A 80-as években, ha egy fiatalnak megvolt a Horst-Wessel Lied kazettán, és poénból bejátszotta elemes magnón a focipályán vagy a panel előtt, akkor megbűntette a rendőr, ha arra járt?
Nem. Simán lehetett hallgatni olyan együttesek koncerten felvett kazettáit is mint a kontroll csoport, URH, Beatrice, Oi-kor, CPG.
A 80-as években Itt ott próbáltak keménykedni de a tűrés határ már egyre magasabbra került. A zenészek eseten Erdős Péter segedelmével nem kaptak lemezkiadás lehetőséget. Kivétel volt azért. A CPG együttest letöltendő szabadság-vesztésre ítéltek. Akik viszont hallgatták őket, azokkal nem foglalkoztak.
#2-nek:
Tévedsz. Azokat amiket te sorolsz, lehetett hallgatni.
Viszont egy nyíltan náci párthimnusz nyilvános helyen való játszásáért először is lerugdalták volna a veséjét, utána az örsön folytatták volna a verést.
Állam-ellenes izgatásért, közbotrány-okozásért felelt volna, meg amit még kitaláltak volna.
Nem állt volna meg 8-10 év alatt, amit kapott volna!
#3 vagyok:
A három T szabálya élt!
-Támogatott
-Tűrt
-Tiltott
3-as
Pedig abban az időben a náci szövegeket sokkal jobban tolerálták mint az antikommunista szövegeket.
Hallottál valamit az Oi-kor nevű 80-as évek közepén második felében meglévő bandáról? Ők voltak Magyarország első skinhead zenekara. Én kimondottan megvetettem őket de simán hallgatni lehetett a nem kicsit rasszista es náci szövegeiket. Jellemző volt arra a korra, hogy a CPG letöltendő szabadságvesztést kapott olyan szövegért amiben ez állt:
“Büdös kommunista banda miért nincsennek ezek felakasztva”
Addig az oi-kor csak felfüggesztett büntetést kapott.
“Lángszóró az egyetlen fegyverem
kiirtani minden ....... öreget és felnőttet kiírhatjuk a ház falakra ......mentes övezet”
Nem a kommunista szó volt a pontozott részben.
#3, #5-nek:
És igazad van!
Én tévedtem kb 8-10 évet. És még emlékszem a kipontozott szövegrészre, valamint a CPG jelentésére is. :) Úgy emlékeztem hogy ők a 90-es évek elején zenéltek, de tévedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!