A Fiatalok megnyerése dönti el 22-es választást?
"Világíts meg kérlek, hogy mi mást jelentett amit leírtál, mint amit én értettem ki belőle!"
Ezt állítottad: "attól, hogy nem rájuk szavaztak, még nm szavaztak a mostani parlamenti ellenzéki pártokra sem", ami igaz, viszont azzal kapcsolatban írtad le, hogy mint írt a másik komment.
Ezt értettem és ezzel kapcsolatban írtam azt, hogy nem 51%-ról beszélek, hanem arról a tényleges százalékról, amit az ellenzéki pártok kaptak, amivel a 45% is meg van. 45%-kal pedig lehetséges a 2/3.
"Ezt próbálom évek óta magyarázni, hogy nem kell összefogdosni mindent eldobva, mert egyszerűen csak jobbnak kell lenni a fidesznél és máris övék a kormányzás lehetősége."
Jó, ez csak simán hülyeség. Lehetsz a legjobb is, ha nem létezik csatorna, amin keresztül átadd a "legjobbságod", akkor megszívtad, és itt most pont ez a helyzet.
Jelenleg csak jobb pártok vannak a fidesznél, mégis kevesebb szavazatot kapnak. Ez bizonyítja, hogy milyen hatékony a fidesz propaganda.
"Az a "minden felmérés" az nem igaz"
A mi hazánk szavazóbázisáról beszéltem, nem pedig a fideszről vagy a jobbikéról.
Az állításod az volt, hogy a mihazánk a jobbiktól visz el elsősorban szavazókat, ez volt az, ami nem igaz, mivel a mi hazánk a fdiesztől visz el.
Az igaz, hogy 2010 és 2018 között egyszer szavazóbázist cserélt a fidesz és a jobbik, de ez teljes mértékben mellékes.
"Én ezt akartam kiemelni, hogy 6 évvel ezelőtti adatokból nem lehet mostanra következtetni."
A mihazánk 6 éve nem létezett.
"Tudom, most az jön, hogy ez kormánypárti közvéleménykutató, de te mondtad, hogy minden felmérés."
A kormánypárti a propaganda gépezet az nem felmérést készít, én felmérésekről beszéltem.
A kormánypárti "felmérések" szerint Tarlós nyert 50% feletti eredménnyel.
"Azt ugye tudod, hogy a csatlakozásunkat az első Orbán kormány előzte meg és az akkori intézkedések juttatták ahhoz megfelelő állapotba?"
Ez alapvetően nem igaz. A csatlakozáshoz pont, hogy nem segített hozzá az Orbán-kormány, hanem tett ellene.
Nézd meg, hogy mik voltak az elvárások, és hogy miket tett az első orbán-kormány, majd hogy nem azt lehet mondani, hogy teljesen az ellekezőjét tette.
"Jó lenne ha nem próbálnád meg ennek a kormányzatnak a nyakába tenni azt a leépülést, romlást amit éppen azok okoztak akik most megint kormányra akarnának kerülni helyettük."
Az oktatás és az egészségügy is azután kezdett el drasztikusan leépülni, hogy az orbán kormány kezdetét vette.
Ha megnézed a 2009-es PISA eredményeket, akkor láthatod, hogy növekedés volt a korábbiakhoz képest, illetve stagnálás. Ennek ellenére 2012-re már érezhető csökkenés volt, ami még durvább lett 2015-re.
Az egészségügyet tekintve szintén érezhető a változás. Ahogy mondtam, korábban középmezőnyben voltunk, most majdnem utolsók.
A fidesz alatt több magyar terület is a legszegényebb területek közé tartozik az EU-ban, ami 2010 előtt megint nem volt igaz.
Amúgy válság nélkül kifejezetten eredményes kormányzásuk volt. A GDP 150%-kal nőtt 6 év alatt, az utolsó két miatt esett vissza és értek el azt az eredményt, hogy 8 év alatt 93%-os növekedés. Igaz, az államadósság 10 ezer milliárddal nőtt.
Ezzel szemben a fidesz válság nélkül szitén 10 ezer milliárddal növelte az államadósságot 8 év alatt, viszont a GDP csak 20%-kal nőtt.
Orbán azt mondta, hogy ha a 1 euró 300 forintnál többe kerül, akkor a kormányt le kell váltani mert alkalmatlan, ma 360 forintnál járiunk. Szóval Orbán saját maga szerint is alkalmatlan.
"2014-ben a fidesz 45%-ot sem kapott listán ,viszont 2/3-a lett. Vagyis az összellenzéknek - ahogy mondtam - papíron elérhető a 2/3."
Megint keveritek a szezont a fazonnal Mégegyszer ahogy már írtam, nem (csak) számít hogy a pártlistán hány százalékot kap egy párt, hanem az is, hogy hány párt éri el a bejutáshoz szükséges 5%.-ot, mivel végül csak azon pártok részesedneka mandátumok kiosztásából. A másik meg az, hogy nemcsak az országos listát kell nézni, hanem az egyéni mandátumokat is. Az igaz, hogyha egy párt 45%-ot ér el az országos listán, és ha melette elegendö egyéni mandtumot is megnyer az egyéni körzetekben akkor lehet 2/3.(De ez sok midnentöl függ pl attol is hogy hany part van olyan aki nem jut be az orszaggyülesbe, vagy pl az orszag melyik részén aktivabban az egyeni körzetek tekintetbena valasztok) Azonban jelenlegi állás szerint az ellenzéknek így sem lehetne 2/3-a. Egyrészröl azért mert a fidesz a listás szavazatok kb felére legalább számíthat, másrészröl pedig az egyéni körzetek kb 40%-át legalább vinné a fideszes jelölt, de ha csak a 40%-át
"Mégegyszer ahogy már írtam, nem (csak) számít hogy a pártlistán hány százalékot kap egy párt, hanem az is, hogy hány párt éri el a bejutáshoz szükséges 5%"
Mégegyszer ahogy már írtam, figyelembe vettem és emiatt még mindig igaz, akármennyiszer próbálod azt hazudni, hogy nem, papíron az ellenzék hozhat 2/3-ot, mivel korábban már létezett ekkora szavazótábora.
"Mind a kormánypárthoz közelálló, mind az ellenzékhez közelálló közvéleménykutatók Tarlós elönyét mérték, hibahatáron belül."
Egyrészt, nem hibahatáron belül volt. Csak a példa kedvéért, a kormányközeli nézőpont Tarlóst 50% fölé mérte, míg Karácsony 30%-ra. Ez pont ellentétes lett.
Másrészt, a függetlenek - és nem ellenzékhez közelállók - fej-fej melletti értéket mértek, ami sokkal közelebb áll a valósághoz, míg a fideszes mérések Tarlóst győzelmet jósoltak.
"Az internetkorában ezt komolyan mondod?"
Attól, hogy van internet még nem fogja mindenki használni.
Majdnem évente készül felmérés, hogy ki honnan tájékozódik és a lakosság 70%-a TV-ből.
Vagyis az "internet kora" az nem érv, hanem nevetségse kibúvó.
"meg a falusi kocsmakban is az RTL klub hirado szól, ahol böven van palttformja az ellenzeknek atadni a "legjobbsagait""
Tegyük fel, hogy igaz, amúgy nem az, de ezzel most ne foglalkozzunk.
Az RTL teljesen független minden párttól, ha ennek megfelelően mégha egységes időkeretet adna a pártoknak, akkor szerinted beleférne 8-10 párt az időbe, hogy mindegyik bemutassák? Hát, egyáltalán nem.
Az ATV az, ami valamennyire alkalmas lenne poltikai pártok bemutatására, de azt nem nézik annyian. Persze ez a közmédia feladata lenne, de ott inkább csak hazudoznak, pl azt, amit te, hogy az internet korában már senki nem néz TV-t.
#25 "Az RTL teljesen független minden párttól, "
Nem, ez nem igaz. Masszívan kormányellenes propagandát folytatnak az összes hírműsorukban és minden lehetséges megmozdulásukban. Attól mert nem tudod egy bizonyos párthoz kötni még nagyon pontosan megmondható hogy agresszíven kormányellenesek. Amikor meg összeadod az összes nem kormánypártokra leadott szavazatot azzal, hogy az "ellenzéknek" meg lehetne a 2/3-a (ami tényleg lehetne ha jobban szerepelnének), akkor meg végképp nem az számít, hogy 1 bizonyos párthoz köthető-e ez a tévé vagy sem. Hiszen éppen te vetted egybe az összes pártot ami nem kormánypárt. Ha te felosztottad úgy hogy kormány vs. ellenzék, akkor a médiában is ezt a felosztást kell használnod.
"Persze ez a közmédia feladata lenne, de ott inkább csak hazudoznak, pl azt, amit te, hogy az internet korában már senki nem néz TV-t."
Nem hazudnak a közmédiában, szimplán neked nem tetszik az a vélemény ami a hírek mellett ott elhangzik. Ez pedig tény, hogy az internet világában másból IS tájékozódnak az emberek - olyat soha senki nem állított sem a köztévében, sem itt, hogy "az internet korában már senki nem néz TV-t". Nézik. De nincs olyan, mint amit hisztek, hogy a budapestiek azok a nagy felvilágosultak, mert hozzáférnek a hiteles információkhoz, hanem az van, hogy mindegy hol él az illető, a legkisebb faluban, városon vagy a fővárosban, éppen olyan egyszerűen és szabadon hozzáfér ugyanazokhoz a hírforrásokhoz. A budapesti lakótelepeken éppen úgy rengetegen csak egy bizonyos megszokott tévé vagy újság híreiből tájékozódnak, mint ahogyan a vidéki kistelepülésen is nagyon sokan nem a tévét nézik, hanem az interneten böngésznek. Az pedig nyilvánvaló, hogy minél kisebb a település, minél távolabb van a nyüzsgéstől, a fiatalabb korosztályok - a fiatal felnőttek is - annál jobban a közösségi médiákat használják, hiszen így lehetnek benne a "világban".
A budapesti választásoknál csakis az ellenzék mondott olyanokat, hogy bárki is biztosra venné Tarlós győzelmét. Ha így lett volna, akkor nem lett volna az utolsó pillanatig kampány. Senki nem vette biztosra - csak a közvélemény kutatások mondták hogy Tarlós támogatottsága a nagyobb, 50% közeli vagy feletti. Minden esetben ezen közvéleménykutatók - éppen a szerinted hazudó köztévén is pl. elmondták, hogy ezek csak közvélemény kutatások, felmérések. Hibahatárral dolgoznak és csakis azok véleményét mutatja akiket elértek vele és akik válaszoltak is. Minden ilyen közvélemény kutatásban ott szerepelnek azok nagy százalékban, akik vagy még nem tudják kire fognak szavazni, vagy nem mondják el. Nem tudom mi abban a jó ha megpróbálod átírni a múltat.
"Mégegyszer ahogy már írtam, figyelembe vettem és emiatt még mindig igaz, akármennyiszer próbálod azt hazudni, hogy nem, papíron az ellenzék hozhat 2/3-ot,"." Még egyszer leírva, ha 2018-as választási adatokból indulunk ki, sehogyan se lehetne az ellenzélnek 2/3. Teljesen mindegy, hogy Tarlósnál mit mérteka közvéleménykuttaók, abba telejesen igazad van, hogy nem lehet rájuk alapozni. De azért ha 2022.es választás leheteséges kimenetelét akarjuk pedzegetni, azert nyilvanfotnos a biztos 2018.as adatokból kiindulni, de azert valmilyen szinten figyelembe kell venni a közvelemenykutatsokat is, hiszen az evek alatt valtozhatnaka partok tamogatottsaga. Abba most bele se megyek, hogy a jelenlegi közvéleme´nykutaások szerint a fidesz azóta csak nészerübblett, hanem nézzük a fidesz számára legkedvezötlenbeb verziót, hogy ugyanakkora tamogatottsaga, es ha 2022-ben lenne egy összellenzeki összefogas, ami a 2018-as összelenzeki partok eredmenyet hozna esetleg 1-2%-kal többet, meg akkor sem nemhogy 2/3 lenne, hanem meg a kormanyvaltas se lenne biztos.
"mivel korábban már létezett ekkora szavazótábora" 2010 elött igen, akkor volt ket orszagos nagy part a fidesz es az MSZP, ami váltoggta egymast a kormanyzasban (megha koalicioval is) és melette voltak meg kisebb kormanyparti vagy ellenzeki partok. De 2010 ota möröben átalakultak a viszonyak, a jelenlegi ellenzek se együttesen, s ekülön-külön meg a "73 közeleben se került. Ha megnezzpka 2010 e svalsztasok utania datok midegiyk orszgagyülesi valasztasona parlamentbe jutott partok ketagoriajaba, tehat amelyek tenylegesen reszesednek mandatumbol, mindig több szavazatot kapott összesen, mint a paralemntbe jutott ellenzeki partok.
"Attól, hogy van internet még nem fogja mindenki használni." Idöközben a házatratások 75%-ban van internet"
"Majdnem évente készül felmérés, hogy ki honnan tájékozódik és a lakosság 70%-a TV-ből."Az RTL klub mindehol foghato
"Nem, ez nem igaz. Masszívan kormányellenes propagandát folytatnak az összes hírműsorukban és minden lehetséges megmozdulásukban."
De igaz, azért mert neked a független kormány kritkus munka, az neked kormány ellenes, még nem lesz igazad.
Ha ellenzéki lenne, akkor egyértelműen megállapítható lenne, hogy mely ellenzéki pártot tolják. Lásd nyugati fény, ami DK-s.
" Ez pedig tény, hogy az internet világában másból IS tájékozódnak az emberek"
Egyrészt, ez nagyon sok esetben még mindig nem igaz, ahogy ezt bizonyítja a felmérés, amit linkeltem.
Másrészt, onnantól kezdve, hogy a TV-ből is érik ingerek, nagyjából mindegy. Az ember annak fog hinni, amt több helyről hall. Ha hall valamit a TV-ből, netről, plakátokról és rádióból, akkor annak fog hinni, és a legtöbb felületen a fideszt fogja hallani.
"meg végképp nem az számít, hogy 1 bizonyos párthoz köthető-e ez a tévé vagy sem"
Ez így van, nem is azt mondtam, hogy annak köze van hozzá.
Te állítottad, hogy ha lenne jobb, akkor mindenképp szavaznának rájuk, erre mondtam, hogy nem igaz, mivel nem elég, hogy létezzen jobb, hanem az is kell, hogy arról tudjanak az emberek. Ma erről nem tudnak.
Csak a példa kedvéért. Londonban a magyarok közt is készült felmérés 2018-as választás előtt, ami azért megbízhatóbb, mert ott nincs fideszes propaganda. A fidesz 10%-ot kapott, a jobbik, lmp és momentum fejenként 20%-ot. Egy demokráciában nagyjából ez lenne az eredmény.
"Ha te felosztottad úgy hogy kormány vs. ellenzék, akkor a médiában is ezt a felosztást kell használnod."
Ez nem igaz, mivel míg a komány, illetve ellenzéki felosztás definícióból következik, addig ez médiánál nem igaz. Aki nem kormánypárt, az ellenzéki, ezt jelenti a kormánypárt, illetve ellenzéki definíció.
Viszont a média esetében létezik kormánypárti, ellenzéki és független (amúgy ez nem pontos, mivel olyan sincs, hogy ellenzéki, valamely pártot támogató média van). Például az origo fideszes, az rtl független és a nyugati fény dk-s.
"Nem hazudnak a közmédiában, szimplán neked nem tetszik az a vélemény ami a hírek mellett ott elhangzik."
Nem véleményről beszélek, hanem tényekről, amikről hazudnak. Olyan dolgokat állítanak, amik nem igazak.
Ha tényleg csak vélemény külnbségek lennének, akkor nem az lenne a perek eredménye, hogy 100-at bukik a fideszes média és a független kb. 10-et.
Ez a különbség hibahatáron túl van.
"A budapesti választásoknál csakis az ellenzék mondott olyanokat, hogy bárki is biztosra venné Tarlós győzelmét."
Bocs, de ez meg simán érvelési hiba, nem arról beszéltünk, hogy az ellenzék mit mondott, hanem hogy a közvéleménykutatósok mit mutattak.
"csak a közvélemény kutatások mondták hogy Tarlós támogatottsága a nagyobb, 50% közeli vagy feletti"
Nem, a fideszes "közvéleménykutatók" mondták ezt. Ha visszanézed, akkor pl. volt olyan független mérés, ahol az jött ki, hogy Tarlós 35%, Karácsony 34%.
A nézőpont szintű lepratelepeken jött ki, hogy Tarlós 50%+ és Karácsony 30%.
"Hibahatárral dolgoznak"
Csak a 20%-os eltérés, pl. amit a nézőpont hozott, az nem hibahatáron belül van. És ilyen "felmérések" születtek a fidesztől.
"Nem tudom mi abban a jó ha megpróbálod átírni a múltat."
Ja, ezért hazudozol. :D
Mellesleg a fidesz volt az egyetlen párt, ami '56-ról azt mondta, hogy békés tüntetés volt, szóval még csak ezzel is mellé lőttél. :D
#28 Megint nyomod a hazugságaidat. Tényleg azt gondolod hogy ekkora baromságokat van aki bevesz?
1. leírtam miért nem független az rtl klub. Olvasd el rendesen!
2.Mi a fene nem igaz abban neked hogy az internet világából IS tájékozódnak az emberek? Te lehet hogy használod az internetet, de közben nem használod hírolvasásra, nem nézel rajta politikai videókat, párthírdetéseket, nem nézel rajta hírportálokat és semmi közösségi médiát sem használsz, (bár nem hiszem), de mindenki más aki használja az internetet, az bizony nem csak levelezésre használja hanem informálódásra IS.
3.Ha lenne jobb párt a kormányzásra akkor arról tudnának az emberek. Ugyanis abba a "jobb" dologba beletartozik az is, hogy eljutott az emberekhez, elfogadtatta velük a programját, céljait és támogatókat szerzett, alapszervezetei vannak az országban stb. stb. Kis B. Árpád Balmazújvárosban hiába lenne ügyesebb miniszterelnökként, mint Orbán, nem lesz jobb nála, mint politikus, mert a kutya nem ismeri, nincsen párt amit képviselne, nem tud róla senki semmit. A kis pártok pedig éppen így ha nem tudtak nagyok, országosak lenni akkor nem jobbak a jelenlegi pártoknál. MAJD EGYSZER talán azok lesznek. Nem az ismertség után következik az, hoyg jobb-e vagy sem, hanem fordítva, ha ismertté tudott válni, akkor lehet hogy jobb.
4."Londonban a magyarok közt is készült felmérés 2018-as választás előtt, ami azért megbízhatóbb, mert ott nincs fideszes propaganda. A fidesz 10%-ot kapott, a jobbik, lmp és momentum fejenként 20%-ot. Egy demokráciában nagyjából ez lenne az eredmény." Aha. Mitől kellene ennek lennie? Most ha itt csinálunk az én városomban egy felmérést hogy ki melyik jelöltre szavazna az amerikai elnök választáson, az kb. ennyire mutatná meg az amerikai demokrácia minőségét mint a példád. de megint hülyeséggel kezdted. Mi az hogy Londonban nincsen fideszes propaganda? A londoni magyarok szerinted nem használják az internetet, nem olvassák a magyar hírportálokat, nem nézik a magyar műsorokat? Ha nem teszik, akkor fogalmuk sincsen arról mi is van itthon - ergo nem minősíthetsz semmit a véleményük alapján. Ha pedig nézik - akkor pontosan ugyanazzal találkoztak, mint itthon én vagy más. Nem mellékesen a demokrácia nem azt jelenti hogy 50 féle pártra szavaznak az emberek, vagy hogy 5 pártra szavaznak egyenlő arányban, hanem azt jelenti, hogy elmehetnek és szavazhatnak a maguk döntése szerint. nem szabhatod meg, hogy ha 30% szavaz egy pártra az még demokrácia, de ha 49% szavaz rájuk akkor már nem. Nem döntheted el te kívülről, hogy kinek a szabadon leadott szavazata számít és kié nem.
5."Viszont a média esetében létezik kormánypárti, ellenzéki és független"
Nem. Nincs független média. A média függ a tulajdonosától és az olvasóitól. Mindig. Az, hogy te a kormányellenes médiából szemezgetsz és közlöd az egyikről hogy az független, attól még nem lesz az. ha az info rádiót mondtad volna, még én is elfogadom, hogy az a csatorna igyekszik valóban pártatlan és független lenni. De az rtl klub az masszívan kormányellenes és cseppet sem független. Ha pedig neked a szavazók vagy a kormánypártokra szavaztak vagy az ellenzékre - akkor a médiában is csak ez van. Vagy kormánypárti, vagy ellenzéki , a nagyon kevés kivételtől eltekintve, mint az info rádió vagy a Dörmögő Dömötör.
6."Nem véleményről beszélek, hanem tényekről, amikről hazudnak. Olyan dolgokat állítanak, amik nem igazak." Nem tesznek ilyet. Ráadásul sikeresen összemosod a közmédiát, amiről én beszéltem, meg a többi kormánypárti médiát.
7.Te írtad le ezt "A kormánypárti "felmérések" szerint Tarlós nyert 50% feletti eredménnyel." Nem, senki nem állította hogy nyert, azt sem hogy nyerni fog. miért kell húszszor elismételni egy egyszerű dolgot? Ez egy közvéleménykutatás, amit valaki vagy komolyan vesz vagy nem. A kormányoldalon soha nem fogadják el készpénznek egy ilyen kimutatás eredményét mert nem is lehet. A választás eredményét a választás mutatja meg. Egy felmérés éppen azért felmérés, mert megkérdeznek embereket és az ő válaszaikat mutatják be. Attól mert volt 1 független akinek tök más lett az eredménye, még nem a többi végzi rosszul a munkáját akiknek hasonlóan Tarlós volt az élén. Amúgy a "Tarlós 35%, Karácsony 34%." IS azt jelenti hogy Tarlós vezet.
8. És itt jön a csúcs hazugságod. Mikor mondott ilyet a fidesz? Miért hazudsz állandóan?
"Tényleg azt gondolod hogy ekkora baromságokat van aki bevesz?"
Ez nem hit kérdése, ezek tények.
1: Nem, nem írtál le semmit. Akkor ellenézki egy sajtó, ha egyételműen rá tudsz mutatni, hogy melyik párt szekerét tolja. Ez számtalan médiánál lehetetlen, mivel nem ellenzékiek, míg egy ténylegesen ellenzéki médiánál könnyen lehetséges, lásd nyugati fény.
2: Jaj,de ostoba vagy. Ha létezik egy darab fekete hajú lány, akkor nem lesz az összes lány fekete hajú.
Az állításom nem az volt, hogy nem létezik ilyen ember, hanem az, hogy a nagyon sokan - ahogy erre felmérést is hoztam - csak TV-ből tájékozódnak, és ezt nem tudtad cáfolni.
Első sorban ezek az emberek szavaznak a fideszre.
3: Ahogy mondtam, ostoba vagy. Ha nem jut el a jobb pártról a hír, akkor nem fognak rászavazni.
Illetve ha el is jut, akkor is simán lehet, hogy valakin keresztül jut el, az a valaki pedig rossz pártnak interpretálja, mivel érdeke, hogy ne szavazzanak rá. Ezt csinálja a fidesz.
Hadházy-t is akkor kezdték el lejáratni, amikor helyi fideszesként elkezdte kiteregetni a fideszes korrupciós ügyeket. Neked mégsem esett le, hogy mit csinál a fidesz.
4: Ha a városodban az amerikaiakat kérdezzük meg, akkor sokat elmond róla, mivel nem a helyi média befolyásolásán keresztül értesülnek a hírekről.
Akik londonban vannak azok se a magyar TV-t, se a rádiókat nem hallgatják. Elsősorban internetről tudnak tájékozódni, ha magyar nyelvű híreket akarnak olvasni. Vagyis sokkal jobban reprezentálja a valóságot. Nyilván nem tökéletes, de ott nem működik úgy a fidesz agymosása, mint itt.
5: De van, csak te, illetve a fidesz hazudja, hogy nincs, mivel az övék nem független.
Agyatlan, a függetlenség nem azt jelenti, hogy mindentől független. Az azt jelenti, hogy külső erőktől független. Azért mert egy lapnak van tulaja, még nem a tulaj érdekeit kell megírni.
A függés csak akkor jön létre, ha a befolyásolás megtörténik.
Érdekes, hogy pl. az index 2010 előtt el lett hordva fideszes lapnak, mert megírta a kormány hülyeségeit. Most, amikor szintén teljesen függetlenül megtette az elmúlt években, akkor ballipsi lapnak lett elkönyvelve. Szánalmas.
A kormányellenességet te találtad ki. Normális esetben egy független média kormány kritikus, mivel nincs olyan ,hogy tökéletes, így ha mindig rámutatsz a hibákra, akkor azok javításával a tökéletességre lehet törekedni. Viszont nálunk, aki rámutat a hibákra, az ballipsi hazaáruló.
Választáson nem kormánypártra és ellenzékre szavazol, mondjuk nem lep meg, hogy ezt sem sikerült felfognod. Pártokra szavazol.
És pont emiatt a média sem úgy oszlik meg, hogy kormánypárti vagy ellenzéki, sőt az emberek közt is van olyan, aki nem választ. A médiában ez a független média.
6: Egyrészt, nincs különbség a közmédia és az összes többi kormánypárti média közt, így különbséget tenni köztük értelmetlen.
Másrészt, csak ilyet csinálnak. Megállás nélkül hazudoznak és annyi esezd van, hogy még be is veszed.
7: Mert te akarsz fideszes "felmérésekből" következtetéseket levonni. Erre pedig tökéletes példa, hogy mennyire hihetőek azok a "felmérések", amik Tarlóst így mérték.
A reprezentatív felméréseknek olyan matematikai háttere van, ami miatt egy teljes populációt lehet vizsgálni egy adott kérdésben. Ha ezek a felmérések hibahatáron tóli eltérést mutatnak - lásd nézőpont intézet -, akkor vagy inkompetens emberek csinálják, vagy egyszeráen nem felmérésekrő beszélünk, hanem hazugságokról.
8: 2018. októbere, a lokál megírta a fidesz nyilatkozatot, amiben szerepelt, hogy békés tüntetés volt 1956-ban a szovjetek ellen, amit a "baloldal" szétvert tankokkal.
Erről mellesleg fényképes bizonyítékom is van, mivel minden reggel elolvastam a lokált, hogy mit hazudnak épp. Veled ellentétben engem nem lehet megvezetni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!