Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az SZDSZ mit csinált azzal a...

Az SZDSZ mit csinált azzal a pénzzel amit a Magyar honvédség leépítéséért kapott?

Figyelt kérdés
Én irtam ki az előző szdsz es kérdést ha valaki kíváncsi. Csak kíváncsi vagyok mi lett azzal a pénzzel amit kapott az szdsz a honvédségi cuccok eladásáért. Mire költötték lett belőle valami fejlesztés?

2020. okt. 19. 18:51
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Tudom hogy a t72 elavult volt meg a bmp gvozdika de modernizálással megoldható mert az is több a semminél.
2020. okt. 22. 08:46
 32/37 Micimacko67 ***** válasza:

Kerdezo, sokadjara emlegeted a modernizalast...

Mire gondolsz konkretan?

Mit lehet mondjuk egy BMP-n modernizalni?

S ha lehet, az mibe kerul, tudod...ára...haszna...

2020. okt. 22. 09:14
 33/37 A kérdező kommentje:
Bevallom neked az már nem az én területem mit lehet modernizálni rajta csak más keleti országokból indultam ki hogy nem eladták hanem megtartották és modernizálták. De az se baj ha eladják a tankokat meg az spg ket csak kellene helyette más alternatíva mivel nincs semmink de bezzeg az eladás az ment az hogy valamivel helyettesítsék az nem... plusz volt létszámcsökkentés meg költségcsöklentés ahogy írtam.
2020. okt. 22. 10:10
 34/37 Micimacko67 ***** válasza:

Még mindig nem értem...mit is szeretnél és azt miért?

Mekkora és milyen jellegű katonai szervezetre lenne szükségünk szerinted?

Megvédeni szeretnéd az országot vagy vannak militáns szándékaid?

Teljesen más jellegű fegyverzet kell hozzá...

Ha nem voltál katona, akkor honnan tudod, hogy most milyen jellegű fegyverekkel rendelkezünk?

Most vettünk/veszünk új harckocsikat! Mit szeretnénk vele? A harckocsi inkább támadó jellegű fegyverzet...kit és miért akarunk megtámadni vele?

További kérdéseim...az országunk méretéből és földrajzi adottságainkból adódóan, egy komoly földi támadás mennyi idő alatt szaladna át az országon? Mekkora élőerővel és összetételű fegyverzettel tudnád megállítani?

Egy komoly légi támadás esetén hány repülőgépünk tudna felszállni, mielőtt átrepülnek felettünk kétszer...

Szajkózni lehet, hogy ütőképes hadsereg, stb...ha megfelelő politikával nem tudjuk elérni, hogy ne legyenek ellenségeink (lásd Svájc), akkor fölösleges itt rugózni ezen...

2020. okt. 22. 10:33
 35/37 A kérdező kommentje:
Hadsereg mindig is kellett/kell bármikor megváltozhat a világrend és jó ha van egy felszerelt hadsereg. A nato 2% os gdp követelményét nem teljesítettük anno meg még most sem.
2020. okt. 22. 10:55
 36/37 Micimacko67 ***** válasza:

Ne haragudj, de már mosolygok ezen...

Jól felszerelt hadsereg...mi ellen?

Szárazföldi támadás,légi csapás, atomrakéták ellen? Mi ellen szeretnél védekezni?

2020. okt. 22. 11:02
 37/37 A kérdező kommentje:
Minden ellen illene úgymond. Figyi nato előírás a 2% gdp szóval nem csak én akarom.
2020. okt. 22. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!