Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapest a turizmus nélkül...

Budapest a turizmus nélkül olyan lett mint Detroit?

Figyelt kérdés

Az egész város gazdasága szinte kizárólag a külföldi turizmusra épült. A belföldi turizmusa nagyon gyér. Az emberek vadul költöznek el onnan az agglomerációba vagy más városba, vagy külföldre. A munkanélküliség az egekbe szökött, megint az van hogy egy állásra már 50+ pályázat érkezik azonnal, és megint csak ismerősök által protekcióval lehet álláshoz jutni, az eddigiekhez képest alacsony fizetésért.

Általában ez van, ha egy várost "szíven szúrnak", ahogy Detroitnak az autóipar volt a mindene, Budapestnek pedig a tömegturizmus külföldről. Ami teljesen megszűnt mondhatni, és nem is fog újraindulni még nagyon sok évig.

A kisebbségiek aránya egyre növekszik ráadásul. Detroit város lesz szerintetek?

2020. okt. 9. 00:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Ennyire szerintem nem sötét a jövő. Egy fél, vagy maximum egy nehéz év van még hátra amit ki kell bírni, szerintem jövő nyárra/őszre nagyjából visszarázódunk a régi kerékvágásba, visszatérnek a turisták. Én is alig várom már, hogy megint lehessen utazni, az idei év kimaradt, de már gőzerővel szervezem a jövő évi utakat, több foglalásom is van már, és szerintem nem vagyok egyedül ezzel. Jövőre már sokkal jobb lesz hidd el.
2020. okt. 9. 00:35
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Turizmuson kívül is van élet, már bocs... Ahogy Bp sem csak abból áll, és szerintem ha már autóipar, Detroit is máig létezik ettől független.
2020. okt. 9. 01:03
 3/11 anonim ***** válasza:
97%
Erős ágazat a turizmus, de nem az képezi Budapest gazdaságának a legfontosabb pillérjét. Egy főváros ugyebár...
2020. okt. 9. 01:03
 4/11 A kérdező kommentje:

A turizmuson kívül semmi más nincsen ami húzó ágazat lenne.

Ez a nem sokára már visszaáll minden szöveg meg uncsi, a légi társaságok sem indulnak újra még legalább 2024-2025-ig, és ezt a dátumot folyamatosan tolják előre és előre. Most is folyamatosak a leépítések a légi társaságoknál. Szóval nem, belátható időn belül nem fog újraindulni.

2020. okt. 9. 01:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szolgáltató szektor? Ipari városrészek? Kereskedelem?

Budapesten van a székhelye rengeteg szolgáltatónak, csomó iroda, szerver, műhely található Budapesten.

Ott vannak még az ipari városrészek és a gyárak. Sörgyár, Richter, Foltin, Egis, Ganz, stb...

A kereskedelmet nem lehet teljesen kilőni, mert ugye enni kell. A nagy bevásárlóközpontokban nem úgy néz ki, mintha túlságosan csökkent volna a népsűrűség.

2020. okt. 9. 05:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te soha nem jártál még Budapesten, ugye?

Mekkora baromság ez a kérdés!

a turizmus nagyon fontos része Budapest gazdasági életének. De messze nem az egyetlen fontos része. Éppen az a gond, hogy ebben a kis országban szinte minden Budapesten van. Az összes cégnek, banknak, szolgáltatónak itt van a központja. Itt van a közigazgatási és egészségügyi központja is az országnak, itt vannak a legnagyobb (és egy helyen a legtöbb is persze) egyetem, így itt vannak a kutatóintézetek is.

Már bocsi, de ez éppen annyira ostoba feltételezés amit a kérdésedben kiírtál, mint egy beszűkült életterű, belvárosi budapesti haladóprogresszívnek az a hite, hogy vidéken az emberek csak a megyei lapokból tudnak informálódni, mert még internet és kábeltévé sincsen.

2020. okt. 9. 07:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
6-os tökéletes választ írt és tökéletesen minősítette a kérdezőt is. :-)))
2020. okt. 9. 10:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem lett olyan.
2020. okt. 9. 10:53
 9/11 Garott ***** válasza:
100%
A munkanélkülég nem látom be, hogy miért Budapestet érintené leginkább. Szerintem sokkal érzékenyebben érinti azokat, akik Budapestre jártak fel dolgozni és itt albérletben éltek. Sok ilyen embernek kellett most hazaköltöznie, de ez nem igazán Budapestet érinti. Szerintem a Budapesten élők legnagyobb százaléka vagy valamilyen irodai munkát végez, vagy olyan szolgáltató/kereskedelmi részben dolgozik, ami a turistáktól független. Azért közel 2 millió ember napi bevásárlásaihoz is milyen mennyiségű bolt és kiszolgáló személyzet kell hogy működjön. De ezzel a felvetéssel azok a városok vagy kistelepülések, ahol nincs semmilyen gyár, sokkal hamarabb szétesnének mint Budapest turizmus nélkül.
2020. okt. 9. 11:44
 10/11 A kérdező kommentje:

"Szolgáltató szektor?"

Teljesen gyér, ráadásul válságban is van

"Ipari városrészek?"

Nagyrészt leépültek még a rendszerváltáskor

"Kereskedelem?"

Gyér, és válságban is van

2020. okt. 9. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!