Miért hülyeség azaz ötlet,hogy az iskolák ne 8-kor kezdődjenek?
A legtöbb kommentelő háborog miatta.
Én nem szeretem Karácsonyt,de ebben igaza van.
Véleményem szerint országosan, későbbre kellene tolni az iskolakezdést.
Az olyan, szocializmusból visszamaradt dolgokat, mint a 0. óra meg eltörölni.
Nekem sokszor volt 0. órám, pedig rendszerváltás után jóval érettségiztem.Gyakran szidtam az édesanyját, aki kitalálta.
Kezdődjön 9 órakor az oktatás, ahogy a normálisabb országokban, mint Nagy Britannia, Franciaország, USA.
ma 09:06
Ilyen romániai kisvárosban van, reggelente vagy 7:30-ra vagy 8:30-ra mész. Ha szülő 8-ra kell menjen, bedobja hamarabb a gyereket. Kicsit csökkentet ez a reggeli dugón de csodát ettől sem kell várni.
"Miért hülyeség azaz ötlet,hogy az iskolák ne 8-kor kezdődjenek?"
Nem hülyeség az ötlet csak sokkal több az ellenérv a későbbi kezdéssel szemben, mint amennyi mellette van és megérné a változtatást.
A nap 24 órából áll akkor is ha 8-kor kezded az iskolát meg akkor is ha 9-kor kezded. Ugyanannyi órád lesz mindkét iskolakezdésnél, ugyanannyi ideig kell bent lenned az iskolában és ugyanúgy kevés időd marad délután. A különbség annyi, hogy ha 8-tól vagy bent 2-ig vagy 3-ig, akkor még a kora délutánból 1 órával több időd marad, ha 9-től vagy ben, akkor 3-kor vagy 4-kor végzel.
Az iskolakezdés a munkaidőhöz lett igazítva korábban. Az iskolának ugyanis van egy gyermekmegőrzői funkciója IS az oktatás mellett. EZÉRT vannak nyitva az iskolák már nagyon korán reggel, akár 6 óra előtt is be lehet ülni a portások felügyeletével, 6:30-tól meg tanári ügyelet van az általános iskolákban, és éppen így délután 5-ig van sima ügyelet, de az iskola még estig nyitva van. Mert a szülőknek munka előtt el kell vinnie oda a gyerekeiket és munka után tudják őket onnan hazavinni.
A középiskola más helyzet. Ott csakis a tanári karon múlik, hogy az órákat hogyan oldják meg, simán kezdhetnék 8:45-kor is a tanítást és tarthatnának az óráik 17 óráig is. Ahol sok a nulladik óra - mint lányom gimijében - ott a tanárok döntenek a nulladik óra mellett a 8. óra helyett. A két másik gyerekem gimijében szinte soha nem volt nulladik óra. Ahogy általános iskolában is, nálunk a tanárok inkább a nulladik órát vállalják, a gyerekeim volt iskolájában meg inkább a délutáni plusz foglalkozásokat még a felvételi előkészítőknél is, pedig akkor sokkal kevésbé hatékony.
Nem hülyeség, csak nem feltétlen Karácsony indokja miatt.
Mint középiskolás úgy gondolom, hogy a későbbi iskolakezdés indokolt a kamaszok bioritmusa miatt, ugyanis ebben a korban eltolódik a lefekvés, reggel pedig fáradtan kelünk.
Alapból egészségtelen a kevés alvás, erre tegyük rá, hogy fejlődő szervezetünk van, továbbá a romló teljesítményről, dekoncentrációról nem is beszélve. Nekünk 7:30-kor kezdődik az első óra (nulladik nincs nálunk), ilyenkor a társaság jelentős része úgy néz ki, mint valami rongydarab. Előjön a koffein függőség, energiaital, kávé, elkezdődik a kényszerű rászokás, mert az órák jelentős részén már minimális dekoncentráció esetén is jön a tanár részéről a csesztetés.
Teljes megváltás szinte, ha 2. vagy 3. órára kell bemenni, többet tudok aludni, világosban indulok el, ami szintén sokat számít.
Összességében a középiskolások (és 7-8. osztályosok) számára már rég meg kellett volna lépni. Mindenkinek jobb lenne: a diákok többet tudnának aludni, jobban tudnának koncentrálni, a tanárok is jobban tudnának dolgozni kipihent diákokkal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!