Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akiket magyarország kiképzett...

Akiket magyarország kiképzett orvosokat, ápolókat és kimentek külföldre. Nem lehetne vissza parancsolni őket?

Figyelt kérdés
Sote, Szegedi, Debreceni egyetem rengeteg magyar kiváló orvost nevelt jó részüket a mi adófizetői forintjainkból. Sok orvoska kiment külföldre dolgozni. Múltkor is láttam Los angelesbe dolgozik egy magyar orvos. Őket nem lehetne valamivel hazaparancsolni hogy segítsenek a COVID ellen? Pl: mintha háború lenne és besorozzák a katonákat őket is haza kéne helyeztetni. Ez reális? Ilyet hogy lehetne csinálni?

2020. szept. 17. 22:31
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a fizetésért mennek ki az emberek. Németorszâgban több szabadság van, talán 35 napról indulsz és az nő az életkorral. Jobbak az állami szolgáltatások, odaérsz a gyerekért a suliba, kifizetik a túlórát, normális egészségügyi ellâtást kapsz, be mered iratni állami suliba a gyerekedet, nem kell havi 150 ezret kiperkálni egy (fizetősök közt aránylag olcsó) fizetős gimire, kiszámíthatóbb a vonatközlekedés, nem kell annyit sorbanállni ügyintézéskor stb.

Az orvosoknak már ezek is számítanak, nem csak az, hogy mennyi fizetést kapnak.

2020. szept. 18. 02:08
 22/30 anonim ***** válasza:
88%

" Én már adtam beteghordónak ezer forintot. Orvosnak meg ismerősöm 50 ezret egy műtétért. Akkor miről beszélünk mégis? "

Ezer forint egy beteghordónak, és mit vártál, hogy majd lábat csókol neked?

Ismerősöd műtétért és a belgyógyásznak, kardiológusnak, szemésznek, anesztesnek, mentőorvosnak, családorvosnak, üzemorvosnak is adnak 50 ezreket? nem. A nagy pénzt a sebészek meg a szülészek akasztják le a többi meg kap pár morzsát, egy anesztes ismerősöm konkrétan még a doktornő megszólítást sem kapja meg a betegektől, csak azt hogy "Maga" a telefonban meg hallja, hogy beszélik, hogy "Most ment a csaj a zöld ruhában" bezzeg a sebész az mennyivel többet ér, igaz hogy ha szar az anesztes meghal a beteg, de arról átlagjóskáék nem tudnak.

2020. szept. 18. 08:23
 23/30 MolotovPunk ***** válasza:
100%
Nem azért tanultak évekig,hogy nélkülözve éljenek.Miért jönnének vissza olyan országba ahol hónapról hónapra éltek,míg kint Nyugat Európában sokkal nyugodtabban megkeresik a magyar átlagfizetés háromszorosát,vagy négyszeresét is akár.Megbecsülésről nem is beszélve,ott sokkal könnyebben jutnak egyről a kettőre.
2020. szept. 18. 13:24
 24/30 MolotovPunk ***** válasza:
100%
Egyébként nekem is van olyan rokonom,aki itthon tűzoltó volt évekig,de sok év után a kevés fizetés miatt kilépett.Most Németországban él és köszöni szépen sokkal jobban él.
2020. szept. 18. 13:28
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszed el hogy 150-et keres egy orvos? Nos annyit valóban nem, májusban diplomázok és 185 nettónyi ropogós forintot fogok keresni. 6 év kemény tanulás után úgy, hogy lehet az anyukádat fogom lélegeztetni hajnali 3-kor ügyeletben, ergo a kezemben lesz az élete. Bocsáss meg, ha elégedetlen vagyok.
2020. szept. 18. 14:37
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

#25: Azért ennyire nem rossz a helyzet: az alap nettód valóban ~185e lesz, de ha már ügyelsz, arra kapsz ügyeleti díjat (nem túl magasat), illetve vannak elérhető ösztöndíjak, havi 100-150e a szakképzés idejére, adómentesen (ha megpályázod, kb. automatizmus). Olyan nettó 400-500e forintig fel tudsz majd menni, ehhez az alapmunka mellett havonta 2-3 éjszakát vagy műszakot (osztálytól függ) kell majd ügyelned. Nyilván ez kórháztól és rezidensi helytől is függ, és még mindig nem luxusfizetés, de azért az alap 185e-hez képest egészen normális.

Két dolgot tarts észben:

1. Az eleje lesz nagyon húzós anyagilag. Ugyanis az ösztöndíjakat csak néhány hónap után írják ki, illetve teljesen kezdőként nem fogsz ügyeletet kapni. Tehát egy darabig tényleg csak a 185e van. De néhány hónap után a kollégák rád merik majd osztani az ügyeletet, kapsz havi 2-3-at, majd újabb néhány hónap után az ösztöndíj-kiírások is megjelennek. Tehát az elejére nem árt gyűjteni, vagy legalább lélekben felkészülni, az anyagilag rázós lesz (főleg ha családot is alapítasz), de bő fél év után azért tűrhető pénzed lesz.

2. Az ösztöndíjak kiírását mindenképp figyeld, mert ez senkinek nem feladata, felelőssége helyetted. Arról nem jó lecsúszni, mert havi 100-150e forint a szakképzés teljes idejére azért sok pénz.

2020. szept. 18. 16:09
 27/30 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó, köszi de ezekkel mind tisztában vagyok. Szerintem nevetséges, hogy ösztöndíjat kell felvennem, hogy valami elfogadható "fizetéshez" jussak. Csak ugye ösztöndíjra nem lehet ám hitelt felvenni, pláne hogy nem mindenki olyan családból jön, hogy csak úgy félre tud tenni.
2020. szept. 19. 07:43
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

#27: Igen, tudom. És nem számít bele a gyesbe (bár a nemedet nem tudom), és a nyugdíjba (bár az neked nyilván nagyon messze van) sem. De azért sokkal jobb a kezdő orvosok fizetése, mint mondjuk tíz vagy húsz éve volt. Nyilván én is azt tartanám normálisnak, ha ezt egyszerűen fizetésként kapnád majdan, nem pedig ösztöndíjként, illetve egyéb kerülőutakon.

Pláne paraszolvenciaként. Szerintem a hálapénz az egyik legnagyobb akadálya a normális fizetési viszonyok megteremtésének.

2020. szept. 19. 10:19
 29/30 anonim ***** válasza:
82%

#28: Igen, igaz, hogy határozottan jobb, mint 10 éve. Ez is valami.

A paraszolvencia résszel is maximálisan egyetértek. Szerencsére azt látom, hogy a fiatalok egyre jobban elhatárolódnak tőle.

2020. szept. 19. 18:17
 30/30 anonim ***** válasza:
89%

Hát azt hiszem ez a hónap kérdése. :-D A kedves magyar beteg elhordja a magyar orvost minden sz.rnak, de amikor ő kerül bajba akkor bezzeg kellene az orvos. Én itthon dolgozom, ugyan nem aneszt-ITOs vagyok de azon kevesek közé tartozom, akik tudnak intubálni és lélegeztetni is. A büdős életben nem mennék COVID-osztályra dolgozni, ahhoz nem fizetnek meg eléggé, a hivatástudatot pedig a kedves betegek kiölték belőlem. A munkámat normálisan ellátom, HA paramentesen normális fizetés jár érte. Ha nem, akkor nem vállalom és pont.

Ha meg esetleg vezényelnének minket, mondjuk én vállalkozó vagyok, de akkor is, akkor meg boci szemekkel fogom előadni, hogy én semmihez sem értek. Ugyanis őszintén nem érdekel a dolog, a magyar beteget sem érdekli a magyar orvos sorsa, csak mint pióca szívnák a vérünket.

2020. szept. 21. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!