Nálunk miért ilyen borzalmasan magasak az adók és az ÁFA? Miért nem az a cél, hogy ezeket a brutálisan magas mennyiségeket lejjebb tornázza a fidesz, ha már több, mint 10 éve teljhatalma van?
A magas adók na ugyan hová folynak be?
HA ezt a bevételt felelősen használnák fel akkor akár még igazi fejlődés is lehetne.
Teljesség igénye nélkül:
-A baloldali kormányzás a szakadék szélére vezette hazánkat!
-A "MI" fantasztikus intézkedéseinkkel sikerült előbbre lépni! (ITT,hagyok időt...hová is kerülsz a szakadék széléről ha előrelépsz?!?) :D
-Jobban teljesítünk mint...NA EZ AZ!
A fogyasztási adó magas (kivéve a kivételeket), a jövedelmet terhelő adók fedig alacsonyak, és folyamatosan csökkennek.
Ez ingyenélőknek kellemetlen, munkából élőknek nem.
Elég magasak, de vannak ennél sokkal magasabbak itt európában is.
Az egykulcsos SZJA-val egy széles rétegnek (pl nekem is) sokkal több marad a zsebében mint amennyit az áfa 25%-ról 27%-ra történő emelése kivett. Ez utóbbi egyébként az árakat 127/125 - 1 = 1.6%-kal növelte. Én még emlékszem arra mikor hirtelen nettó 300eFt helyett 350eFt lett a fizetésem anélkül, hogy a munkáltatóm bért emelt volna (csak nagyságrendet mondtam, a pontos összegre már nem emlékszem)
Az ÁFÁ növeléssel és az szja csökkentéssel az állam azt akarja elérni, hogy ne a bevételt hanem a fogyasztást adóztassa (illetve hát ebbe az irányba tereli). Az utóbbi években a pénztárgépek bekötése a NAV-hoz illetve most a kötelező elektronikus számlaadás nagyon nagy mértékben fehérítik a gazdaságot, ezt szerintem még annak is illik elismerni aki nem szereti a fideszt.
Amiben szerintem sokkal rosszabbul állunk mint kellene az az infláció (elhazudása) az államadósság és lakhatási problémák, nem pedig a 27%-os áfa. Nem mintha az utóbbi jó lenne a zembereknek, de úgy gondolom az előbbi három valójában sokkal nagyobb probléma mint az áfa.
"#7 a tömegközlekedésen is azért bliccelnek, mert a jegyrendszer igazságtalan"
Nem, nem azért hanem azért mert lehet. Ha nem tetszik a szolgáltatás akkor ne vegye igénybe. A végén még kiderül, hogy bliccelést az igazságérzet diktálja. Röhej...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!