Miért baj, hogy a vendéglátósok csődbe mennek?
"Amúgy te nem jársz a fentebbi listán szereplőhelyek közül egyikbe sem? Nem jársz nyaralni, csak rokonokhoz, ismerősökhöz, akikkel sohasem mentek étterembe?"
"Mondhatni nem."
Tehát mivel neked már a covid előtt sem volt életed, dögöljön meg mindenki más, akinek van... logikus.
Mindenki úgy szokta filozofálni az ilyen kérdéseket, hogy a saját munkája legyen hasznos, és természetesen más területek a károsak.
Majd az állam eldönti, hogy mi hasznos és mi nem.
Igen, és? Az állam hatalmát az emberek nyújtják azáltal, hogy élnek (vagy nem) szavazati jogukkal, illetve együttműködő/beleegyező magatartást tanúsítanak.
A magyar nép birka. Ezt érdemli.
Úgyhogy jogtalan a reklamáció azért, mert az állam a zsebét tömi. A társadalom megengedi neki. Innentől mindenkinek kuss a neve.
"Szerintem a válaszoló nem a termék-előállítást értette értékteremtés alatt."
Igazából mindegy mit értünk az alatt. Én a fizetésemből fogom megvenni a mások által árult terméket és szolgáltatást, majd ők saját fizetésükből veszik meg az én általam előállított terméket vagy szolgatáltatást. Ha az egyik a csökken attól a másik azonos szinten marad?
"Sőt a mai autógyárak többsége szintén csak korlátozott értéket teremt, hiszen ezeknek a gyáraknak eltökélt célja, hogy az emberek drágább autót vegyenek, mint amilyenre valójában szükségük van."
Ki mondja meg, hogy mire van szükségem? Hirtelen máris nem számít a környezetszennyezés. Jó a Trabant, meg a Lada, mert az elvisz A-ból B-be?
Ha az én igényeim találkoznak a drágább autóval az miért fáj neked? Az a bajod, hogy neked nem futja rá?
"Ki mondja meg, hogy mire van szükségem? Hirtelen máris nem számít a környezetszennyezés. Jó a Trabant, meg a Lada, mert az elvisz A-ból B-be?"
Elég szomorú, hogy szerinted a gazdagok nem fogyasztanak többet, mint amennyire szükségük lenne. Igazából magát a fogyasztói társadalom létét tagadtad le ezzel a mondattal.
Aztán ki is derül, hogy fogalmad sincs, mi a baj azzal, hogy valaki drága autókat vásárol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!