Karácsony Gergelynek miért van autósfóbiája?
Ha utánajársz, akkor látni fogod, hogy semmiféle fóbia nem vezérelte, akár van neki, akár nincs. Ha utánajársz, látni fogod, hogy részben Puzséri elveket vall a várossal kapcsolatban és a belső kerületek lakosságának (akik közül sokan a nyugalmuk és a levegőjük érdekében vissza szeretnék szorítani az autósforgalmat) és a kerékpárosok egyesületének szeretne eleget tenni. Azoknak akar eleget tenni, akikre eddig mások tojtak.
A mai Budapesten senki nem tudna tökéletes megoldást szállítani. Ha emlékeztek arra, amikor bevezették a buszsávokat, akkoriban azzal is jelentősen csökkent az utak autósok számára hasznos keresztmetszete.
Már csak azért is nehéz a megoldás, hogy az autósforgalom igényli a legnagyobb keresztmetszetet a közlekedésben. A kerékpárutak nélkül is nőtt volna a forgalom. Most ami teheti, inkább autóba ül, hogy ne kelljen sok emberrel együtt utaznia (a vírus miatt).
A budapestieknek meg miért mániája, hogy a 15 percre lévő munkahelyre/oviba/iskolába/hivatalba is kocsival menjenek?
Élhetetlen már ez a szintű autósforgalom Budapesten, ráadádul roppan környezetszenyező is, tényleg ideje lenne leépíteni kicsit.
ma 19:13
Oké, csak azt látni kell, hogy attól még hogy én holnap busszal/villamossal megyek dolgozni, más ugyanúgy kocsival fog menni, nekem meg úgyanúgy 60 perc a 20 helyett, hiába mutatok példát (és szivatom meg saját magam). És rákövetkező nap már megint kocsival megyek, mert...idő. És azt is látni kell, hogy ha bekövetkezne a csoda és holnap minden autós busszal/villamossal indulna el dolgozni, akkor az meg nem menne, mert nem férnének el a járatokon, még ha ötször olyan sűrűn járnának, akkor sem. Plusz ugye...tömeg, COVID.
Ezért írtam hogy ezt a célt amit a Főpolg. úr akar egy ilyen "átvágjuk a gordiuszi csomót" típusú betiltunk/megszüntetünk megoldással nem lehet elérni, ki kell építeni az autós közlekedés reális alternatíváit és ahogy jön vissza a bizalom és a kedv a közösségi közlekedés vonatkozásában úgy bővíteni a járatokat és ugyanolyan flottul ellátni a megnövekedett utasforgalmat. Szerintem önmagában azzal senkinek nem lenne baja hogyha busszal kellene járni, lehet telefonálni, dolgozni, olvasni, laptop-ozni, bármit, ahelyett hogy autóval egyik kerülőútról a másikra cigánykodsz és idegeskedsz végig, vagy állsz a dugóban és ott őrülsz meg ahogy ugrál felfelé az ETA a Wazén. DE ezzel együtt még mindig inkább ezt vállalom be mint hogy tömegközlekedéssel járjak.
Londonban laktam 5 évig, érdekes, ott nem hiányzott a kocsi. Mert ott tényleg jobban jártál minden tekintetben, ha tömegközzel jártál (olcsóbb volt és gyorsabb mint az autó). Ennek az ellenkezője például Los Angeles (meg az USA úgy en général, de LA különösen) ahol pedig meghalsz autó nélkül, használhatatlan a tömegközlekedés.
A lakosság szokásai úgy általában azon keretek között alakulnak ki amelyeket a város ahol élnek (és annak vezetése) biztosít számukra. Persze hogy Budapesten sok az autó, meg mindenki azt szokta meg hogy a wc-re is kocsival jár, mert fos minden alternatíva. Megszoknám én hogy busszal járok, sőt, még örülnék is neki, de így nem akarom.
#16 Nem.
En volt hogy a Gyongyosi utcatol jartam dolgozni a Nagytetenyi utra. Volt hogy Obudarol az Arena plaza kozelebe. Volt hogy szinten a Gyongyositol a Csepel muvekhez. Most Obudarol vagy Ujpestre vagy Rakospalotara (2 telephelye van a cegnek). Mindig kotott palyan mozogtam, borzaszto lassu. Mikor a Nagytetenyire jartam a Bikas parktol busszal mentem ki, de azon a szakaszon 1,5 ev alatt egyszer sem volt dugo. Az osszes utam 60-75 perc kozott alakult. Na jo Ujpestre kierek 1-es vill+metroval 35 perc alatt, de az kocsival a legnagyobb forgalomban 12 perc. Ha nincs forgalom 8 perc.
Ezert jarok autoval.
Szerintem már BŐVEN MEGTÁRGYALTUK MIND ezt a kérdést!
Van még valakinek másfajta MEGKÖZELÍTÉSI MÓDJA?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!