Támogatnátok a magyar nemesség és vitézség visszaállítását?
Figyelt kérdés
Ma olvastam egy cikket amiben Teleki Pál rokona beszélt arról hogy elkéne az országnak a nemesség.
De nem csak ő hanem,egyre többen akarják hogy legyen egy hazaszerető harcos vitéz,illetve egy hazaszerető értelmiségi nemes réteg.
Link: [link]
Ti támogatnátok a nemesi rang visszaállítását?
2020. okt. 25. 22:04
11/19 anonim válasza:
Na most elolvastam a cikket. Ez a nő alapítványi ösztöndíjat kapott csak azért, mert magyar származású, külföldön született és Magyarorszagon tanult egyetemen. És akkor azt állítja, hogy a régi nemesek hiányoznak, mert azok adakoztak és támogatták a kultúrát, a tudományt. Szerinte az alapítvány mit csinál?
12/19 anonim válasza:
Aztán mehetek én is a Hortobágyra, mint a nagyszüleim. Amíg ilyen irigy és kicsinyes a magyar, addig kösz, de kösz nem.
13/19 anonim válasza:
Azért milyen szépen fogalmazott, hogy benne voltak a politikába. Valójában irányították és ha kellett a kedves rokonja is Teleki Pál vezette kormány is úgy változtatta kedve szerint a választási törvényt, hogy mindig stabil többségük legyen. Amúgy jogos a kérdés kíváncsi vagyok, hogy mi a válasz #10 válaszló kérdéseire.
14/19 anonim válasza:
A rang visszaállítását nem, de címét igen. Címet viselhessen az, aki jogosult rá, de rá is ugyanazok a törvények vonatkozzanak.
15/19 anonim válasza:
Annyi kitétellel, hogy nem is köteles senki úgy szólítani.
16/19 anonim válasza:
Persze, hogy támogatom hiszen nemesi családba tartozom.
17/19 anonim válasza:
A 16 os vagyok ha valaki kérdezné előre megmondom hogy a Ladomérszky család.
18/19 anonim válasza:
Én is nemesi család sarja vagyok, a nemesi oklevél is a birtokomban van.
Nem támogatom az örökletes nemességet. Szerintem bőven elég a jelenlegi állami kitüntetések rendszere.
Azonfelül jelenleg is vitatott, hogy arra méltó emberek kapják-e meg az állami kitüntetéseket. Úgyhogy nem, nem szeretnék NER lovagokat nemessé avatva látni.
19/19 anonim válasza:
Nem utálta őket a többség kamu. Kéne igen nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!