A nem túl jó magyar-ukrán viszonynak milyen következményei lehetnek?
Ukrajnának szerintem igaza van, mert Magyarországnak nem lett volna szabad beavatkozni az Ukrán választásokba. Csodálom, hogy Románia még nem lépett fel hasonlóan a székely lobbizás miatt.
Cikk: [link]
"A magyar kormány művel a szomszédos országokban a szavazatért. Székely lobbi mutyizás,stb. ez a belügyekbe való beavatkozás, ami úgy tudom törvényekbe is üközik."
Ha már EU törvények akkor ez kimondja hogy minden kisebbségnek joga van autonómiához, itt akit el lehet marasztalni az Románia, aki a mai napig elnyomja a kisebbségeit. De ott van még Szlovákia és a Benes Dekrétumok érdekes titeket szabadság harcosait ezek nem háborítanak fel. És csodálkoztok miért nem kér senki belőletek és miért van még mindig Orbán...
Szerintem meg nem etikátlan és ki kell állni a határon túli magyarokért hamár az országok ahol élnek utálják és elnyomják őket.
Ukrajna minél tovább erőlködik annál tovább és durvábban sz*pik.
Az lesz, mint eddig, a korábbi években. Ez a mostani vita is a korábbi előzmények miatt van.
Pozitív változás, jó viszony akkor várható, ha Magyarországon, Ukrajnában leváltják a nacionalista vezetést. Amíg a nacionalista magyar kormány ragaszkodik az ukrajnai magyarok érdekképviseletéhez és az ukrán kormány ragaszkodik a nacionalista politikához, a kisebbségek elnyomásához, asszimilálásához, addig nyilvánvalóan marad a konfliktus, bizalmatlanság.
Egyrészt Oroszország csak akkor osztozik, ha érdeke fűződik hozzá, másrészt vetettél már valaha is pillantást Ukrajna múltjára?
"Ameddig Ukrajna szívatja az ottani magyarokat, addig ő is szopni fog, mert Magyarország megvétózza a NATO, EU tagságát."
Nem vennék rá mérget. Románia tagságát se vétózta meg Magyarország, pedig ott se bánnak túl jól az erdélyi magyarokkal. Van az a pénz amiért Orbán meggondolja magát. De ha a jövőben egy baloldali kormány lesz hatalmon nekik még ürügy sem kell a külhoni magyarság arcon köpéséhez.
Kérdező nem tanultál történelmet ?
Minden politika még egy disznóvágás is !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!