Jogilag, törvényileg van-e arra lehetőségem, hogy szándékosan érvénytelenül szavazzak egy képzeletbeli, kitalált karakterre?
Szeretném megkérdezni, hogy jogi értelemben van-e arra lehetőségem, hogy ha úgy tartja kedvem, a következő választáson, vagy bármely más választáson szándékosan érvénytelenül szavazzak? Törvényileg megtehetem-e, hogy mondjuk szándékosan egy kitalált karakterre szavazok, mint mondjuk Micimackó vagy Pókember? És mondjuk egy kitalált politikai pártra, mint mondjuk Shao Kahn császári gárdája? És telerajzolhatom a szavazó lapot vidám napocskával, virágokkal és mosolygós emberekkel? Ez egy jogilag lehetséges, törvényes megoldás?
Azért kérdezem, mert nekem egyik létező párt és politikus sem szimpatikus, VISZONT szeretnék részt venni a következő választáson! De kizárólag abban az esetben, ha van olyan opció, hogy egy nem létező szuperhősre vagy mesefigurára szavazhatok. Kérdésem, hogy ez legális-e, törvényes-e, jogilag megtehetem?
18:59
Éppen ezért kérdezem, hogy törvényes, legális-e szándékosan érvénytelenül szavazni és vidám, barátságos, szép színes dolgokat rajzolni a szavazó lapra, én ugyanis szeretném ráírni a nevem! Lévén hogy grafikus vagyok, nekem a rajz az életem és minden nap hosszú órákon keresztül dolgozom az új rajzaimon. És mindig aláírom a rajzaim a nevemmel, hogy ezt láthassák az emberek, én alkottam. Szeretném kihangsúlyozni, hogy semmi sértő, csúnya vagy bántó dolgot nem rajzolnék a szavazó lapra, az én rajzi mentalitásom ugyanis családbarát és a vidámságról szól! Megtehetem-e, hogy ráírom a saját nevem a szavazó lapra, hogy dedikáljam a saját vidám rajzomat?
2012.jan.1. óta Alkotmányválság van, tehát azóta kitalált figurákra szavaztak az emberek.
alkotmanyos-ellenallas hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!