eseteket. Ennyire egyszerű
2020. nov. 2. 15:27
 13/23 anonim ***** válasza:
53%
Nem. Kb. egy hete mondta egy barátom, akinek az anyja ápolónő, hogy van 1, azaz EGY fő covidos betegük. Nem hiszem, hogy azóta annyit változott volna a dolog, bár lehet, hogy azóta már 2 is van.
2020. nov. 2. 15:36
 14/23 anonim ***** válasza:
91%

13

Hát én viszont ellentétest hallottam, szóval ez így semmit sem bizonyít.

Meglehet nézni hány kórházi ágyunk van, az milyen kihasznátsággal üzemelt a vírus előtt, lehet rá tenni valamennyit, mert növeltük a kapacitást. Aztán ezt összelehet hasonlítani azzal, hogy hány ápolt van, és következtetni arra, hogy mennyi lesz mondjuk 1 hét múlva hasonló növekedéssel.

Na, ha sikerült eredményre jutni, akkor írd be ide nyugodtan mire jutottál

2020. nov. 2. 15:52
 15/23 anonim ***** válasza:
77%

Én is ennek az ellenkezőjét hallottam. Eddig is hulladék volt az egészségügy, csak ugye amíg nincs probléma, addig nem foglalkozunk a gondokkal. Most itt ez a járvány, a tavaszi túlvédekezésnek hála akkor olcsón megúsztuk, de most rosszabb a helyzet egyértelműen. Itt nem az ágyak betelésével lesz gond, hanem ha elfogynak a dokik és az ápolók.

2020. nov. 2. 16:20
 16/23 anonim ***** válasza:
96%

15

Hamarabb fogy el a személyzet, de már maga az ágy kapacitás sem akkora, hogy szabadjára lehessen engedni ezt a szart. Sehol a világon nincs olyan kapacitás eleve.

De ezt már évekkel ezelőtt megmondta Bill Gates is, hogy SEHOL sincs megfelelő egészségügy egy közelgő járványt megfelelően kezelni, és felhívta a figyelmet arra, hogy még Amerika sem lenne képes, mert jóformán semmit sem költ a világ erre.

Senki sem figyelt rá, mindenki leszarta. Hát, most majd kiderül. Franciák 1x már kracholtak, most a belgák, és azt gondolom ennek még így nincs vége.

2020. nov. 2. 17:06
 17/23 anonim ***** válasza:
86%

Hogy napokig, az túlzás. De mivel csak ülünk és nézünk magunk elé, és nem teszünk semmit, ezért esélyes, hogy lesz itt még gubanc pár héten / hónapon belül.

Amúgy nem az elmúlt 10 évben rohadt le, hozzáadhatsz még nyugodtan 20 évet. Egyik kormány sem foglalkozott az eüvel (meg az oktatással sem) soha, mert ezek olyan pénznyelők, amik csak hosszú távon térülnek meg.

Fejlettebb eü-k is simán bebuknak, de a "nyugati" embernek csak a "személyes szabadsága" számít, akár az élete árán is.

2020. nov. 2. 17:12
 18/23 anonim ***** válasza:
85%
Nem csak a magyar, hanem az egész világé össze fog omlani. Az emberiség vészes sebességgel rohan a vesztébe, és ezt a többség még mindig nem realizálta.
2020. nov. 2. 19:14
 19/23 anonim ***** válasza:
Hogy lehet az, hogy influenzaszezonban sokkal többen betegszenek meg, és akkor mégis bírja az egészségügy?
2020. nov. 2. 19:25
 20/23 anonim ***** válasza:
92%

19

Egyrészt az influenza most is itt van, ez a ráadás.

Másrészt épp úgy fest, hogy mire jön a kemény flu szezon, ez már régen több beteget fog csinálni.

De egyszerű a kérdés, van egy garázsod, amiben van 2 hely, és bent áll 2 Lada Niva. Majd közlöd, hogy nem tudom már berakni a BMW-t, csak maximum a biciklit. Én meg visszakérdeznék, DE HÁT MINDIG BEFÉR A NIVA IS, HOGYY NEM FÉR BE A KIS 1 ES BMW-m?

BTW fél év után hogyy lehet még miindig ezeket az ócska hülyeségeket kérdezgetni, mikor már a legelején ellett magyarázva?

2020. nov. 2. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!