Az SZFE-t elfoglaló emberek épp hazaárulást követnek el?
Az ország területi épségét veszélyeztető magatartás tanúsítanak,nem engednek be senkit az épületbe,amit autonóm,a demokratikusan megválasztott magyar kormánytól és végrehajtó szervezeteitől független területnek tartanak.
Illetve különálló államszervezet hoztak létre "tanköztársaság„
néven, kancellári vezetéssel.
Több helyen is olvastam hogy amit csinálnak kimerítheti Btk.258. vádpontját.
Ha ez igaz akkor miért nem cselekszik a magyar honvédség illetve a terrorelhárító központ?
"HAJRÁ rend!!!"
"Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!"
Röviden és elnagyolva:
A kormány új vezetőket jelölt ki az egyetem élére.
Az egyetem ezt nem fogadja el, hiszen nem vették figyelembe sem a dolgozók, sem a hallgatók jelöltjeit, ez pedig szerintük sérti az Alaptörvényt, amely kimondja az egyetemek autonómiáját.
#29 Nem sikerült megértened. Az alapítvány a tulajdonos, a fenntartó lett az állam helyett, aki fizeti a számlákat. Ennek tagjait nevezte ki a minisztérium.
A rektort és a többi vezetőt azért kellett a kuratóriumnak kinevezni, mert akik voltak azok azonnal lemondtak a megbízásukról. Az oktatást ők irányítják, a rektor, a rektorhelyettesek, a kancellár és ha van, akkor a dékán, ez nem változik. A fenntartó lett más. Mostantól nem az állam adja közvetlenül a pénzt az egyetem számláira, bérére, hanem az alapítvány.
Olyan modellt vettek át nyugatról, ami ott működik, sok évtizede és éppen az államtól való függetlenséget, a nagyobb oktatói szabadságot biztosítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!