Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ésszerű lehet az elméletem az...

Ésszerű lehet az elméletem az európai minimálbér Magyarországon történő bevezetésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A napokban Dobrev Kláráék állítólag kiharcolták hogy Magyarországon is bevezetésre kerüljön az EU-s minimálbér, persze azért ez még nem ennyire egyszerű, mivel több szinten is át kell mennie a dolognak. Na most én azon gondolkodtam, hogy ha mondjuk lenne 250.000 Ft a garantált bérminimum, amit ugye mindenkinek kötelezően kéne fizetni akinek van legalább középfokú szakmai végzettsége, akkor az összes munkahely még jobban, sokkal nagyobb rotálással venne fel dolgozókat. Tehát szerintem több lenne a munkanélküli mint most. Mivel ha pl. a piripócsi Józsi és tsa. Kft. (csak egy példa) 250e Ft nettót kellene hogy fizessen a takarítónéni Marcsikának akkor nemhogy kb. csőd szélére kerülne a cég, de minden bizonnyal elbocsátások is lennének. A multik már talán kevésbé éreznék meg mindezt, de 4-5 főt alkalmazó kkv-k biztosan.

Ti mit gondoltok?

2020. okt. 28. 18:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy jól hangzó elmélet, amit könnyen el lehet adni, és így rá lehet venni embereket hogy szavazzanak a saját fizetésük emelése ellen. De a történelmi adatok mást mutatnak. Keress rá, végtelen kutatás van róla. A minimálbér növelése nem növeli a munkanélküliséget.
2020. okt. 28. 20:26
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

Jól látod.

Kb annyi százezerrel több mumkanélküli benne ahány százzal emelnék a minimálbért egy lépésben.

A multik ki tudnák fizetni, de le is léphetnek.

A legnagyobb foglalkoztató szektor meg a mikro, kis, középvallalat.

Ebben a sorrendben építenék le az embereiket.

Klára kamuzik.

Amit ő előterjesztett az egy általános szociális maszlag, a vértől szó sincs benne. Csak hogy foglalkozni kell ezekkel a kérdésekkel.

Fognak is: lesz egy újabb bizottság, szép summáért.

2020. okt. 28. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!