A téli vagy nyári időszámítás maradjon?
Sajnos tényleg a téli lesz megtartva:
az Audi, a Bosch, a BMW, a Mercedes érdekei sokat nyomnak a latban: nekik az a jó, ha ugyanott vagyunk, mint Németország
mi meg szívunk minden nyáron...
igen, régen nem volt nyári időszámítás: csakhogy a 30-as években picit másképp éltek az emberek
52-es:
Én pl Alex Fly-t nem azért szavaztam le, mert a téli mellett áll ki, hanem mert (szerintem) egy teljesen buta érvet mond, illetve ismételget.
Alex!
Azért buta érv, mert maga az időzóna egy teljesen mesterséges kitalálmány: miért pont 24 részre osztották? Miért nem 12-re vagy 48-ra? Miért pont Greenich a kezdővonal. A hagyományon kívül nincs rá ok.
Semmilyen "termeszetes" érv nem szól mellette.
@58: hogy miért pont 24 részre osztották? Mert a napot anno Mezopotámiában osztották részekre és az ő mániájuk volt mindent 12 részre osztani - beleértve a nappalt és az éjszakát is...
A 0°-os délkör pedig azért lett a greenwihi obszervatórium meridiánja, mert a földrajzi fokhálózatot az angol tengeri hajózás miatt alakították ki (pontosabban a szélességet már az ókorban használták) és mivel itt nincs olyan egyértelmű nullpont, mint a szélességi köröknél az egyenlítő, így nyugodtan rögzíthették ahhoz az obszervatóriumhoz, amly az adatokat szolgáltatta ehhez.
De mindez teljesen független attól, ami a kérdés volt.
Nem fuggetlen.
De miért nem félórás zonakat csináltak?
Csak arra akarok ramutatni, hogy az időzóna nem egy "termeszetes" dolog, hanem hagyományon alapuló, azaz a te erveid gyenge lábon állnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!