Mitől annyira fontosak a középiskolák, hogy országos kijárási TILALOM esetén is nyitva kell maradniuk?
Ez van(ez lesz) a franciáknál.
„Koronavírus - Szinte teljesen leállítják Franciaországot
Infostart / MTI
2020. október 29. 05:40
Franciaországban péntektől ismét általános karantén lesz, de az iskolák nyitva maradnak. Lakhelyelhagyási tilalom vonatkozik majd mindenkire, bezárnak a nem létszükségletet kielégítő üzletek és szolgáltató egységek, az egyetemi oktatás online folytatódik, de a bölcsődék, az óvodák, az iskolák és a gimnáziumok nyitva maradnak - jelentette be Emmanuel Macron.“
Tehát tavaszi állapotok. Mindenki otthon, melózni (és megdögleni a melóban) azt még szabad.
De bár az egész ország zárva, azért az iskolák mehetnek.
De mitől olyan fontos, hogy nyitva legyenek? Még az általánost megértem. Úgy 6-7. osztályig. Utána azt sem értem. A középiskolákat helyből nem értem.
Izgi ám látni ahogy gyakorlatilag minden fejlettebb ország képes komolyan venni a vírust, így ez már lassan a múlté lesz náluk, nálunk meg nagy ívben szarik rá a kormány, az emberek pedig nem hogy aggódnának 1, a kiszolgáltatott polgártársaik élete miatt 2,maguk miatt, hiszen jó eséllyel még egészségesen is b aszhatod a tüdődet a vírus miatt, az életre szóló hatásait meg még csak most tanulmányozzák az orvosok, és elég para a helyzet 3,az amúgy is a csőd szélén táncoló egészségügyünk miatt - inkább azért lobbiztok hogy folytatódjon a problémára való szarás.
Alig várom hogy kb másfél év múlva még az olyan hekyeken is, mint pl Románia rég a múlté legyen ez az egész, de Magyarország még mindig covid hotspot legyen valszeg a világon egyedül. Mert röhejes módon még a közel keleti szenny helyeken is, ahol még mindig az utcára borítják a szart, csökkenő tendenciát mutat a covid, míg nálunk még csak most kezd beindulni a második hullám.
De jaaa jaja most aztán tényleg az kell hogy ne csináljunk semmit, mert az életnek mennie kell tovább :)
Az intelligencia fellegvára ez az ország.
A svédek is szembe hajtanak az autópályán tavasz óta, még sem halt ki egy komplett nemzet. Összességében én is kíváncsi leszek, hogy az előző évekhez képest 2020-ban hány ember halt meg és miben.
Szerintem tök egyszerű. A távoktatással gyakorlatilag a szülő nyakába tolták a gyerek taníttatásának felelősségét. Ha a szülő nincs otthon, mert dolgoznia kell, egyedül hagyja a 12+ éves gyerekét, úgy azt nyilván nehéz felvállalni. Vagyis azok a gyerekeket akik 12-18 év között otthon egyedül tanulnak, nem fognak tanulni. Úgy elkallódnak, mint a huzat.
A Francia adatok. Halálozási ráta 1000 főre:
2018-9.27 // 2019-9.32 // 2020 9.36 Szokásos növekedés. Egyébként 2018 előtt (2016-17) sokkal nagyobb ugrások voltak a halálozásba, járvány ide vagy oda.
Te is megnézheted majd az idei statot nálunk, amikor negatív halálozási rekord fog születni, mert ha folytatjuk megdőlhet a 2016os rekord, akkor "csak" 126.1k ember halt meg.
Úgyhogy ne hisztizz, meg kell csinálni a házit szépen
"Az intelligencia fellegvára ez az ország."
Ide vezet, ha egy pszichiátriai kezelt irányítja az országot egyszemélyben.
Rég lakat alatt lenne a helye.
"meg kell csinálni a házit szépen"
Kösz, nekem utoljára házit 2005ben kellett csinálnom (érettségi éve)
"Te is megnézheted majd az idei statot nálunk, amikor negatív halálozási rekord fog születni, mert ha folytatjuk megdőlhet a 2016os rekord, akkor "csak" 126.1k ember halt meg."
Mondom én! Minden rendben csak így tovább NER-társak! Mindig ez a vége! A Csúti elmeroggyant szart valamit, a hívek meg mannaként zabálják.
Jóvanazúgy! úgy kell azt!
Csak aztán nehogy az autópályán egyszer egy kamion jöjjön szembe mert akkor nekünk kampó. Csak már látnám!
Ha nem is vagy iskolás, akkor meg nyugi. Tisztán kell látni a helyzetet. Világjárvány idején negatív halálozási rekord, és csökkenő növekedési tendencia nem rossz. Szóval nem fogunk kihalni, mint anno a pestistől.
A másik oldal, egy 70 év körüli embernek 220x nagyobb az esélye, hogy baja lesz a vírustól, őket kell védeni, mert őket tizedelheti meg, rájuk veszélyes igazán. Szóval csak chill, betartani ami rajtunk múlik, és kivárjuk a végét.
Mert lehet hogy igy jobb nekik, középiskolásként szerintem is jó ötlet amit Csiálnak.
Visszakérdezek mitől olyan fontos hogy be legyenek zárva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!