Rekordon a halottak száma. Hány halott kell, hogy
komolyabb szigorítás legyen?
Én nem a másik véglet vagyok. Nem kell megállítani semmi olyat ami fontos, viszont bulizni mondjuk nem kéne, mert a mai hülye magyar azt nem érti meg, hogy mi nem azt mondjuk, hogy minden álljon le, hanem azt mondjuk, hogy mondjuk bulizni nem kéne. Én nem vagyok a véglet, a végletesek azok azok, akik szerint nincs is vírus, csak a gyíkemberek szerint létezik, semmi baj, nyugodtan mennyünk bulizni, nehogy megálljon az élet. Hogyha neked én véglet vagyok, akkor te valamit félre értettél.
2020. okt. 2. 23:27
#31 Akkor lemegyek egyszerűbe.
Nézz magad elé a billentyűzetre. Annak is 2 vége van, a bal és a jobb. Nem 1 vége van, hanem 2. Ami a kettő között van az nem véglet.
Te vagy az egyik véglet és a vírustagadók a másik véglet, mert ti vagytok a járvány téma két szélén.
2020. okt. 2. 23:31
Figyelj, azt hiszem, hogy akinek az egyetemi kalkulus jól ment, annak ezt se kell magyarázni, nem hinném, hogy a felfogásommal baj lenne. :) Én nem vagyok a szélén. Én a közepén vagyok. Nem a fogalommal van a bajom, te nem érted meg, hogy én nem a "senki se menjen ki" vagyok. Hülye.
2020. okt. 2. 23:36
Várom már , hogy a kórházi fertőzések miatt aggódjunk ennyire,mint a kérdező. Itt esélyesebb abba belehalni, még ha sokak alternatív valóságában nem is létezik a probléma
2020. okt. 3. 02:04
"A vendéglátósok találnak új munkát". De egyszerű ezt így a karosszékben ülve kijelenteni úgy, hogy fogalmad sincs az életről. És ha az összes vendéglátós elveszíti a munkáját, akkor hol helyezkedjen el több százezer ember? Így is felbecsülhetetlen károkat okozott a tavaszi teljes bezárkózás. Nem úgy megy ez ahogy Móricka elképzeli, hogy bezárunk mindent kísérletezés képpen, egy év múlva pedig újraindul minden mintha mi sem történt volna. Tudod, amíg meg nem unjátok a rettegést és a hisztériázást, az embereknek addig is élniük kell valamiből. Megnyugtatlak hogy úgyis az lesz a járvány vége, hogy mindenki el fogja kapni és kialakul az immunitás. Ha hagyod élni az embereket akkor is, ha évekre bezár minden és a fél lakosság az utcára kerül, akkor is. Akkor melyik út a jobb?
2020. okt. 3. 09:44
36/63 A kérdező kommentje:
“Megnyugtatlak hogy úgyis az lesz a járvány vége, hogy mindenki el fogja kapni és kialakul az immunitás.“
Ez több tízezer ember életébe fog kerülni. Mellesleg a gazdaság így is vissza fog esni. A fertőzöttek jelentős része sose lesz újra a régi. Szív-, tüdő-, agy-, és mindenféle károsodás marad vissza, krónikus fáradtság és hasonlók. Szerinted ez milyen hatással lesz a gazdaságra hosszú évtizedekig? Mennyire fognak tudni ők jól élni és dolgozni?
Én azt mondom, a vakcina még kb fél év, addig a járványt lenn kell tartani, mint nyáron.
#35 a probléma ott van, hogy ez nem olyan vírus amire ki tud alakulni immunitás. Ahogyan az influenzát is elkaphatod minden évben, úgy ezt a vírust is elkaphatod újra meg újra. Nem leszel rá immunis.
Majd ha lesz védőoltás, onnantól az egyén maga dönthet arról, hogy él-e ezzel a védelemmel vagy sem, és akkor nem is kell majd vele többet foglalkozni. Ahogyan az influenzával sem kell, hiába van évről évre rengeteg áldozata és sok-sok szövődménye még akkor is ha simán túléli a beteg - mert megtehette volna, hogy beoltatja magát ellene. Idén én is beoltatom magam influenza ellen, mert legalább az egyik miatt nem akarok aggódni. Eddig nem tettem, pedig olyan helyen dolgozom ahol bármikor elkaphatom. De eddig is beoltathattam volna magam, ahogy a kollégáim jó része meg is tette.
2020. okt. 3. 11:04
Csak sajnos a magyar emberek szerint járványkor nemcsak a munka a létszükséglet, hanem a buli, a focimeccs is. Jó is, hogy szigorítások vannak, sokkal keményebbek kellenének, amikor a sok hülye nem merne mondjuk bulizni. Titeket nem érdekelnek a halottak, akkor engem a vendéglátósok nem. A mi munkánk fullba nyomható otthonról, a pénz még kicsit több is. :)
2020. okt. 3. 12:57
Ami most van az még semmi ahhoz képest amit jósol a világ egyik leg elismertebb és legnagyobb járványmodellező intézete. Orbánék kezéből egyre jobban kicsúszni látszik az irányítás.
[link]
2020. okt. 3. 13:19
2020. okt. 3. 19:17
Kapcsolódó kérdések: