Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy Magyarorszá...

Miért van az, hogy Magyarországon szinte minden nyugdíjas utálja a Fideszt?

Figyelt kérdés

2020. okt. 8. 15:41
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
Miről beszélsz? A nyugdíjasok körében vannak a leglekesebb Fidesz hívők, főleg idős nők, akik rajonganak Orbán Viktorért.
2020. okt. 8. 15:52
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Hol élsz te?
2020. okt. 8. 15:52
 3/10 anonim ***** válasza:
19%
Nem tudom, hogy minden nyugdíjas utálja-e. De aki tud gondolkozni, az tudja, hogy 2010 óta 2-3 %-al emelték a nyugdíjakat, 2010 előtt 5-8 %-al, nem beszélve azokról az évekről, amikor kaptak pluszba egy egész havi nyugdíjat. ( Nem egy hetet)
2020. okt. 8. 15:56
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
Magam nevébe annyit tudok mondani mint nyugdíjas, szívből utálom a fideszt.Körülöttem majd mindenki, kivétel akik a NAV-val szemben tudnak ügyeskedni.
2020. okt. 8. 16:10
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
A habzó szájú vér-Fideszesek egy nem kis részét pont, hogy a nyugdíjasok adják. De nem is csoda, mind a királyi tv-n, mind a helyi napi lapokban, mind a templomban megy ezerrel a fidesz propaganda, ha másból nem tájékozódnak, akkor nem is csoda, hogy mindent bevesznek.
2020. okt. 8. 16:33
 6/10 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
72%

"De aki tud gondolkozni, az tudja, hogy 2010 óta 2-3 %-al emelték a nyugdíjakat, 2010 előtt 5-8 %-al, nem beszélve azokról az évekről, amikor kaptak pluszba egy egész havi nyugdíjat. ( Nem egy hetet)"

Bocsánat, de muszáj azt a vérlázító hazugságot, amit ide leírtál, kijavítani. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy az emberek hogy írhatnak le ilyen butaságokat.

Szerintem rajtad kívül senki nem hiszi el azokat a százalékokat, amiket leírtál. De tegyük fel, hogy igen. Vesd össze azt, hogy egy Gyurcsány-Bajna kormány alatt mennyi volt az éves infláció és vesd össze ezt azzal, hogy az elmúlt 10 évben bármikor mennyi volt az infláció. Meg fogsz döbbenni.

A 13. havi nyugdíjról: a Gyurcsány kormány is úgy vezette be, hogy az első évben egy heti, a második évben kétheti, a harmadik évben háromheti, a negyedik évben pedig egy teljes havi nyugdíjat kaptak a nyugdíjasok. Csak ezután aztán a szeretett kormányod el is vette tőlük ezt. 10 év gazdasági növekedés után újra elértük azt a szintet, hogy a kormány újra oda tudja adni a 13. havi nyugdíjat a nyugdíjasoknak. Ugyanazzal a sémával vezetik vissza, ahogy tették azt a Feri idejében. Csak most nem fogják eltörölni. :)

2020. okt. 8. 16:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A nyugdíjasoknak jellemzően markáns véleménye van a politikáról, mert aránylag sokat tévéznek, rádióznak, beszélgetnek, stb. A nyugdíjasok egy jelentős része Fidesz hívő (lásd a "béke"-meneteket) egy másik része Gyurcsány fan (lásd a gyűléseiket).
2020. okt. 8. 17:38
 8/10 anonim ***** válasza:
#5, te melyik templomba jársz?
2020. okt. 8. 23:46
 9/10 anonim ***** válasza:
85%

Én nem hallottam még ilyen felmérésről.

Kb minden korcsoportban jobban áll a fidesz

2020. okt. 9. 00:21
 10/10 anonim ***** válasza:
94%

Tisztelt kérdező!

Bemutathattál volna valamilyen kutatási eredményt, amire alapozod a kérdésed. Ha az ismeretségi körödben így van vele a nyugdíjasok zöme, az nem reprezentatív felmérés.

Friss kutatást nem néztem, leginkább az országos (főként országgyűlési képviselő) választások előtt szoktak ilyeneket publikálni. Én is azt láttam, amit a 9-es válasz írója írt (2020. okt. 9. 00:21); hosszú idő óta változatlanul a FIDESZ az egyetlen olyan párt, amelynek minden korcsoportban a legnagyobb az elfogadottsága és legkisebb az elutasítottsága.

┌─ Tisztelt 3-as válasz írója! (2020. okt. 8. 15:56)

Ha a nyugdíjad, vagy annak a nyugdíja, akiről írtál, 2010. óta csak 2-3%-kal nőtt, akkor erőteljesen el van hibázva; kifogásolni kell. Sőt! Kellett volna már legalább kilenc évvel ezelőtt. Meglep, hogy valaki annyira tájékozatlan, hogy annyiban hagyta, mikor minden nyugdíjjal kapcsolatos emelésnek, egyéb kifizetésnek hatalmas hírverése van; mintapéldákat is bemutatnak, online kalkulátorokat is kínálnak; elemzik, kritizálják is. Most is, már régóta híre van a novemberi kiegészítő emelésnek és januári szokásos éves emelésnek is.

A nyugdíjam összege 2011. január 1-e óta 32,97%-kal nőtt. Plusz még kaptam a nyugdíj kiegészítéseket, prémiumokat.

Mások is így kaptak. A nyugdíjasklubban minden emelési és egyéb juttatási időszakban hosszú időn át téma; az ismertté vált adatok alapján akik tudják, azoktól a többiek kérik, hogy számítsák ki az övéket is, tudni szeretnék mennyit kapnak. És mindig annyi kaptak. Én is forintra pontosan ki tudom számolni, még a nyugdíjfolyósító sajátos kerekítési szabályát is kikutattam. (Egyébként ez kedvezőbb, mint a szokásos matematikai kerekítési szabály lenne.)

Kevesellni, sokan okkal keveslik, de attól még ennyi a százalék és nem annyi, amennyit te írtál.

Az általad behatárolt időszak nyugdíj emelései, kiegészítései, prémiumai:

2010. november: 0,6% nyugdíj kiegészítés 12 hónapra.*

2011. január: 0,6% nyugdíjemelés, és az így adódott nyugdíjösszeget 3,8%-kal emelték.

2011. november: 1 havi nyugdíj 6%-ának megfelelő összegű többletkifizetés.*

2012. január: 0,5% nyugdíjemelés, és az így adódott nyugdíjösszeget 4,2%-kal emelték.

2012. november: 1,6% nyugdíj kiegészítés 10 hónapra.*

2012. november: és 1,6% nyugdíjemelés.

2013. január: 5,2% nyugdíjemelés.

2014. január: 2,4% nyugdíjemelés.

2015. január: 1,8% nyugdíjemelés.

2016. január: 1,6% nyugdíjemelés.

2017. január: 1,6% nyugdíjemelés.

2017. november: 0,8% nyugdíj kiegészítés 12 hónapra.*

2017. november: és nyugdíjprémium (havi nyugdíj 0,15-szorosa, de legfeljebb 12-ezer Ft.)*

2018. január: 0,8% nyugdíjemelés, és az így adódott nyugdíjösszeget 3%-kal emelték.

2018. november: nyugdíjprémium. (havi nyugdíj 0,2-szerese, de legfeljebb 18-ezer Ft.)*

2019. január: 2,7% nyugdíjemelés.

2019. november: nyugdíjprémium. (havi nyugdíj 0,275-szerese, de legfeljebb 22-ezer Ft.)*

2020. január: 3,5% nyugdíjemelés.

* = egyszeri juttatás.

(Természetesen, nem az egyes emelések százalékait kell összeadni, mert például a 2020. januári nyugdíjemelés az évek során már emelt nyugdíjak értékét emelte tovább.) ─┘

2020. okt. 9. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!