Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fiatalok megnyerése dönti...

A Fiatalok megnyerése dönti el 22-es választást?

Figyelt kérdés
Centrális erőtér az ellenzéki összefogás miatt megszünt. vagyis most 2 nagyobb tömből Kell választani. Az fog nyerni aki a bizonytalan szavazókat megtudja szólítani ezek jelen esetben a fiatalok. Ez kisértetiesen hasonlít a Brexit: Háborúban mindent szabad film választási kampányára és magára a Brexit kampányra. Az ellenzék elöző kampánya is kisértetiesen hasonlít a filmre: [link]

2020. szept. 22. 13:21
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
35%
#10 Ez nem feltétlenül probléma. Éppen a fiatalságuk miatt kevés az ismerete, tapasztalata a legtöbbnek és emiatt is nem akarnak ilyen döntést meghozni. Ami lehet hogy jobb is így mindenkinek.
2020. szept. 22. 21:32
 12/33 anonim ***** válasza:
64%
A fiatalok sokkal közelebb állnak a liberalizmushoz, és egyszerűen kiröhögik ezt a szánalmas illiberális sz@rakodást!
2020. szept. 22. 21:48
 13/33 anonim ***** válasza:
76%
Nem. Továbbra is a nyugdíjasok megnyerése dönt. Elég csak ránézni a korfára.
2020. szept. 23. 00:21
 14/33 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem nem a paaszívak mozgosításának eldöntése a kérdés, hanem az aktívaké. A jelenlegi választási rendszerben képes az ellenzék 2/3-ot szerezni papíron, viszont ehhez olyan szintű támogatottságra van szükség, ami 2018-ban volt.

Ha nem tudnak annyira mozgosítani, akkor nincs esélyük.

2020. szept. 23. 00:52
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
" A jelenlegi választási rendszerben képes az ellenzék 2/3-ot szerezni papíron, viszont ehhez olyan szintű támogatottságra van szükség, ami 2018-ban volt." Ezt hol álmodtad? Hogy leszögezzük az "ellenzék" alatt a köznyelvben a parlamentbe bejutott ellenzéki pártokat szokták érteni, viszont az ellenzékhez tartoznak a kisebb a parlamentbe nem jutott pártok is, akik 3%-ot értek el az országis listán 2018-ban. Bizonyára többen közülök es ujak is 2022-ben is indulni fognak anelkül, hogy akarmilyen parlamenti párttal összefognak. A paralmenti mandátuokon viszont csak a paralemnte bejutott pa´rtok osztoznak, ebbena ketgoriában viszont a fidesz 51%-kal áll szemben a 2018-ban parlamentbe jutott öszellenzékkel. tehát ha egy összelenzéki összefogás a jelenlegi paralemnti ellenzeki pa´rtokból a 2018.as eredményt érbné el, még a kormányváltásra se lenne elég nemhogy 2/3-ra. Az egyéni körzetek tekintetében is 2018-ban körzetek 40%-ban 50% felett ért ela fidesz jelöltje, ebböl voltak olyan körzetek is ahol 60%-feletti fölennyel.
2020. szept. 23. 11:34
 16/33 anonim ***** válasza:
54%

"Ezt hol álmodtad? [...] a fidesz 51%-kal áll szemben a 2018-ban parlamentbe jutott öszellenzékkel"

2014-ben a fidesz 45%-ot sem kapott listán ,viszont 2/3-a lett. Vagyis az összellenzéknek - ahogy mondtam - papíron elérhető a 2/3.

Teljesen irreleváns, hogy neked mennyire elképzelhető, hogy 45%-kal 2/3-a legyen. Egyszer már megtörtént a fidesszel vagyis lehetséges.

2020. szept. 23. 13:56
 17/33 anonim ***** válasza:
85%

#16 Aha. 2010-ben a fidesz-kdnp 53%-t szerezett listán. ha még tovább visszamegyünk, akkor meg eljutunk oda, hogy 1994-ben éppen hogy bejutott a fidesz a parlamentbe.

csak éppen ennek semmi köze a mostani helyzethez.

#15 Pont azt próbálta megmutatni, hogy nem vonhatod össze az összes szavazatot amit nem a fidesz-kdnp-re adtak le, mert attól, hogy nem rájuk szavaztak, még nm szavaztak a mostani parlamenti ellenzéki pártokra sem.

Akik az általad említett 2014-ben pl. a jobbiknak adtak 20%-nyi szavazatot, azok jó része - szerintem a legtöbbje - már nem szavazna a jobbikra. vagy a Mi hazánkra szavaznának vagy kisebb pártokra, függetlenekre, talán el sem mennének szavazni - de sokan a fideszre szavaznak közülük, mert még az is sokkal közelebb van az elveikhez, mint a mostani ballik, ami a jobbikból mára lett.

Az összefogdosás pártja KÜLÖN tudtak annyi szavazót elérni és AZZAL a 2014-es retorikával, kampánnyal. Azóta kiderült, hogy sz@rnak az egészre magasról, csakis annyi maradt, hogy o1g meg vesszen a zorbán.

Ez lenne a következő kormányzat?

2020. szept. 23. 14:16
 18/33 anonim ***** válasza:
12%

"csak éppen ennek semmi köze a mostani helyzethez."

Ennek tényleg nem volt semmi köze az egészhez, csak azt sikerült bizonyítanod, hogy nem sikerült értelmezned a kommentem.

"#15 Pont azt próbálta megmutatni, hogy nem vonhatod össze az összes szavazatot amit nem a fidesz-kdnp-re adtak le, mert attól, hogy nem rájuk szavaztak, még nm szavaztak a mostani parlamenti ellenzéki pártokra sem."

És nem is tettem, ezért számoltam csak az ellenzéki pártokra leadott szavazatokat.

A kommentem arról szólt, hogy rámutattam, hogy nem kell 50%, sőt, kevesebbel is lehet 2/3-ot elérni, ahogy a fidesz tette 2014-ben. Vagyis nem kell ide 51% az ellenzéknek, mivel lehetséges 45%-kal is elérni 2/3-ot.

"vagy a Mi hazánkra szavaznának vagy kisebb pártokra, függetlenekre, talán el sem mennének szavazni - de sokan a fideszre szavaznak közülük, mert még az is sokkal közelebb van az elveikhez, mint a mostani ballik, ami a jobbikból mára lett."

Ez pl. nem igaz.

Egyrészt, akik növekedtek egyértelműen az a momentum és dk, még a mihazánknak sincs nagy támogatottsága. Arról nem is beszélve, hogy felmérések szeritn elsősorban a fidesztől vitt el szavazatokat.

Másrészt, a jobbik még mindigg jobboldali, így nem ideológia váltás miatt pártoltak el tőle, hanem csalódtak bennük a 2018-as bukás miatt. Ezért mentek át többnyire a momentumhoz, ami szintén nem baloldali.

"Az összefogdosás pártja KÜLÖN tudtak annyi szavazót elérni és AZZAL a 2014-es retorikával, kampánnyal"

Azóta minden felmérés azt mutatja, hogy több szavazatot kapnának összeogva, mint összefogás nélkül, és még a passzív szavazók jó pár százalékát is be tudnák így húzni.

"Ez lenne a következő kormányzat?"

Hát, jobban járnánk vele, mint a mostani ország lerombolással.

2004-ben, amikor csatlakoztunk, akkor nagyon sok EU-s mutató szerint középmezőnyben voltunk, oktatás, egészségügy stb. Mára már alig találni olyan területet, ahol nem vagyunk az utolsó 5-ben.

Ma Mo.-on minden 4. ember azért hal meg, mert nincs elég pénz az egészségügyben. Ez nem kormányzás, hanem rombolás.

2020. szept. 23. 14:30
 19/33 anonim ***** válasza:
47%

#18 Világíts meg kérlek, hogy mi mást jelentett amit leírtál, mint amit én értettem ki belőle!

"Vagyis nem kell ide 51% az ellenzéknek, mivel lehetséges 45%-kal is elérni 2/3-ot."

Ebben teljesen egyetértek veled. Ezt próbálom évek óta magyarázni, hogy nem kell összefogdosni mindent eldobva, mert egyszerűen csak jobbnak kell lenni a fidesznél és máris övék a kormányzás lehetősége.

Az a "minden felmérés" az nem igaz. nem tudom most előkeresni neked, de voltak az elmúlt években olyanok is, amikben éppen hogy azt mutatták meg mennyien mentek át inkább a fideszhez. De mindez nem is fontos, hiszen minden választás új helyzet. Én ezt akartam kiemelni, hogy 6 évvel ezelőtti adatokból nem lehet mostanra következtetni. Mert teljesen mások a pártok és más a helyzet is.

Az összefogásról éppen így nem minden felmérés mutatja ezt. Tudom, most az jön, hogy ez kormánypárti közvéleménykutató, de te mondtad, hogy minden felmérés.

"Az ellenzéki pártok külön indulása esetén a Fidesz KDNP 51 százalékot szerezne egy most vasárnap tartandó választáson, azonban, ha a Jobbiktól a DK-ig tartó közös lista lenne, akkor akár 56 százalékot is elérhetnének a kormánypártok – derül ki a Nézőpont Intézet országosan reprezentatív közvélemény-kutatásából."

[link]

"2004-ben, amikor csatlakoztunk, akkor nagyon sok EU-s mutató szerint középmezőnyben voltunk, oktatás, egészségügy stb. Mára már alig találni olyan területet, ahol nem vagyunk az utolsó 5-ben."

Azt ugye tudod, hogy a csatlakozásunkat az első Orbán kormány előzte meg és az akkori intézkedések juttatták ahhoz megfelelő állapotba? Hogy utána drasztikus leépülés volt, mert a mai ellenzék többségét alkotó politikai erők voltak 8 teljes évig kormányon? Jó lenne ha nem próbálnád meg ennek a kormányzatnak a nyakába tenni azt a leépülést, romlást amit éppen azok okoztak akik most megint kormányra akarnának kerülni helyettük.

2020. szept. 23. 15:07
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
van a fiataloknak befolyásuk, de szerintem mégsem ők jelentik a döntő sezrepet a mostani választásnál (bár minden választó, akit megszerzel, fontos)
2020. szept. 23. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!