Mi a probléma a Klubrádió ügyével?
Magyarországon FM frekvenciát kereskedelmi/közösségi jellegű használatra a műsorszolgáltató cégek pályázat útján nyerhetnek el. Egy adott frekvenciára kiírt pályázat lezárulta után a nyertes cég szerződést köt az NMHH-val, amely 10+7 (2019-ig 7+5) évig teszi lehetővé a frekvencia használatát. Ez azt jelenti, hogy a rádió 10 (7) évig sugározhat, és az engedélye egy alkalommal 7 (5) évre meghosszabbítható, de csak akkor, ha eleget tett a szerződésben vállalt és a törvényi kötelezettségeinek. A Klubrádiót a Médiatanács több alkalommal megbírságolta szerződés- és törvényszegés miatt, ezért a törvény szerint nem lehet meghosszabbítani az engedélyét, hanem új pályázatot kell kiírni a frekvenciájára.
Ezek ismeretében mi a probléma?
Gondolom, hogy ezért (napi.hu):
A mostani fejlemény azért meglepő a Média1 blog szerint, mert a Klubrádió vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta a Media1-nek, hogy nem követtek el olyan jogsértéseket, ami alapján felmerülhetne, hogy ne kapnának hosszabbítást.
A Media1 utolérte Arató Andrást, a Klubrádió elnökét, aki a blogtól értesült az NMHH Médiatanács döntéséről. Egyelőre nem kommentálta érdemben a döntést, későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.
A Klubrádió nem először kerül bizonytalan helyzetbe. Korábban a Médiatanács már megpróbálta megakadályozni a rádió működését. Éveken át pereskedtek emiatt, amit a rádió megnyert, de a pereskedés még nem teljesen zárult le, mivel a Klubrádió kártérítést is követelt a történtekért.
Röviden, mert csak a szemellenzősöknek nem feltűnő, hogy kizárólag azon rádiók nem kapnak hosszabbítást, amelyek kevésbé lojálisak a kormányhoz.
Ugyanezzel az indokkal szűnt meg szépen csendben a Music fm, a Class fm a Sláger rádió stb.
De ti csak éltessétek a dicső vezért, miközben lassan minden megszűnik ami nem felel meg az elvárásainak.
Azért kicsit kellemetlen péntek délután erről értesülni, főleg többedikként mert már van, aki be is adta a pályázatot, gondolom, hogy ugrik néhány vezetőnek meg jogásznak a hétvégi program:
A Media1 nem sokkal ezelőtt utolérte Arató Andrást, a Klubrádió elnökét, aki tőlük értesült az NMHH Médiatanács döntéséről, amit cifra szavak kíséretében, felháborodottan fogadott. Egyelőre nem kommentálta a döntést, későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben.
Most az index után ez, tuti nem fogunk EU-s pénzeket kapni. Már így is meg akarták vonni tőlünk őket, most majd nem ad az EU, azért a pénzért csak hagyhatták volna nyerni a Klub Rádiót. Ráadásul, főképp Budapest környékén fogják, itt az emberek több, mint fele, nem a Fideszre szavazott, egy rádiót hagyhatnának nekik is. És amúgy nem hallgattam gyakran Klub Rádiót, de sokkal intelligensebb műsoraik voltak, mint a többi reggeli adásnak. Pl. volt könyv meg programajánlójuk, azt néha meghallgattam és tényleg jó volt :(
Helyette megszűnhetne a Mária rádió, nem is értem, hogy azt ki hallgatja 0-24-ben. Rakjuk be valamelyik kisebb rádió frekvenciájára a reggeli meg esti misét, meg ha kell még egy-kettőt, de őszintén minek 24 órás mise adás. Ráadásul előtte talán a Sztár FM volt azon a csatornán, vagy mi volt a neve, amit nagyon szerettem. Duplán fáj :(
Kérdező! Ki beszél itt problémáról?
Tudod mi a törvénysértés?
Itt vagyunk mondjuk mi ketten. Törvényt hozok, hogy én vagyok az idősebb, neked kell előre köszönnöd. Mégpedig 6 méter 29 cm-ről, 52 dB hangerősséggel, érthetően, napszak függvényében, jó xxx kívánok!
Korrekt nem? Semmi rosszindulat, semmi maszatolás, minden világos.
Be kell szerezned egy hangerőmérőt, mert 51 vagy 53 dB esetén jár a büntetés. Én persze erre nem kötelezlek, ha enélkül is megy, ám legyen.
Egy aprócska probléma akadhat, de én ebben sem zaklatlak. Egy fél saroknyira lakunk egymástól, te elindulsz és 5 lépés után jobbra befordulsz a munkahelyedre, én szintén 5 lépés után balra befordulok ugyanezért. Naponta találkozunk. Hol a te utcádban, hol az enyémben, hol a sarkon. Te köszönsz. De nem tartod be a törvényi távolságot. Soha! Mert amikor befordulsz, legfeljebb 5 lépés választ el bennünket. Vagy semmi. Ugyanez a helyzet ha én fordulok be.
30 nap után sorozatos törvényszegésért kapsz 100 év fegyházat. Nem mondhatod, hogy méltánytalan. 30 nap türelmem volt. Sose hőzöngtem. Csak érvényesítem a törvényt. Rendnek kell lennie. Mi itt a probléma?
Egy korábbi kérdésnél már beírtam néhányat a Klubrádió szabálysértéseiről hozott határozatokból:
2017. március 7. [link]
2016. december 13. [link]
2016. július 12.
Nem tudom (dehogynem tudom) miért kell álladóan hazudni? Az Indexnél is bebuktátok, most még csak annyi idő sem telt el hogy az olvasók elfelejthették volna mennyi kamuzás ment, aztán pár napja csak elindult az +új index" miközben a régi pontosan ott folytathatja a munkáját, mint korábban.
A Klubrádió 1998-ban az első frekvenciáját pontosan ilyen pályázaton nyerte el - valaki mástól. Ahogy utána sorra országosan az újabb és újabb frekvenciákat. Majd tőlük nyerte el valaki más. Ez a pályáztatás lényege, hogy meghatározott időre kapja meg valaki és utána ismét versenyezni kell érte.
Ilyenkor baj van a versennyel, a pályáztatással meg azzal hogy korlátozott időre szól a megbízás? Máskor meg pont azzal van a baj, hogy nem így történik? El kellene már dönteni!
Arató András azt nyilatkozta: nem követtek el olyan jogsértéseket, ami alapján felmerülhetne, hogy ne kapnának hosszabbítást.
#7 Ebből én arra következtetek, hogy elkövethettek jogsértést és ennek ellenére meghosszabbíthatták volna őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!