A téli vagy nyári időszámítás maradjon?
Kompromisszumos megoldás GMT +1:30 :D
Nekem valahogy az sem tetszene, ha télen fél 9-kor kezdene világosodni, de az sem, ha nyáron este 8-kor sötétedni.
Tèli. Nem jó persze, a korai sötét, de az sem, hogy reggel kb 8:30-kor keljen fel a nap, december közepén, ha a nyári lesz.
Du 5 órától meg így is úgyis sötét lesz, az nem változik.
Mindenki csak addig lát, hogy télen korán sötét van.
De, nem gondol bele abba, hogy a világos órák száma adott, fix dolog.
Ha eltolom az esti sötétedési időpontot, az reggel azt jelenti, hogy később kel a nap.
Miért jó, hogy az iskolákba az első óra villanyfénynél legyen?
Nem vagyok tudos vagy ilyesmi, de ugy tudom, a felebredest segito dolgok a testunkben a vilagos hatasara kezdenek termelodni, tehat logikus, hogy minel korabban legyen vilagos, hogy mindenkinek jo legye, annak is, aki 6-ra jar dolgozni, es annak is, aki 8-ra suliba. Mivel a leggyakoribb sav a napkezdesre az ez a reggel 6-9-ig tarto idoszak, ezt kellene figyelembe venni. Az emberek nagy resze reggel 4 es 7 ora kozott kel fel szerintem.
Az, hogy delutan egy oraval tovabb vagy rovidebb ideig van vilagos, szerintem lenyegtelen. Telen ugysem akar senki delutan 5-kor a hidegben tollasozni a szabadban, setalni meg lehet sotetben is, a zart teres programok pedig adottak, nyaron meg ahol van normalis kozvilagitas, ott ugyanott lehet akarmit csinalni abban a plusz egy oraban. A jatszoterek (felenk) sotetedeskor zarnak, de azt ne mondja senki, hogy letszukseglet lenne a 4 eves gyereknek este 9-kor meg lent libikokaznia a jatszoteren.
Most úgy is a nyári lesz, mert mindenki ezen a téli korai sötéten van kiakadva.
Én csak azon fogok röhögni, hogy a mostani nyári időszámítást választók lesznek a leghangosabbak, amikor télen közel de. 9 órakor lesz világos, a nyugati megyékben, hogy ez így nem jó.
4-es vagyok:
"A mesterséges világítás helyettesítésére (és ezzel az üzemanyag háborús célokra való megtakarítására) elsőként a Német Császárság és az Osztrák–Magyar Monarchia alkalmazta a nyári időszámítást, amit 1916. április 30-án 23:00-kor vezettek be a két birodalomban."
Tehát az eredeti, a jelenlegi téli órajárás volt. Előtte nem állítgatták az órákat, vagyis a szervezetünk ezt szokta meg, ehhez igazodott az évszázadok alatt. Az erőszakolt a nyári időszámítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!