Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Magyarországon diktatúra...

Ha Magyarországon diktatúra van, akkor az ellenzék miért ül egy diktatúra parlamentjében?

Figyelt kérdés
Ezek szerint akkor ők is részei a diktatúrának. Valahogy nem rémlik, hogy mondjuk az NSDAP 1933 utáni parlamentjében ott ültek volna például a német szociáldemokraták, de lehet, hogy az én ismereteim hiányosak.
2020. aug. 13. 21:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem is egy jogos felvetés ez, bár ellenzéki vagyok.
2020. aug. 13. 21:32
 2/15 anonim ***** válasza:
56%
Ha a Gyurcsány-kormány alatt diktatúra volt, akkor hogyan tudott a Fidesz kétharmaddal nyerni?
2020. aug. 13. 21:35
 3/15 A kérdező kommentje:
Ki beszélt Gyurcsányról?
2020. aug. 13. 21:35
 4/15 anonim ***** válasza:
63%
A manika miatt.
2020. aug. 13. 21:36
 5/15 anonim ***** válasza:
79%
Csak díszletnek vannak, hogy az EU ne koppintson a köpcös orrára. Beleszólásuk semmibe nincs.
2020. aug. 13. 22:04
 6/15 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
73%

"Valahogy nem rémlik, hogy mondjuk az NSDAP 1933 utáni parlamentjében ott ültek volna például a német szociáldemokraták, de lehet, hogy az én ismereteim hiányosak."

Hát ja, mivel 1933-ban betiltották az összes pártot.

2020. aug. 13. 22:10
 7/15 anonim ***** válasza:
37%

Ellentmondásos, hogy az ellenzék részben azt állítja, hogy itt nincs demokrácia, másfelől meg a kormány által megszervezett "diktatórikus" választásokon tervezik leváltani a kormányt.

Az ellenzéki emberek hajlamosak azt hinni, hogy az ő országuk valami kirívó, példátlan eset, amire az EU-ban nincs még egy példa. Viszont ha megkérdezel egy Bolgár/Lengyel/Román/Cseh ellenzékit, hogy szerinte melyik a legborzasztóbb rezsim az EU-ban, mindegyik hatalmas meggyőződéssel a sajátját fogja megnevezni. A Bolgár ellenzékiek is azt gondolják, hogy annyit még ember nem lopott a világon, mint az ő kormányuk és hozzá kell tenni, hogy nekik a felháborodásuk hitelesebb a tüntetéseiket tekintve.

Az ellenzék diktatúrázása csak egy sablon kampány. Ugyanezt a sablont használja a Cseh, Lengyel, Bolgár ellenzék is. És olyannyira nem különleges a magyar helyzet, hogy a Bolgárok és a Csehek felháborodása még nagyobb is a "korrupt", "diktatórikus" kormány ellen a tüntetéseik létszámából kiindulva.

Pl. Fehéroroszországban valóban diktatúra van kiépülőben és azt csinálja a Fehérorosz kormány, amit a magyar (vagy cseh vagy bolgár....) ellenzék ráhazudott a jobboldali kormányra. Ott tényleg elcsalták a választásokat és nem csak egy ellenzéki kacsa volt. Ott tényleg hajtóvadászatot tartanak az ellenzéki politikusok ellen és nem csak egy kampány hazugság volt. Így jár az, aki szükségtelenül farkast kiált. Ha Magyarországon is fehérorosz mintára átalakítanák a rendszert, akkor mit mondana az ellenzék?.... Ugyanezt, amit most?

2020. aug. 13. 22:12
 8/15 anonim ***** válasza:
87%

Aki azt mondja, hogy diktatúra van, az hülye. Nincs diktatúra. De ahhoz közelítünk. Távolodunk a demokráciától, most egy hibrid rezsim vagyunk.

A parlament példája érdekes, mert a parlamentben megfigyelhető a politika bulvárosítása. Nem megy normális vita. "Boldog karácsonyt!" és "Nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni" van. Lenémítgatják a képviselőket valódi indok nélkül. Azt már nem is említem, hogy a kétharmaddal bármit képesek megszavazni maguknak, mikor a szavazatok 49%-át gyűjtötték be.

Akkora mértékben uralják a médiát, hogy sokan nem látnak semmit a propagandán kívül, amiben rengeteget hazudnak. Ott van Polt Péter, aki bármikor képes leszólni a bíróságoknak, amik néha képesek teljesen független döntést hozni, hogy éppen hogyan kell dönteni, vagy simán ejthet egy ügyet.

Közben Mészáros Lőrinc és más oligarchák abszurd gyorsan gazdagodnak közbeszerzésekből.

Nem vagyunk diktatúra, de közeledünk hozzá.

2020. aug. 13. 22:30
 9/15 anonim ***** válasza:
27%

#8/8

Én átlag állampolgárként miért nem érzem azt a közeledést? A rendszer magaslataiban egyre többet enged meg magának a politika de az átlag ember szabadságát nem korlátozza. Nagyonis alapoz az emberek elégedettségéte a rendszer. Hybrid demokráciázni lehet de sok köze a diktatúrához nincs annak, amihez közeledünk (szerintem).

2020. aug. 13. 22:56
 10/15 anonim ***** válasza:
62%
Diktatúrának is vannak szintjeu
2020. aug. 13. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!