Melyik új jobboldali pártnak jósolsz nagyobb jövőt? Volner vagy Pálinkás pártjának?
Ha abból indulok ki, hogy kicsoda Dr. Pálinkás József [link] akkor én nem becsülném le. De jobb is, hogy mások lebecsülik, mert legalább nem fogják támadni. Itt inkább az lehet a gond, hogy hamarosan 70 éves lesz és ki tudja, meddig fogja bírni a gyűrődést.
Volner azért alapít pártot, mert a politikai élet olyan átrendeződésére számít, amelyben úgy érzi, hogy neki is fontos szerep juthat.
A Volner Párt nevetséges! Mi az, hogy egy politikus saját magáról nevez el, egy pártot?? Ez röhejes, ilyen névvel nem lehet senkit sem meggyőzni. Ki az, aki egy személyi kultuszra épülő pártra szavazna, még az autokrata rezsimekben sem a vezért neve, volt a párt neve... A másik pedig az, hogy az összes programja Volner Jánosnak, a Jobbik és a Mi Hazánk Mozgalom programja, minek szavaznának az emberek, egy 1.000.000-szor kisebb pártra, ha van kettő nagyobb is, ugyanolyan programokkal, ráadásul stabilabb múlttal és programmal.
A másikat, ahogy néztem, még be sem jegyezték, szóval tárgytalan.
Személy szerint, sokkal inkább a második, feltéve, ha nem egy FIDESZ fiókpárt lenne és megszüntetné más pártokkal a kapcsolatot. Ha jól értelmezem, valami hasonló pártot szeretne, mint az MDF az elején. Viszont szerintem nincs nagyon jövője, sem a jobboldalnak, sem a baloldalnak ebben az országban, mivel mind a kettő csak lopott, a centrizmusnak, meg nincsenek elvei, egy harmadikutas párt szerintem nagyon népszerű lenne és meghaladná az MSZP szavazatait régen és a FIDESZ szavazatait is.
Volner ugyanarra a rétegre hajt rá, mint a Mi Hazánk, miközben a Mi Hazánk is örülne, mint majom a farkának, ha bejutnának a Parlamentbe. Nem is lepődnek meg, ha csak a kampánypénz miatt alapították volna.
Pálinkás pártjában lenne fantázia. Léteznek polgári konzervatív szavazók, akik nem elégedettek a felhozatallal (aztán vagy a Fideszre szavaztak mert "csak ne a Gyurcsány", vagy pedig az ellenzékre szavaznak, mert "ennél már csak nem lehet rosszabb"). Egyébként szerintem olyan helyeken, mint a II. vagy XII. kerület, vagy az észak-dunántúli egyéni választókörzetek akár nyerhetne is a Fidesszel szemben egy Pálinkás József pártjából származó konzervatív jelölt, ha az ellenzék nem indít rájuk senkit (bár ez úgyse fog megtörténni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!