Melyik nagyhatalmat látnád szívesen a világ és köztük Magyarország sorsát meghatározó, vezető hatalomként?
Bár én is tudom hogy az USA-nak sok hibája van és a mai világ is messze nem tökéletes sőt.
De.....
....... Egy társadalmi kreditrendszerrel, cenzúrával, egypártrendszerrel rendelkező országot semmiképp nem látnék szívesen. Hongkong az élő példa!!!!!!
USA + Japán. A többi Kína, India ne vicceljünk már, elmaradott országok vagy agyban vagy technikában. Kína - kommunista diktatúra, városokon kívül szegény negyed, India - turbó vallásos, babonás, mindenhol putri.
USA meg Japán is viszont demokrácia, high-tech országok remek popkultúrával, akciófilmek, anime, sci-fi stb. valahogy a hangulatuk is olyan pozitív, nem a nyomort, az elnyomást, meg az elmaradottságot sugározzák.
Izland
Szlovénia
Koszovói
Jamaica
Tuvalu
Csak ezek közül vagyok hajlandó választani.
#9 Ilyen alapon Kínának miért fűződne érdeke hozzánk a románok ellenében? Kína "idegen szemmel" simán azt láthatná, hogy Magyarország körül van véve szláv országokkal, egy érdektelen Ausztriával, és egy sokkal nagyobb népességgel rendelkező Romániával, akik ráadásul kb. velünk egyező technikai fejlettségen állnak. (Igen, Romániában sokkal több a szegény, de kínai mértékkel, még a román cigány is übergazdag egy kínai rizstermelő paraszthoz képest).
Ne feledd, hogy Kína az egyik legpragmatikusabb, leg "ideológia- és erkölcs-ellenesebb" ország a világon, többek között Deng Xiao Ping reformjai, és az őt követő gazdasági fellendülés miatt. Miért lenne érdekük pl. minket támogatni a románok helyett, ha már Közép-Európába ruháznak be, főleg, hogy a legtöbb román munkás sokkal alacsonyabb bérért elvállalna olyan munkákat, amiktől a legtöbb magyar hányna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!