Szerintetek mikor kapjuk vissza a koronavírus előtti normális életünket?
Soha mert a világ vezetői jól jártak a kialakult helyzettel.
Nekik pont így jó. Még egy kicsit biztosan fognak nyirbálni a szabadságunkon majd ha mindenki be van oltva akkor esetleg vége lehet.
A másik lehetőség egy forradalom a világ országaiban.
#19: A vírus előtti élet sem volt normális, a mostani sem az, csak máshogy rossz. Egyébként tavasszal sem volt karantén Magyarországon. Máshol volt, de nálunk nem.
Annak örülök, ha valakinek hirtelen több ideje lett, és ráért gondolkodni az élet értelmén, több ideje jutotta a családjára, és ettől jobb élete lett. De a többség ezt nem így élte meg. Én például úgy éltem meg, hogy az állam bezárta az óvodákat, iskolákat és cserben hagyták a szülőket, semmilyen segítséget nem adtak nekik a 2-2,5 hónap átvészeléséhez. 8-16-ig anyuka dolgozott home office-ban, én vigyáztam a gyerekre, 16-24-ig én dolgoztam home office-ban, addig anyuka vigyázott a gyerekre. Nagyon nem volt egyszerű, de megoldottuk. De bele se merek gondolni milyen lehetett, ahol egy háztartásban 2-3 gyerek tanult "digitális" oktatásban, mellette a két szülő dolgozott (volna) home-office-ban, vagy volt fizetés nélküli szabadságon, vagy elbocsátották.
Nekem a vírus előtti életből nem fog hiányozni, hogy nem lehet szabadon utazni, 5-10e-ért röpködni Európán belül, hajnalig mulatozni, többszáz-ezer fős tömegrendezvényeken részt venni, ezek nélkül is lehet teljes és boldog életet élni. De azért ne felejtsük el, hogy ezek az iparágak igen komolyan járultak hozzá a globális GDP-hez, és utazás, turizmus nélkül igen komoly (ha nem a legkomolyabb) világgazdasági válság jön, amit kivétel nélkül szinte mindenki meg fog érezni a pénztárcáján. Engem az se zavarna, ha a jövőben egy tanyán kéne élni, és magamnak kéne megtermelni mindent, simán elboldogulnék a civilizáció vívmányai nélkül is. De ha választani kéne, akkor hétköznap inkább maradnék a civilizációnál, a városi életnél, hétvégenként meg irány a természetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!