Ha elvileg már megy a járvány második hulláma akkor előreláthatólag október közepe felé lecseng ugye ez is?
Egy víruskutatót megkérdeztek, hogy mikor lesz a második hullám.
-Nem tudom nem vagyok politikus.
"... előreláthatólag október közepe felé lecseng ugye ez is?"
Sajnos nem. Egyrészt nem lesz annyi leállás, mint tavasszal, ill. csak végszükség esetén. Tehát a vírust nehezebb lesz megfékezni. Ennél is többet számít, hogy a Nap UV-sugárzása hatékonyan ölte ezt a vírust. Namost tavasszal, mire berobbant volna a járvány, addigra magas lett az UV-sugárzás. Május-június nagyon napfényes hónapok, nagyon hosszú nappalokkal. Namost vesd ezt össze október-november-decemberrel, amikor 4-kor sötétedik, de ha borult az ég, délben is lámpát kell gyújtanod a lakásban. Hidegebb és párásabb is lesz az idő, ez is kedvez a terjedésének. Nem véletlen, hogy a normál influenza is télen támad.
Sajnos, szerintem tél derekáig ki fog tartani a járvány. Jó lenne egy kemény, fagyos, száraz tél. Olyan idővel, hogy heteken át folyamatosan fagyjon. Sok egyéb kártevő mellett ezt a vírust is pusztítaná. A legrosszabb az elhúzódó őszies, nyirkos, de enyhe idő lenne.
Nem cseng le sőt.. elkezdődik a hidegebb időszak, belső terekbe kényszerülnek az emberek, egyetemek, iskolák, ovodák indulnak, sokkal többen k
lesznek kénytelenek használni a tömegközlekedést. Jön a napfénymentes, nyirkos idő stb.. ez mind mind kedvez majd a vírus terjedésének. Lfsz lesz itt, nem adventi vásár
A tavaszi események tükrében egy politikus nem mondhatja, hogy emberek fogalmunk sincs róla mit kellene csinálni ami hatékonyan megállítja a fertőzést. Próbálkozunk több kevesebb sikerrel.
Inkább azt mondjuk megint, hogy csatákat nyerünk nagyon eredményesen védekezik mindenki és ezt számokkal is alá tudjuk támasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!