Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mitől annyira fontosak a...

Mitől annyira fontosak a középiskolák, hogy országos kijárási TILALOM esetén is nyitva kell maradniuk?

Figyelt kérdés

Ez van(ez lesz) a franciáknál.

„Koronavírus - Szinte teljesen leállítják Franciaországot

Infostart / MTI

2020. október 29. 05:40

Franciaországban péntektől ismét általános karantén lesz, de az iskolák nyitva maradnak. Lakhelyelhagyási tilalom vonatkozik majd mindenkire, bezárnak a nem létszükségletet kielégítő üzletek és szolgáltató egységek, az egyetemi oktatás online folytatódik, de a bölcsődék, az óvodák, az iskolák és a gimnáziumok nyitva maradnak - jelentette be Emmanuel Macron.“

Tehát tavaszi állapotok. Mindenki otthon, melózni (és megdögleni a melóban) azt még szabad.

De bár az egész ország zárva, azért az iskolák mehetnek.

De mitől olyan fontos, hogy nyitva legyenek? Még az általánost megértem. Úgy 6-7. osztályig. Utána azt sem értem. A középiskolákat helyből nem értem.

2020. okt. 29. 14:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
32%

Izgi ám látni ahogy gyakorlatilag minden fejlettebb ország képes komolyan venni a vírust, így ez már lassan a múlté lesz náluk, nálunk meg nagy ívben szarik rá a kormány, az emberek pedig nem hogy aggódnának 1, a kiszolgáltatott polgártársaik élete miatt 2,maguk miatt, hiszen jó eséllyel még egészségesen is b aszhatod a tüdődet a vírus miatt, az életre szóló hatásait meg még csak most tanulmányozzák az orvosok, és elég para a helyzet 3,az amúgy is a csőd szélén táncoló egészségügyünk miatt - inkább azért lobbiztok hogy folytatódjon a problémára való szarás.

Alig várom hogy kb másfél év múlva még az olyan hekyeken is, mint pl Románia rég a múlté legyen ez az egész, de Magyarország még mindig covid hotspot legyen valszeg a világon egyedül. Mert röhejes módon még a közel keleti szenny helyeken is, ahol még mindig az utcára borítják a szart, csökkenő tendenciát mutat a covid, míg nálunk még csak most kezd beindulni a második hullám.

De jaaa jaja most aztán tényleg az kell hogy ne csináljunk semmit, mert az életnek mennie kell tovább :)

Az intelligencia fellegvára ez az ország.

2020. okt. 29. 15:16
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A svédek is szembe hajtanak az autópályán tavasz óta, még sem halt ki egy komplett nemzet. Összességében én is kíváncsi leszek, hogy az előző évekhez képest 2020-ban hány ember halt meg és miben.

Szerintem tök egyszerű. A távoktatással gyakorlatilag a szülő nyakába tolták a gyerek taníttatásának felelősségét. Ha a szülő nincs otthon, mert dolgoznia kell, egyedül hagyja a 12+ éves gyerekét, úgy azt nyilván nehéz felvállalni. Vagyis azok a gyerekeket akik 12-18 év között otthon egyedül tanulnak, nem fognak tanulni. Úgy elkallódnak, mint a huzat.

2020. okt. 29. 15:18
 13/20 anonim ***** válasza:
80%

A Francia adatok. Halálozási ráta 1000 főre:

2018-9.27 // 2019-9.32 // 2020 9.36 Szokásos növekedés. Egyébként 2018 előtt (2016-17) sokkal nagyobb ugrások voltak a halálozásba, járvány ide vagy oda.

Te is megnézheted majd az idei statot nálunk, amikor negatív halálozási rekord fog születni, mert ha folytatjuk megdőlhet a 2016os rekord, akkor "csak" 126.1k ember halt meg.

Úgyhogy ne hisztizz, meg kell csinálni a házit szépen

2020. okt. 29. 15:20
 14/20 A kérdező kommentje:

"Az intelligencia fellegvára ez az ország."

Ide vezet, ha egy pszichiátriai kezelt irányítja az országot egyszemélyben.

Rég lakat alatt lenne a helye.

2020. okt. 29. 15:21
 15/20 A kérdező kommentje:

"meg kell csinálni a házit szépen"

Kösz, nekem utoljára házit 2005ben kellett csinálnom (érettségi éve)

2020. okt. 29. 15:22
 16/20 A kérdező kommentje:

"Te is megnézheted majd az idei statot nálunk, amikor negatív halálozási rekord fog születni, mert ha folytatjuk megdőlhet a 2016os rekord, akkor "csak" 126.1k ember halt meg."

Mondom én! Minden rendben csak így tovább NER-társak! Mindig ez a vége! A Csúti elmeroggyant szart valamit, a hívek meg mannaként zabálják.

Jóvanazúgy! úgy kell azt!

Csak aztán nehogy az autópályán egyszer egy kamion jöjjön szembe mert akkor nekünk kampó. Csak már látnám!

2020. okt. 29. 15:24
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is vagy iskolás, akkor meg nyugi. Tisztán kell látni a helyzetet. Világjárvány idején negatív halálozási rekord, és csökkenő növekedési tendencia nem rossz. Szóval nem fogunk kihalni, mint anno a pestistől.

A másik oldal, egy 70 év körüli embernek 220x nagyobb az esélye, hogy baja lesz a vírustól, őket kell védeni, mert őket tizedelheti meg, rájuk veszélyes igazán. Szóval csak chill, betartani ami rajtunk múlik, és kivárjuk a végét.

2020. okt. 29. 15:26
 18/20 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, hogy ki milyen hirportált olvas... A 45-65 közöttieknek számít leginkább, hogy összeomlik-e az egészségügy vagy el tudjuk őket látni. Ők azok, akiknél jelentős eltérés tapasztalható statisztikában, ha kapnak időben megfelelő orvosi ellátást, vagy ha nem kapnak. Fölötte olyan magas a halálozási arány, hogy sokkal kevesebb a megmenthető ember orvosi ellátással is.
2020. okt. 29. 17:00
 19/20 anonim ***** válasza:
7. Igen te egy vagy a több ezer diákból. Ezért írtam, hogy a zöme nem ilyen. De ez nem arról szól hogy ki maradna otthon szívesen meg ki nem. Ez nem kívánság műsor. Ha nem lenne vírus is ugyanúgy kéne suliba járni. A diákok nem a vírustól félnek, csak sz@rul esik nekik, hogy nem lehet otthon lébecolni mint tavasszal.
2020. okt. 29. 17:16
 20/20 anonim ***** válasza:

Mert lehet hogy igy jobb nekik, középiskolásként szerintem is jó ötlet amit Csiálnak.

Visszakérdezek mitől olyan fontos hogy be legyenek zárva?

2020. okt. 29. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!