Miért csinálja ezt a Főváros vezetése?
Az utóbbi időben felmerült a főváros vezetésének retorikájában ez a "megerőszakolt nők" témája.
Egyszerűen nem értem ezt a dolgot. Ez persze egy fontos téma, meg minden, de nem azért választotta meg a város ezt a vezetést, hogy végrehajtsák az igéreteiket? Mi köze egy városvezetésnek az ilyen kérdéseknek?
(Akinek kimaradt volna, arról van szó, hogy a főváros emlékművet szeretne építeni a háborúban (igen, 70 éve történt...) megerőszakolt nők emlékére. Ez persze nagyon szép gesztus, meg minden, nem akarok bunkó lenni, de ez minket pontosan miben is érint ma? Lesz majd a Dzsingisz kán által megfőzött hadifoglyokról is emlékmű, vagy mi?)
(itt egy atv-s riport, ami tartalmazza Tarlós véleményét is: https://www.youtube.com/watch?v=cPEFUbd3Tw8&ab_channel=ATVMa..
Ebben azt mondja Tarlós, hogy ez látványpolitizálás, ez csak arra jó, hogy azt mondhassák, hogy csinálnak valamit, és ha valaki ezt megkérdőjelezi, akkor rámondhassák, hogy milyen tapintatlan (mint pl én is most, mert nem értem ezt a helyzetet)
A történelem során sok súlyos, sajnálatos dolog történt, amiről nem szabad elfeledkeznünk, hogy elejét vegyük a megismétlődésüknek. Ez oké. De miért a főváros foglalkozik ilyenekkel? Ha valami múzeumigazgató beszélne ilyesmiről, akkor okés lenne, de a fővárosnak nem az infrastruktúrális, közlekedési és közterületi kérdésekkel kellene foglalkoznia?
Mi a véleményetek erről? Tényleg ez a dolga a fővárosnak?
(Nem vagyok semmilyen pártszimpatizáns, minden politikai döntést a mögöttes tartalom alapján értékelek, de ebben most tarlósnak van igaza: ez nem más mint retorika, pont mint a szivárványos zászló. az egésznek semm értelme/eredménye.)
Szörnyű, amit csinál a főváros vezetése!
Én már alig bírom. Nem alszom, nem eszem amióta Karácsony Gergelyt megválaszotta a többség. Nehéz ám ezt nekem elviselni, hogy a többség akarata érvényesül. Pedig nem is alkalmas, ezt már orbán is megmondta. Alkalmatlan, ezt így mondta orbánusz viktor az ő arany szájával. Miért alkalmatlan? Mert nem tud lopni. Sőt, lehet, hogy nem is akar! Orbánusz viktor viszont nagyon is alkalmas. Ő a legalkalmasabb, már csak a származása okán is.
"Augusztus 20 sem érdekel, mindig el is csodálkozom egy pillanatra, hogy mennyi pénzt lődöznek el akkor."
Személy szerint engem se, csak itt pont arról van szó, hogy egy csomó embert érdekel. És nekik feladatuk minden embert képviselni.
Másrészt viszont, ez - aug 20-szal ellentétben - egy fontos társadalmi kérdésról is szól, aminek ma is van vonatkozása.
"A járávnyt ne hozzuk ide, az valóban feladat, de arról egy szót sem írtam."
De, arról beszéltél, hogy azt csinálják, ami a programban van, ne pedig mást. A járvány nem volt a programban, vagyis a logikád szerint le kellett volna szarni és semmit sem kellett volna vele csinálni.
Ne legyél már demagóg kérlek. A hókotrás sincsen a programukban, mégis feladatuk, de ez annyira evidens, hogy gondoltam le sem írom.
1. programban vállalt feladatok (belváros projekt, stb)
2. kötelező feladatok (szemétszállítás, tömegközlekedés, stb...)
3. felesleges látszat intézkedések (pl. ünnepek, zászlók kihelyezése)
A lényeg az, hogy amit csinálnak, az a pénz hasznos elköltése legyen.
Minden oldalon vannak haszontalan intézkedések, az ünnepek, emlékművek pont ilyenek.
Ne beszélj mellé, tudod jól, hogy hogy értettem.
Bár ha téged sem érdekel, akkor nem értem, h min vitatkozunk.
"Ne legyél már demagóg kérlek. A hókotrás sincsen a programukban, mégis feladatuk, de ez annyira evidens, hogy gondoltam le sem írom."
Igen, ahogy a kulturális élet és a társadalmi kérdések sincsenek benne a programjukban mégis feladatuk. Jé, pont amire rákérdeztél.
Vagyis ha a társadalmi kérdésekkel való foglalkozás neked nem tetszik, akkor a hókotrásnak sem kellene tetszenie.
"2. kötelező feladatok (szemétszállítás, tömegközlekedés, stb...)"
Ezek egyáltalán nem kötelező feladatok.
Főleg azért mert vannak országok, ahol pl. a tömegközlekedés az magán kézben van és még jobban is megy, mint nálunk.
"A lényeg az, hogy amit csinálnak, az a pénz hasznos elköltése legyen."
Csak megitn attól függ, hogy ki szerint mi a hasznos. Szerintem nagyon sok társadalmi kérdés van, amikkel kapcsolatos programokra való költés jó lenne, mert a társadalmunk mintha a mólt század közepében ragadt volna.
"Ne beszélj mellé, tudod jól, hogy hogy értettem."
Persze, önellentmondásosan, erre mutattam rá.
Mekkora elem ez a szobor Budapest koltsegveteseben ez a szobor amit kritizalsz? Par millios tetel? Hany ember-nap eroforrast forditottak ra? Nem hinnem, hogy ez annyira lekoti az eroforrasokat. Ahogyan a zaszlo kihelyezese sem, viszont fontos uzenete van.
Szoval, a szobrot felreteve, melyik programpont megvalositasara vonatkozik a kritikad?
#18 Minden is pénz lényeges.
Egyébként az autósok elleni intézkedések szintén zavaróak, ha már programról beszélünk. (Bár végül vissza is lépett Karácsony, miután kikérték a véleményeket, így egy fokkal jobbb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!