Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek szed be ennyi adót az...

Minek szed be ennyi adót az állam ha munkanélküliként szinte semmit nem segít rajtam? Ennek mi értelme van? Minek van akkor egyáltalán állam?

Figyelt kérdés
2020. okt. 18. 12:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%
Az hagyján hogy a naplopókon nem segít, de a dolgozó emberek, mint amilyen én is vagyok, nem jutnak egyről a kettőre. Csak kaja pia, és annyi.
2020. okt. 18. 12:45
 2/13 anonim ***** válasza:
76%

"Minek van akkor egyáltalán állam?"

Mire vagy hova none a szakalad, ha nem lenne álad? :)

2020. okt. 18. 12:57
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
Az adókat nem azért szexik, h a dolgozni nem óhajtókat élethosszig eltartsa az állam!
2020. okt. 18. 12:58
 4/13 anonim ***** válasza:
5%

"munkanélküliként szinte semmit nem segít rajtam"

Segits magadon, az Isten is megsegit!

2020. okt. 18. 13:00
 5/13 anonim ***** válasza:
79%

"ha munkanélküliként szinte semmit nem segít rajtam? "

Naplopókon ne is segítsen!

2020. okt. 18. 13:11
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

Sok egyéb feladata, kiadása is van az államnak, nem csak a munkanélküliek ellátása. Ott van a kiterjedt köre az állami alkalmazottaknak, aztán a nyugdíjasok, rokkantnyugdíjasok, egészségügy finanszírozása, családtámogatás...

A munkanélküli segély helyett pedig inkább közhasznú munkát ad az állam a rászorulóknak társadalompolitikai megfontolásból, ha valaki három hónap után sem talál munkahelyet. Ez a költségvetésen is meglátszik. Míg munkanélküli segélyekre "csak" kb. 90 milliárd forintot költ az állam idén, addig közmunkára 180 milliárd forint megy el.

2020. okt. 18. 13:13
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Logikád szerint a dolgozó emberek tartsák el a naplopókat? Az adó sokmindenre megy el. Parkosításra, fejlesztésekre, nagy beruházásokra, munkahely teremtésre... Államnak az a feladata hogy megkönyítse az emberek életét és kormányozzon, rendet tartson. Nem az amit a kommunizmusba megtapasztaltunk és bele is buktunk.
2020. okt. 18. 13:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha majd lesz egy olyan kormány, aki a jelenlegi magyar költségvetés 90 százalékát arra tudja hasznalni, hogy az emberek feltétel nélküli jovedelmeket kapjanak, akkor majd nem kell dolgozni. De ilyen nincs és ez amúgy is egy abbszurd dolog.
2020. okt. 18. 13:32
 9/13 anonim ***** válasza:
79%
Legközelebb megfontolod jobban, hogy kire szavazz. Mert ha most Gyurcsány lenne hatalmon, akkor havi 100 ezer forinttal segítene minden munkanélkülit. Most meg nem kapsz semmit gondolom.
2020. okt. 18. 13:55
 10/13 A kérdező kommentje:
A kommentelők nagyobbik része elmebeteg. Német adószint mellé elvárható lenne legalább fél évig járó normális menyiségű álláskeresési járadék.
2020. okt. 18. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!