Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem tudná korlátozni/betiltani...

Nem tudná korlátozni/betiltani valahogy ezt az ellenzéki összefogósdit a kormány?

Figyelt kérdés

Azért kerüljön valaki kormányra mert tud is kormányozni, ez a moslékkoalició nem lesz alkupképes, összekapnak a koncon, 1 ciklust nem húznak ki előválasztás nélkül.

Miért engedik, hogy 2 -nél több párt összefogjon?

2020. aug. 16. 12:08
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

30!

Te is tudod, hogy már a kérdésedben is hazudsz!

Egyszer nem írtam le, hogy "nulla", te mégis 3x is említed, mintha ezt ítam volna.

Ha majd eljutsz oda, hogy legalább a kérdésedben nem hazudsz, akkor talán lesz miről beszélnünk.

2020. aug. 17. 14:24
 32/38 Micimacko67 ***** válasza:

31-es, ezt nem te írtad?

"A jelenlegi ellenzéki összefogást viszont olyan pártok is alkotják, amelyek a túlélésért küzdenek, nincs társadalmi támogatottságuk."

Most akkor van támogatottságuk és nem "0" százalékosok vagy nincs támogatottságuk és akkor igen is "0" százalékosak?

Te írtad vagy nem te írtad?

2020. aug. 17. 14:30
 33/38 anonim ***** válasza:

"Ne akard összemosni azt, amikor egy párt megnyeri a választásokat, de a kormányzó többséghez koalícióra kényszerül azzal, amikor 5-17%-os támogatottságú pártok sokasága akar hatalomra kerülni. A demokrácia megcsúfolása lenne, ha a vesztesek szövetsége kerülne kormányra"

A Fidesz szerint! Ezt tegyük hozzá, és onnantól kezdve ők lennének a vesztesek szövetsége a nullaszázalékos támogatottságú KDNP-vel.

Amúgy ilyenkor látod csak kimondjátok, amit mi a rendszer bírálói is, hogy ezt a nevetséges kényszerhelyzetet a Fideszre szabott választási törvény kényszeríti ki, tessék szépen visszahozni a 2010 előtti választási rendszert, vagy egy hasonlóképp arányos többfordulósat, máris nem lesz "moslékkoalíció" mert nem lesz szükség rá! Ameddig ilyen a "győztes mindent visz és még annál is többet" elv szerint vannak a választások, addig ez az egyetlen járható út.

2020. aug. 17. 14:46
 34/38 anonim ***** válasza:

33!

A választási rendszernek mindig is egyik alappillére volt a kormányozhatóság, tehát a súlyozás mindig is része volt. Van olyan európai ország, ahol még erősebb Fidesz győzelem lett volna. Aki az arányosságot említeni az két dologgal nincs tisztában: A választási rendszerrel és azzal, hogy mi változott 2010-ban.

Azt nem sikerült megértened, hogy az ellenzék össze pártja tudja, hogy egyikünknek sincs megfelelő támogatottsága, tehát annak elléne AKARNAK kormányozni, hogy a többség nem őket tartja erre alkalmasnak.

Talán azzal kellett volna foglalkozniuk az elmúlt 10 évben, hogy értelmes, pozitív politizálással növelit a támogatottságukat. Ezzel szemben csak arról szól minden, hogy kormányváltást akarnak. Értem én, hogy kormányra kerülve jobban tudnának élni, de azt nem tudtam meg, hogy lenne nekem jó, ha rájuk szavaznék.

Nem a Fidesz szerint 5-17%-sak ezek a pártok, hanem mindegyik közvélemény kutatás szerint.

Szerinted bármilyen szinte is közel lenne az emberek akaratához annak, ha 3-7 százalékos párok kormányra kerülnének? Az MSZP-P-L már együtt is csak 4-7 % körül áll, az LMP pedig 1-2%-os. Tehát már van 4 párt, amelyik egyedül csak 1-2% áll, tehát a parlament közelébe sem kerülne. De úgy tesznek, mintha komoly támogatottságuk lenne.

2020. aug. 17. 15:55
 35/38 anonim ***** válasza:

34-es! Ezt a válasz ugye viccnek szántad?

Mert ez: "Szerinted bármilyen szinte is közel lenne az emberek akaratához annak, ha 3-7 százalékos párok kormányra kerülnének?"

-ez az a pont, ahol én felnevettem, más esetleg sír egy kicsit.

Tehát, hiába lenne meg egy pártszövetségnek a többsége a parlamentben a Fidesz "demokráciában" az nem demokratikus, és nem az emberek akaratét tükrözi? KOMOLYAN? A koalíciós kormányzás nem demokratikus??? Ami évszázadok óta része a kormányzásnak? "Szépek" az illiberális demokrácia szabályai, egy fideszesnek biztos, míg ők vannak hatalmon...

De a válaszod többi része se semmi, akkor ennyi erővel a rendszerváltás utáni kormányok közül 2010 előtt egyik sem volt legitim, és mind az emberek akarata ellen volt, mert koalíciós kormányok voltak, és egyedül nem volt többsége egy pártnak sem?

2020. aug. 17. 16:52
 36/38 anonim ***** válasza:

32!

Köszönom, hogy beidézted, amit írtam, így te igazoltad, hogy nem írtam olyat, hogy 0 százalékos.

Egy jobb képességű ovis is tudja, hogy nem létezik 0%-os párt, mert legalább a tagság magára fog szavazni.

A társadalmi támogatottság nem azt jelenti, hogy te, a szüled és a szomszéd Julika rád szavaz.

2020. aug. 17. 19:11
 37/38 Micimacko67 ***** válasza:
Lasd KDNP...
2020. aug. 17. 19:16
 38/38 anonim ***** válasza:

35!

Megint folytatod, amit szoktál!

Amikor elfogynak az érveid (elég hamar meg szokott történni), akkor elkezdsz mindenféle hazugságokat írkálni. Olyan dolgokat próbálsz a számba adni, amelyek nem írtam. Te is nagyon tudod, hogy nem a koaclícós kormányzás intézményével van baj és ezzel kapcsolatban egy szót sem írtam.

2020. aug. 17. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!