Mire jó ez az üres magyarkodás, amit a fidesz nyomat? Miért kéne büszkének lennünk a magyarságunkra?
Ez csak gőghöz vezet. Nem olyan rég olvastam egy olyan cikket, hogy a Bécs nem csak élhetőbb, mint a Budapest, de sokkal zöldebb is. Erre egy fideszes kommentelő, jött ezzel a migránshisztivel, és azt írta a végén, hogy zöldebb a Budapest. Akkor miért van az, hogy nem egyszer lett a Bécs a legélhetőbb városok egyike? Soros fizeti őket is? Ha egy város élhetőbb, mint a másik, akkor nem ártana példát venni mondjuk Bécstől, és hasonlóan élhetőbbé lehetne tenni azt. Ugyanez van az oktatással is. Szerintem nagyon jó lenne, ha ez az ország példát venne, mondjuk Finnországtól, és ha nem pont ugyanolyat, de hasonló oktatási színvonalat ellehetne érni. Na most, ha ezt egy fideszesnek mondanám, akkor azonnal bedobná a libsiző kártyáját, és nem lehetne vele megvitatni ezt a témát, mert csak libsizésből, Sorosozásból, migráncsozásból állna, és büszke lenne a mostani oktatási színvonalra. Ezek a turbomagyarok annyira elvannak szakadva a valóságtól, és az identitásukat csak az képezi, hogy ők magyarok, büszkék rá, akik nem úgy gondolkoznak, mint ők, azok rohadt libsik.
Miért nem lehet csak szolidan, mindenfajta büszkeség, felsőbbrendűség és giccsek nélkül kedvelni ezt az országot? Nem a politikára és Orbán iránti szeretetre gondolok, hanem csak kedvelni mondjuk azt a helyet, ahol valaki a gyerekkorát töltötte el, vagy egy olyan helyet szeretni ahol kirándult.
Szerintem az igazság, mint sokszor, középen van most is. Vannak a nagymagyarkodó hungaristák, akik szerint a Föld bolygót is a magyarok sz**rták. És vannak azok az emberek, akik még véletlenül sem akarják, hogy őket nagymagyarkodónak higgyék, és ezért túlkompenzálnak, és minen nemzeti dolgot hülyeségnek neveznek.
Én amúgy többnyire liberális vagyok. Érdekel a magyar nyelv (nyelvészetet is tanultam), sok kedvenc költőm magyar, és én is próbálok verseket írni. Érdekel a magyar őstörténet, és olvasok róla. De valós, tudományos műveket, nem ilyen baromságokat, hogy a Szíriuszról jöttünk.
Budapest nem zöld, az tény. Viszont szerintem az egyik legszebb főváros. Mármint építészetileg. A szemetelés, a graffitik viszont kiábrándító. Meg az is, hogy tessék-lássék módon csinálunk meg utakat. És szegény hajléktalanok helyzete. Érdekes szerintem a magyar középkor is meg a kalandozások kora. (Ami tulajdonképpen más népek elleni erőszakos támadássorozat volt, ez van.)
Szívesen elmegyek megnézni a Corvina-kiállítást vagy más hasonlókat.
Az, hogy büszke vagy-e arra, hogy magyar vagy, az pont olyan félreértés, mint a maleg büszkeség napja. A büszkeség szó itt nem azt jelenti, hogy te személy szerint büszke vagy vlamire, mintha valami a te érdemed lenne. Hanem a méltóság szinonímája, hogy te szívesen azonosulsz valamivel.
A nagymagyarkodó kivagyiság pedig csak egy baromság. Arra szolgál, hogy olyan emberek, akik egy Pilinszky-verset nem olvastak el életükben mindenféle különösebb erőbefektetés nélkül nagy magyarnak érezhessék magukat. Ha ez nem lenne, akkor színházba kéne járniuk, magyar regényeket kéne olvasniuk, és tudniuk kéne, mi volt 1848-ban. De a hülyéknek, akik nem akarnak magyar művészeteket, magyar kultúrát vagy magyar akármit támogatni az pont megfelel, hogy "azért vagyok magyar, mert mondj egy szlovák királyt, hahaahah".
14
Egyáltalán, a Palvin magyar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!